自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

上網見到$488一部迷你洗衣機﹐想買來洗 BB 尿布﹐好唔好呢?

禁止訪問

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我大嫂用過, 唔好。
1. 真係洗好少, 3-4件, 多d搞唔郁。
2. 唔識fing乾, 要用手擰乾d衫。

我大嫂意見係, 洗果幾件用手洗仲快趣方便。

男爵府

環保接龍勳章

ic, thks for all yr advice!

子爵府

我用緊雙筒式有乾衣的約$550,用了2年半可冼3套(n1)長袖校服,但剛壞了乾衣果邊,,,
不過由初生至2歲其間,真不錯,由其是嘔奶及賴尿的衫褲及大人床單我都照放入去洗,有時我d衫都會放入去洗/乾衣,吾洗手洗,好方便呀,不過一定要買雙筒式果款.....

quote]原帖由 Peonylai 於 09-3-9 16:52 發表
上網見到$488一部迷你洗衣機﹐想買來洗 BB 尿布﹐好唔好呢? [/quote]

大宅

原帖由 ccfu123 於 09-3-10 13:27 發表
我用緊雙筒式有乾衣的約$550,用了2年半可冼3套(n1)長袖校服,但剛壞了乾衣果邊,,,
不過由初生至2歲其間,真不錯,由其是嘔奶及賴尿的衫褲及大人床單我都照放入去洗,有時我d衫都會放入去洗/乾衣,吾洗手洗,好方便呀 ...

其實 雙桶迷你機 很好用,
但很易壞,壞親都是乾衣果邊,
我工人用了平均9個月就壞一部都是乾衣那邊,
可能放太多或太重,所以壞,
(現在換了第三部用了8個月,如再壞要工人賠錢)
總括來講,都是好用。

伯爵府

牛年勳章

We also used 雙桶迷你機, I think the machine is not bad. As Hand wash by 工人, we dont really trust the cloth is cleaner by machine.

大宅

我聽朋友講 , 麻麻地 , 佢初時都係貪玩買嚟試 , 但好快壞 .

首頁

尾頁

跳至