跳至

首頁

尾頁

大宅

抱抱抱抱訓左
放落床...3分鐘眼仔碌碌...之後就喊.....要咬奶頭(我係人奶媽).......咬到兩邊滴哂奶又唔食....

無尿尿還好
有尿尿就一定唔訓

以上的loop重複..................點算呀.......就返工啦

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我b 囡有時都係抱住就訓~ 一放落床就醒...
咁樣我會放佢落車仔度, 因為佢一訓車仔好多時都訓~
再唔係放佢周圍訓, 梳化呀, 地下呀, 我張床...
睇下佢鍾意訓邊就訓邊~

如果佢想咬奶頭, 可唔可以畀奶咀佢咬住訓~~?

我b 囡尿尿左我都唔知, 佢屙左便便都可以訓得好好-.-'
可能我b 囡無咁sensitive 喇~
或者你嘗試轉尿片, 睇下好唔好d...

你就返工, 襯而家用多d 唔同方法試下... 如果唔係到時無教好訓~

原帖由 hidecatcat 於 09-3-10 01:35 發表
抱抱抱抱訓左
放落床...3分鐘眼仔碌碌...之後就喊.....要咬奶頭(我係人奶媽).......咬到兩邊滴哂奶又唔食....

無尿尿還好
有尿尿就一定唔訓

以上的loop重複..................點算呀.......就返工啦 ...

複式洋房

原帖由 mikewing 於 09-3-10 11:42 發表
我b 囡有時都係抱住就訓~ 一放落床就醒...
咁樣我會放佢落車仔度, 因為佢一訓車仔好多時都訓~
再唔係放佢周圍訓, 梳化呀, 地下呀, 我張床...
睇下佢鍾意訓邊就訓邊~

如果佢想咬奶頭, 可唔可以畀奶咀佢咬住訓~~?

我 ...

我囡囡都係咁, 要人抱一放低就唔肯,我最近買左張搖椅起碼唔使always抱住佢, 有時間抖吓

子爵府

我女都係呀.. 明明見佢訓得好"林"...點知一落床就喊晒.好似張床有野咬佢咁....'最慘係連夜晚好多時都係咁........攪到我無覺好訓...點算好呀
'金子你用邊隻搖椅呀.
\
原帖由 金子 於 09-3-10 11:59 發表

我囡囡都係咁, 要人抱一放低就唔肯,我最近買左張搖椅起碼唔使always抱住佢, 有時間抖吓

大宅

我老豆用左一個...好簡單既方法黎暫時馴服佢

就係拎沖涼果個膠浴盆....墊厚被
然後放阿b落去訓

扮到好似子宮0甘..暖暖地

佢又真係幾安定喎
0甘又捱過左
(嘈到全家出動搵方法)

民房

我個囡囡都係咁....周圍放下佢.....搖搖椅都係一時得一時唔得.... 日頭都好啲.... 晚上都好慘.... 晚上我阿媽照顧佢.... 佢會餵完夜奶,坐在床上屈起膝頭攬住佢....大人就坐係度訓.....咁都叫做有得訓下....

大宅

我早排都係0甘(夜晚坐響度訓陪佢隻衰b)
再加上係人奶媽...成日屈住條腰
搞到自己腰痛

早排響二手市場度買個奶泵
果個媽媽送左個餵奶枕比我用
0甘先至知原來餵bb唔駛0甘辛苦

大宅

hidecatcat,

你老豆嗰方法又真係幾得意喎!

原帖由 hidecatcat 於 09-3-10 20:51 發表
我老豆用左一個...好簡單既方法黎暫時馴服佢

就係拎沖涼果個膠浴盆....墊厚被
然後放阿b落去訓

扮到好似子宮0甘..暖暖地

佢又真係幾安定喎
0甘又捱過左
(嘈到全家出動搵方法) ...

公爵府

呢個方法我之前都有用過, 不過目的唔係想bb唔喊, 而係想放佢一齊係客廳睇電視~

原帖由 kitwongoy 於 09-3-11 13:23 發表
hidecatcat,

你老豆嗰方法又真係幾得意喎!

首頁

尾頁

跳至