婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前晚同老公分頭行事,佢到醫院探姑奶,我去處理99的事,所以,4條7就得62睇住,c6早過我返屋企,但我返到屋企時,見到62,c6同4條7都未瞓。

到睡覺前,佢話我知當佢一打開門的時候,就見到4條7一個在廳度玩,62就在房睡著覺,我即刻問c6有冇叫62如果累就放4條7在BB床至好睡覺,同埋唔好得4條7一個在廳度玩,佢話冇叫,我話佢仲乜唔叫,你知唔知得佢一個在廳好危險,佢又擒高擒低,又鍾意在sofa行,如果個頭跌左落地先,咁就一世la,點知佢話老豆唔會諗到呢d,因為4條7識得用安全方法落地,我話有意外ga ma, 佢唔諗呢d,你咪同佢講lor. 到有事個時就太遲啦。

跟住我諗起,有時我要陪99覆診,一去就成4-5個鍾,我同c6講,我唔會再同你ar媽去覆診,因為我好唔放心4條7得你老豆一個人睇住。

我住20樓,平時d衫褲會經一個window"long"出出面,而且又放左一些物件同洗衣機係度,如果62有鎖個window就okay, 但佢老人家有時唔記得鎖唔出奇,你地諗吓,如果佢個晚冇鎖到,4條7又貪玩擒上洗衣機或者自己担張chair企上去,跟住會發生乜事呢?好可能就咁跌死,咁我仲怪唔怪62呢?點解男人唔諗呢d呢? 係咪真是要有事發生至識家居安全?唔通要我就咁冇左我最愛的4條7,佢地至識乜叫家居安全?

我不是話62錯,是想講c6仲乜唔同62講呢d安全意識???

男爵府

畀面勳章

唔好咁勞氣!!叫你c6同你99覆診lor...

禁止訪問

別墅

回覆 # 的文章

男人(你62同你c6)似乎都唔會有呢個意識,又難怪你擔心...

男爵府

係男人都好少有安全意識,我個仔係BB車嘔緊,C6可以將架車向後(好似人地訓覺咁呀!),佢話癈事阿仔嘔落件衫度喎!我話係呀...唔係嘔落件衫度,係落返個鼻度,個D BB嘔奶死左就係咁羅!個刻真係俾佢激到反晒眼呀

男爵府

都唔明點解d男人真係無乜安全意識, 次次我去沖涼都會叫c6睇實個女, 但係佢永遠都係對住電腦/電視, 有次盈盈爬上餐枱到想跳落黎, 好彩我當時啱啱沖完涼出黎叫住, 唔係都唔知會唔會仆親。

最經典係, 我試過病就左去訓先, 得c6一個人睇住個女, 佢可以抱抱下女訓著左, 阿女個時仲好細, 成個跌左落地下, 好彩無事有地毯頂住, 從個日之後, 盈盈未訓, 我點都唔會去訓, 唔係唔知c6點樣睇住個女.....

所以我老公放假, 我都唔放心個女單獨俾佢睇, 佢實在太大意啦!

首頁

尾頁

跳至