意見反饋
義工

自由講場 今日: 302|主題: 1010511

請問兒童特區護照9月先到期,4月能否進出大陸?

伯爵府

國民生產總值:15632

因為如果出國的話,好像passport有效期是半年,
但進出大陸是否不算是出國?
謝謝.

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

國民生產總值:12132

畀面勳章

進出大陸用回鄉證, 睇唔出同特區護照有咩關係?

原帖由 kingawa 於 09-3-9 12:13 發表
謝謝.

伯爵府

是進出香港回大陸旅行.

原帖由 grace_xian 於 09-3-9 12:15 發表
進出大陸用回鄉證, 睇唔出同特區護照有咩關係?
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

超級版主

國民生產總值:134635

2018母親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

去大陸or澳門都可以(都屬中國境內),只要passport到期日當日或之前回港即可!
去外國就要passport有效期是半年!

原帖由 kingawa 於 09-3-9 12:13 發表
謝謝.

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

國民生產總值:12132

畀面勳章

oh, sorry~

原帖由 kingawa 於 09-3-9 12:17 發表
是進出香港回大陸旅行.

伯爵府

原帖由 wong2323 於 09-3-9 12:19 發表
去大陸or澳門都可以(都屬中國境內),只要passport到期日當日或之前回港即可!
去外國就要passport有效期是半年!

伯爵府

原帖由 grace_xian 於 09-3-9 12:20 發表
oh, sorry~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.