自由講場

跳至

首頁
23456...21

尾頁

子爵府

littlecar 發表於 18-2-8 11:57
醫生同我講直接打入身體既中同你染到既殺傷力唔一樣,打針係中到應一應所以你身體好係打無壞,相對體質弱 ...

我兩個仔打過流感針,反應比較大,細仔當年都係入左院,自始唔敢再打。 其實100個人,95人打左無事,5個出左事,唔通會公布埋咩? 身體個個唔同,自己了解完覺得需要咪打,無需要咪唔打,有乜好嘈呢

pansy888hk    發表於 18-2-8 22:56

水晶宮

好明顯佢俾朋友出賣, 不過我都試過打完針病得仲辛苦

大宅

回覆樓主

袁生回應打左都係得50%效用...50%其實都唔太多....

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我真心覺得佢慘,私人言論....變了俾人無限圍攻

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢個朋友

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 18-2-8 11:32
呢D friend 要絕交。

明俾鑊佢踩

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主

我同情佢,純粹分享比朋友forward 出去!佢朋友無品!

子爵府

goat 發表於 18-2-8 12:04
我完全唔認同謝對vaccine意見, 但今次佢認真無辜, 而家仲被人鬧緊, 公眾人物私下發言都要被抽稱 ...

每個人睇法唔同,但可以互相尊重吧。

今次kay真係好無辜

goat    發表於 18-2-8 12:08

珍珠宮

dbchu 發表於 18-2-8 12:05
袁生回應打左都係得50%效用...50%其實都唔太多....

得50%?

複式洋房

回覆樓主

好鐘意佢同佢一家人。佢只係自己私人group 講,俾人forward出嚟,佢個朋友堅賤。就算覺得佢講得啱forward出嚟,都唔使指明係佢講。

仲有d mama聽完鬧佢先搞笑。

qoocow    發表於 18-2-9 10:05

大宅

Misaki88 發表於 18-2-8 11:56
一個公眾人物係有影響力!即係特首同你講停學,你又可以唔停自己返學?意見可以表達,呢度係吹水區,個個都 ...

咁我又覺得啊Kay無錯喎,佢又唔係以公眾人物身份公開發表,私人朋友之間WhatsApp對話,頂多係話佢資料有錯,一直以來都有人堅持打同堅持唔打針,自己負責咪得囉

qoocow    發表於 18-2-9 10:04

複式洋房

比人出賣

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

我無聽過段錄音...
但純粹私底下講的野都要比人JUDGE~~
唔怪得D藝人都唔敢講政治野....

子爵府

回覆樓主

佢朋友咁衰架, 一定要絕交, 個個人都有唔同觀點, 同朋友討論又唔係公開同人講, 我覺得真無辜中鎗。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

hnh_mami 發表於 18-2-8 12:04
我兩個仔打過流感針,反應比較大,細仔當年都係入左院,自始唔敢再打。 其實100個人,95人打左無事,5個出 ...
認同,我成日講笑話上次打完覺得自己會死,即係打完即死,唔打都有機會唔中,講真正常都唔會攞苦黎辛。 我敬佩謝安琪,人地真係有盡力搵資料研究,但好多閙人唔打既一聽佢地講野就知佢地知得好表面!!! 同事尋日睇開醫生有得打佢打左,佢打係因為唔想自己有病野到個仔,我話打左一樣會病無關係架,咩決定了解多D絕對係好事,當知多左就自然明白各人自有各人決定!!!!

大宅

水晶宮

kavenzou 發表於 18-2-8 12:08
得50%?

係,今日新聞有講。
唔打又驚,打咗當買個安心,做足本份。
希望不會對身體有害就好。

伯爵府

dbchu 發表於 18-2-8 12:05

但減低併發症風險,太部分死亡同嚴重過未係出現併發症!

佢在於公共衛生既角度出發提醒人打,保障到50%好過多於大多數人患病!

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

欣賞佢肯認係佢本人

佩服佢為家人健康會去study 下疫苗等資訊

識得動腦筋去諗下 , 唔係人云亦云係好事呀⋯⋯

都係私下分享,又唔知對話前後講過乜,佢都有叫人自己問醫生意見

qoocow    發表於 18-2-9 10:06
artroboy    發表於 18-2-8 12:26

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 18-2-8 11:30
佢比人出賣,閒話家常比人fwd

首頁
23456...21

尾頁

跳至