自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我有一個同事,行徑好讓人反感!

我討厭到佢程度已經達到忍無可忍!

見佢出E-MAIL已經好反感,(成日陰D陰D"線"人,又成日暗示人地做野唔好,佢最好!係其他同事面前就扮晒好人)我見到佢連笑都笑唔出!

總之,就好憎佢,我有唸過因為唔想見到佢已辭職!

大家可唔可以教下我點做?

珊瑚宮

好媽媽勳章

我大把呢 d 同事 , 我會唔啋唔理唔望唔搭佢哋

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 # 的文章

我都係, 唔望佢,唔理佢, 佢講野我唔會搭咀.
唔會同佢食lunch. 放工唔係佢走先就我走先.
避免同時出現。

男爵府

我會當見佢唔到
自己做返自己嘢
完全唔理佢

男爵府

畀面勳章

睇下你有無野要"求"佢...如果有嘅最基本朝早見到面都會講聲"早晨"...如果無嘅咁就唔需要會佢...唔洗為le啲人辭職...因為間間公司都有d衰人...

大宅

唔鐘意又不同道既...咪點下頭之交囉...只會傾公事, 小接觸為妙, 做好自己野!

大宅

好媽媽勳章

因為唔想見到佢已辭職咪好唔低, 你求財姐...盡量多做事, 小說話啦...你返工是上班搵錢, 不是去交友....

伯爵府

好媽媽勳章

yes, yes, 我都係咁, 如果得閒就做下自己野咯....費時同佢地吹水....

原帖由 angelaJJ 於 09-3-9 10:52 發表
因為唔想見到佢已辭職咪好唔低, 你求財姐...盡量多做事, 小說話啦...你返工是上班搵錢, 不是去交友....

男爵府

我都好憎....新黎個同事..

我唔彩佢...佢鐘意講野..我由佢講...我唔會答佢野(除左公事)

佢黎D PK..讀到預科..好叻咩...(成日笑我讀得書少)..

男爵府

原帖由 小豬嘜 於 09-3-9 10:43 發表
我都係, 唔望佢,唔理佢, 佢講野我唔會搭咀.
唔會同佢食lunch. 放工唔係佢走先就我走先.
避免同時出現。

係呀..係呀...

佢成日自己同自己笑...我點敢同佢一齊走呀~~

子爵府

我公司都有呢D人~都好鬼憎!!!
不過為左呢D咁既人唔做又好唔值得
你走左, 佢米仲HAPPY~
當佢唔存在囉~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔理佢
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

係好多,我仲成日要同佢地開會,真係傾完都想噁。

子爵府

我都有個, 不過, 唔會因為唔想見佢而走, 問題唔係我到....點解要我走!?

我會盡量唔同佢接觸, 少d同佢有共同的工作, 要分開d, 唔好比人有位煩到自己!!!

當然你有份好工就定係走人啦, 不過而家咁就頂住先.....

侯爵府

好媽媽勳章

我米仲慘 條cheap 精直頭坐我對面 冇架wor 大家都知唔妥 互當透明 有工事接觸米講law 1句起2句止 有時見佢講野 我仲走開tim 老細都知架 見我成日晏晝時坐左去第2度 甘點者 我又唔會為左d甘既人resign 冇必要ar 到到都會有d甘既人 我米當係樹practice law 至驚老細唔出良者
原帖由 d2343130 於 09-3-9 11:44 發表
我都有個, 不過, 唔會因為唔想見佢而走, 問題唔係我到....點解要我走!?

我會盡量唔同佢接觸, 少d同佢有共同的工作, 要分開d, 唔好比人有位煩到自己!!!

當然你有份好工就定係走人啦, 不過而家咁就頂住先.....:igive ...

子爵府

係大公司, 多同事, 就總有一兩個同自己夾唔黎啦

無需要咪唔理佢地, 費事俾佢影響心情 ...
我都有一個我好討厭既同事, 仲係同我一組(失係成組既assistant). 真係唔理佢都唔得.
佢用乜語氣叫我做野, 我咪用乜語氣答番佢囉!! 唔係點呀!!

珍珠宮

畀面勳章

如果無利益衝突,我會唔理佢,又唔搭喇咀傾私人野,返工都係為搵$,唔係搵咩真心朋友

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

當自己時運高-睇佢吾到

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實轉工都唔係一個好辦法, 間間公司都有呢d人架.
Latte, 又名臭TE或臭喵

男爵府

醒目開學勳章

佢做d野辣唔辣到妳先? 如果辣唔到, 河水不犯井水既....咁保持一般同事關係咪ok囉。

首頁

尾頁

跳至