自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

請大家今年行花市唔好幫襯呢間黑店!

事源:我年年都帶小朋友去行花市買波波,揀緊之際呢間賣波波叫我女行去,我女揀左個$38(行地下果d狗狗波),ok無問題超買,點知都未行夠100步隻狗就甩左隻耳,行返果去叫佢換(本來想換款,因為狗仔隻耳勁化學),佢話換款唔得,因為話我女想換果款大d(但都係$38架喎),ok無問題咁既然爛左換同款一隻新啦,點知佢擰轉面搵d喎知乜野痴返隻狗耳比我就話無得換。

唔係想網絡公審,但個果後生男仔由本身好誠懇叫我買波,到我話想換一換之後佢態度係180度轉變,令我覺得好唔忿氣。花市咁多選擇我唔希望大家同我一樣受氣。

伯爵府

回覆樓主

平心論, 氣球細路玩, 係商店立場好難判斷係產品問題定話俾細路整爛。 人地都係小本做年宵, 爛左耳仔幫你痴返都ok啦。 反正換完轉個頭又爛架啦。
新年, 和氣生財

火車媽媽    發表於 18-2-15 11:47
wcpcelia    發表於 18-2-11 09:02

大宅

bilibala_biliba 發表於 18-2-10 16:20

事源:我年年都帶小朋友去行花市買波波,揀緊之際呢間賣波波叫我女行 ...

謝報料,剛想去同小朋友行花市
咁多檔唔會幫襯佢

寶石宮

2023年兔年勳章

bilibala_biliba 發表於 18-2-10 16:20

事源:我年年都帶小朋友去行花市買波波,揀緊之際呢間賣波波叫我女行 ...

謝謝

珍珠宮

2024年龍年勳章

如果係我, 甩左隻耳仔就唔會去要求換, 因為都預左係咁化學架啦.

不過檔主其實可以坦白D話無得換幫你痴返, 好過話換比人但原來只係痴返, 呃人就唔多好羅, 咁唔老實.
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

回覆樓主:

後生仔唔識做生意,話左換就換只新架拉,黐翻又可以算係新咩,一係就同人講無得換但可以帮手黐翻,謙虛d,客人都無咁嬲既,

男爵府

回覆樓主

算喇,呢D波根本就淘寶入貨,全部都勁化學,同埋比得小朋友拖住係地玩,預左好快就爛,無謂返去嘈,但你咁影哂人相好似唔係咁好喎

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

其實真係好化學 唔化學個次係行2步細路鬆手飛左上天

wcpcelia    發表於 18-2-11 09:02

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

mickeyellen 發表於 18-2-11 07:44
其實真係好化學 唔化學個次係行2步細路鬆手飛左上天

大宅

回覆樓主

我諗樓主重點係對方態度唔好,叫你買時就好聲好氣,行埋去同返佢講就態度有變

如果上面果d覺得無問題咪繼續去幫襯囉,有時真係要自己感受下

如果覺得檔主唔岩咪唔好去幫襯,自由社會嘛

happyangel2    發表於 18-2-11 11:55

琥珀宮

回覆樓主:

d汽球認真好賺,如果檔主肯態度好d根本樓主就唔會嬲

伯爵府

回覆樓主

呢d十成淘寶貨,真係好化學

首頁

尾頁

跳至