自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

中間果隻,密封式,有細火,九千幾

大宅

koalachan2002 發表於 18-2-6 22:39
我用兩個單頭電磁爐,方便打理同清潔,未煮時仲可收起切野,最好係壞左就咁掉左佢,落樓下買過個新既,$30 ...

咁妳電源點接駁?兩個單頭電磁出爐4X00W,一般廚房插蘇頭難以負荷,隨時火災。

男爵府

pcy307 發表於 18-2-8 22:11
咁妳電源點接駁?兩個單頭電磁出爐4X00W,一般廚房插蘇頭難以負荷,隨時火災。
...

我分別插兩個電制,唔用插蘇,需要用兩邊先分兩個電制,唔需要就用一個爐頭,另一邊放野

珍珠宮

mingaga 發表於 18-2-8 18:57
我反而有諗過用兩個坐枱單頭爐,一個明火、一個電磁,有啲野真係明火先至整得好食,但係有啲消耗火力嘅餸 ...
但諗落又好似難打理,依家座枱爐,要抹埋4邊,底又要,易藏污垢,所以師傅又話座枱好,我就話好難打理啊

珍珠宮

littlefunpig 發表於 18-2-8 19:05
因為最慳功夫
唔洗度等個客買爐/度爐
係囉,我見而家新整都唔會用座枱,除非個間格問題

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 18-2-8 20:17
中間果隻,密封式,有細火,九千幾
係玻璃爐

男爵府

虎到金來勳章

Charlotte_mom 發表於 18-2-7 17:56
我用呢隻,煤氣工展會減價時買。全部黑色部分一拎就起,非常易清潔,我好鐘意佢
請問呢個爐睇spec唔係密封, 咁滾瀉點清潔? 會唔會走落下面?
我屋企用開座檯, 從未用過嵌入式, 遲下裝修想轉嵌入式

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

lovelyBBmic 發表於 18-2-7 22:11
我部箝入式三頭上手業主留低,我自己都用左5年,好耐用喎,不過我自己本身怕火,都無機會一齊開晒三個頭, ...

如果嵌入式換一頭,基本上成座廚櫃要換過,除非自己識換,否則,無人肯同你剩換廚櫃面,換大就可以開大個孔,換細好難封,封左都吾好睇

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

6299 發表於 18-2-9 15:52
但諗落又好似難打理,依家座枱爐,要抹埋4邊,底又要,易藏污垢,所以師傅又話座枱好,我就話好難打理啊 ...

係易清潔,但壞要換就麻煩。我個爐用左10年,上次煤氣公司檢查,話要換爐,但找吾返一樣尺寸,現只可以找大些,再叫人開大個孔。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

maggieric 發表於 18-3-1 16:35
請問呢個爐睇spec唔係密封, 咁滾瀉點清潔? 會唔會走落下面?
我屋企用開座檯, 從未用過嵌入式, 遲下裝修想轉 ...

我岩岩今日在家,即時影相
全部一拎就起,我問過工人姐姐,如果真係瀉到落中間,可以拎起清潔
如果一般瀉落黑色架下面部分就好易攪

公爵府

回覆 koalachan2002 的帖子

完全同意, 下次裝修都準備咁做. 平時唔煮野時可以用個枱面整面包.

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-3-1 17:23
全部一拎就起,我問過工人姐姐,如果真係瀉到落中間,可以拎起清潔
如 ...
呢款價錢如何?

複式洋房

回覆樓主

想用電池爐

複式洋房

koalachan2002 發表於 18-2-7 23:39
呢個真係最prefect,好自豪自己諗到呢個設計清潔方便得黎,仲可以移開佢切野擺野
...

我都有諗過!因為兩個單頭電池爐平過一個雙頭

複式洋房

kattsang 發表於 18-2-7 17:09
比我再揀,一定唔買電磁爐

點解嘅?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

6299 發表於 18-3-1 17:33
呢款價錢如何?

唔記得,工展大特價,果年有又唔等於下年有,報價都無用

男爵府

justiceleague 發表於 18-3-1 17:45
我都有諗過!因為兩個單頭電池爐平過一個雙頭

仲要可活動先最好,又可以拎開切野,滾些左又可以搬開抹乾淨,太污糟睇佢唔順眼就掉,唔肉赤,乾淨企理,又慳錢

男爵府

koko2000 發表於 18-3-1 17:26
回覆 koalachan2002 的帖子

完全同意, 下次裝修都準備咁做. 平時唔煮野時可以用個枱面整面包. ...

包你唔後悔

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-3-1 17:23
如 ...

呢個爐個size係幾多呀

男爵府

回覆樓主

隻頭箝入式電爐,乾淨、慳位又幾靚

首頁

尾頁

跳至