嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 揀邊種南瓜煲粥?

大宅

糊仔會增磅增得勁d 呀∼∼有奶oY o麻
>>>>>????

複式洋房

dad&mom 寫道:
Dear Daisylam,

你個b幾重呀?我個b六個月但係佢都唔肯食粥,而家比糊仔+baby food 佢食就好d,你或者可以試下啦!

"dad&mom",
(唔係好慣叫其他人做"dad&mom"

真係失禮,10月初(即7 個多月)磅時只到6.7kg,接近3%條線.

我初時給她試米糊,健康院姑娘話食粥仔可能好d,但她兩樣都食得不好,如我在家時,更不肯食,要埋身飲奶(bf) :cry:

其實我都不知應給bb食甚麼較好,眾說紛紜.碰巧上星期聽講座,私下問了個營養師,他叫我倒不如讓bb全人奶,使她更吸收.當然,到最後都是叫我帶bb去見佢再作詳細了解.
:-|

子爵府

daisylam:
我都係埋身餵人奶ga, 我bb頭5個半月, 醫生話佢超重, 要我比少d奶比bb食, 同要開始食固體食品, 結果bb真係輕咗, 所以我覺得你真係可以試吓全人奶, 不過餐糊仔都照比你bb食, 但之後要補奶, 佢唔多食都唔緊要, 咪當比佢慢慢試law, 如果真係唔多食, 或者你可以加唔同嘅材料野落去, 實有一隻你bb喜歡ga!

複式洋房

樹熊媽 寫道:
daisylam:
我都係埋身餵人奶ga, 我bb頭5個半月, 醫生話佢超重, 要我比少d奶比bb食, 同要開始食固體食品, 結果bb真係輕咗, 所以我覺得你真係可以試吓全人奶, 不過餐糊仔都照比你bb食, 但之後要補奶, 佢唔多食都唔緊要, 咪當比佢慢慢試law, 如果真係唔多食, 或者你可以加唔同嘅材料野落去, 實有一隻你bb喜歡ga!

首頁

尾頁

跳至