意見反饋
義工

少年成長 今日: 3|主題: 14690

買咩玩具

洋房

國民生產總值:168

兩歲半度既小朋友你地會買咩玩具俾佢地玩呢。希望參考下你地意见

王國熱話
統計下,放假日,姐姐會否做家務,回家...
想請姐姐照顧newborn baby, 有無好agent 介紹?
發現姐姐偷偷地拎左我D衫出街著, 我應該...
已炒工人, 請勿聘用, 唔想佢再傷害下—手...

大宅

國民生產總值:3807

For all age kids, I only bought BOOKS for them, but no toys.

原帖由 火很滾 於 09-3-9 16:33 發表
兩歲半度既小朋友你地會買咩玩具俾佢地玩呢。希望參考下你地意见

別墅

國民生產總值:635

原帖由 火很滾 於 09-3-9 16:33 發表

Puzzle, 收銀機, 煮飯仔, 醫生護士, 認字卡……

伯爵府

國民生產總值:18595

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 minipooh 於 09-3-10 14:30 發表

Puzzle, 收銀機, 煮飯仔, 醫生護士, 認字卡……

agree!
俾機會動動小手, 訓練小肌, 對第時用筆寫字有幫助 e.g.積木
puzzle 2+ 可以喇, 對羅輯思考有幫助
孩子到呢個年紀, 鍾意模仿, 會好鍾意玩煮飯仔呢類遊戲, 仲可以發揮創意!

認字咭~ 我個仔都好鍾意架, 有時出街飲茶可以頂到個幾鐘!

書~ 都好, 不過唔係玩具, 有唔同嘅作用~

蒙特梭利教具, 建立小朋友數學/空間嘅concept

洋房

國民生產總值:102

我覺得 boggle for 3 years old 幾好, 英文字dice, 有flash卡 幫助學習串字concept. 我果時都係2歲幾開始比個仔當game玩. 佢好like的.

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.