義工

自由講場 今日: 1218|主題: 977228

跳至
樓主: hamasaki
裝左浴室寶唔暖嘅  

男爵府

國民生產總值:6846

豬BBBB 發表於 18-2-8 10:24
我用草津窗口式, 我發覺如果剛沖完濕住身吹到D暖風係個人會凍, 抺乾身吹到D風就唔凍... ...

要知heat mode 就等於 dry+vent抽氣
抽氣就點都有啲凍風入 dry係暖啲但冇同時抽氣 冲完會特別勁水蒸氣

我都一樣草津窗口第一代 十幾度濕身真係凍 抺乾身就好暖 可能窗口真係差啲

子爵府

國民生產總值:13342

回覆樓主

我用kdk,頭兩次都覺得唔暖,以為無料到,原來我click stand by見著紅燈以為著咗,但其實呢個係on off掣,要click heat同時間至開到暖氣

子爵府

國民生產總值:10115

回覆樓主

我都係用p牌,我又覺ok喎,係濕身時凍,其他時間都幾暖

伯爵府

國民生產總值:17864

2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我用左P牌5年啦,heat mode 夠暖,有時直到覺得焗添。

大宅

國民生產總值:3301

HAPPY~123 發表於 18-2-8 10:37
我用金章好暖喎

㸃解我部金章一d都唔暖??我是窗口式...好失望

大宅

國民生產總值:3301

wycandy 發表於 18-2-8 22:44
有無人用呢隻金章?暖唔暖呢?

我用緊...我覺得麻麻..我用窗口式想比5歲仔沖涼用...但d暖風根本吹吾到佢个身...就算我沖涼前15分鐘開定焗住響浴室都唔暖(我浴室超細)

子爵府

國民生產總值:12757

bubu2910 發表於 18-2-9 01:05
我用緊...我覺得麻麻..我用窗口式想比5歲仔沖涼用...但d暖風根本吹吾到佢个身...就算我沖涼前15分鐘開定焗 ...

開大風+搖擺

大宅

國民生產總值:1123

hagupit 發表於 18-2-7 21:39
我都係P牌天花機,我覺得佢個 dry mode暖過 heat mode, 所以我用 dry mode。
我反而覺得dry mode太大風, 沖完涼果下有d凍!用heat mode就岩岩好, dry mode用黎風乾個toilet一流

子爵府

國民生產總值:10801

回覆樓主

金章,一般暖,但我廁所本身凍到似雪櫃。

男爵府

國民生產總值:5038

陪月勳章

hagupit 發表於 18-2-7 21:39
我都係P牌天花機,我覺得佢個 dry mode暖過 heat mode, 所以我用 dry mode。
same here!!!!

heat mode為左衡溫會突然吹凍風, 用dry mode既hot就唔會有呢個問題

大宅

國民生產總值:4636

好媽媽勳章

hoho1119 發表於 18-2-7 21:23
KDK , 好熱喎,同細佬沖涼會出汗

想問下浴室寶開左暖風會否另到水蒸氣好難散?

男爵府

國民生產總值:7788

回覆樓主

我用p 牌天花版機,用咗5-6年仲好暖,廁所唔細,有浴缸

男爵府

國民生產總值:7400

hellowinn 發表於 18-2-9 12:55
想問下浴室寶開左暖風會否另到水蒸氣好難散?

會, 所以之後要開ventilation

男爵府

國民生產總值:7062

回覆樓主

按裝窗口式,要睇下自己個呎吋按到什麼models, 再要睇下款式是幾多watt, 按到大就按大,越大watt 數越姐。Panasonic 係比較低watt 數,所以唔係好暖

利申,屋企三個厠所都按佐唔同牌子浴室寶,所以都做過唔少research

水晶宮

國民生產總值:69354

豬BBBB 發表於 18-2-8 10:24
我用草津窗口式, 我發覺如果剛沖完濕住身吹到D暖風係個人會凍, 抺乾身吹到D風就唔凍... ...

同感

大宅

國民生產總值:4030

2018勳章

回覆 Rjeuxxx 的帖子

請問如想暖係咪K仔安天花最好?

公爵府

國民生產總值:28161

hoho1119 發表於 18-2-7 21:23
KDK , 好熱喎,同細佬沖涼會出汗
我沖時不出汗, 但著完一件衫吹一振頭就出汗...每次冬天沖涼都好感恩有浴室寶.

男爵府

國民生產總值:6794

Rjeuxxx 發表於 18-2-9 13:56
按裝窗口式,要睇下自己個呎吋按到什麼models, 再要睇下款式是幾多watt, 按到大就按大,越大watt 數越姐。P ...

咩牌子暖?

男爵府

國民生產總值:6262

DoReMi媽媽 發表於 18-2-7 23:28
我用咗兩年,而家見大家講,先醒起有個heat掣 一直用dry hot mode

我都係呀,其實heat同dry有咩分別

男爵府

國民生產總值:7062

BS129 發表於 18-2-9 14:38
回覆 Rjeuxxx 的帖子

請問如想暖係咪K仔安天花最好?

按得天花式,隻隻牌子唔差太遠,因為都二千幾watt, 要留意個風口位,大部份得5-6 吋,草津有d 多幾條出風位,如厠所正方型唔太大,一條出風位無咩所謂,如長型或L 型厠所,就可能要按裝大點出風口

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.