夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

回覆樓主:

吳好心軟,男人冇句真話,信自己,賣楼袋錢最稳鎮!

大宅

回覆樓主:

樓主最緊要拎到錢係手
佢可以禁對你,仲好意思話唔想比個仔知
個女仔搵到水魚,邊行禁易放手

珍珠宮

回覆樓主:

打鐵趁熱, 佢講左賣樓套現金就要快快去賣, 唔好拖, 有錢先係最實在, 咩都係假, 有些事拖得太耐, 男人會反口的。

男爵府

回覆樓主

為人師表,點解可以賤格到咁
樓主要堅強呀!

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

樓主,雖然你有能力獨自養大個仔,但都要有充足資金去為個仔的將來打算,唔好咁天真,只要仔唔要錢,一定要哂兩樣,盡快賣樓拎錢走,男人一變心就無謂等佢返轉頭,棧自己越黎越傷心,加油,!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

過年後快d將炮房個層樓轉你名,然後租出去,等佢無左個竇同條女依洽。
跟住留d錢傍身,唔好再蠢,再為呢個男人仆心仆命。雖然你好愛佢。
但都要醒吓,愛自己多d。

水晶宮

FennieMan 發表於 18-2-15 17:59
既然佢肯寫一層樓落你,名或賣樓套現金比你。過年後,即約律師樓過名比你,起碼你和個仔有瓦遮頭。

...

Agree, 希望樓主唔好咁笨

大宅

yuen-yuen 發表於 18-2-16 23:42
為人師表,點解可以賤格到咁
樓主要堅強呀!

為人師表先最賤格!
我覺得你千萬不要輕舉妄動
一定要小心決定每步
個女一定咬住你c6
而且你唔好咁天真以為學校會幫你(除非你證明到佢哋18歲之前就開始⋯ 佢衰十一一定死)
而且你威脅佢話會擺晒上學校D secret (呢個係你最後嘅殺手鐧)⋯ 所有對話啲記住要back up,放份copy係你阿媽屋企/ other place that is safe

大宅

wkengi 發表於 18-2-15 16:50
我同佢傾左,問佢有咩打算,佢回應係,佢想等個囝大先做決定,因為唔想影響個囝,我話,我同她,無可能並全 ...

(1)錢佢話可以寫一層樓落我名或賣樓套現金比我—》同佢講, 成層樓都要轉你個名!

(2)約個女仔出嚟傾,記住錄佢音,記住要受害者上身

(3)啲錢一到手,記住放上學校secret/ 名校secret,你C6一定會放手,不過行到呢一步就一定冇彎轉。

大宅

回覆樓主

聽你咁講,其實佢自己都15、16,如果我係你,我會同佢和好左先,等佢同「卜卜翠」分左手,同佢講層樓要寫埋自己名,因為到時都係留比個仔,等佢同女分左手,層樓寫左你名之後,睇下你自己決定,再一唔一腳腳伸開佢!

伯爵府

+3金熱血

回覆樓主:

個男人根本行動上已證明佢豪個女仔,都唔豪個“老婆”. 趁佢有良知分返錢畀你,就走吧。

男爵府

我同佢傾左,問佢有咩打算,佢回應係,佢想等個囝大先做決定,因為唔想影響個囝,我話,我同她,無可能並全 ...
拿左錢先,佢同唔同呢1個女仔一齊or你走唔走。都要keep住d錢先,

瑪瑙宮

講係無用, 講乜都得, 過左年即刻去律師樓攪手續, 男人講野無句真.

複式洋房

回覆樓主:

呢6日,心情大上大落,問左好多意見,得出ge結論,可能並唔係外遇個女仔幾多歲,幾後生,反而可能呢幾年大家積落的問題太多,呢個時候有人關心,有人愛佢,無論係老,中,青,其實結果都一樣,難怪佢把持唔住,我而家嘗試挽救呢段婚姻,因為曾經佢真係一個好愛好愛我的男人,雖然唔知點解佢變成咁,但我真心問自己,我無辦法搵到個比佢更愛個囝的男人

複式洋房

回覆樓主:

之後我會努力惡鬥小三,我要保住我頭家,亦已經搵左處理婚姻問題ge人比意見幫我,而佢地分析,都認為我老公係因為婚姻入面情感得唔到滿足,而我無發現,先發生呢一切,希望一切順利,可以比番個完整的家我囝囝

大宅

wkengi 發表於 18-2-19 03:30
之後我會努力惡鬥小三,我要保住我頭家,亦已經搵左處理婚姻問題ge人比意見幫我,而佢地分析,都認為我老公 ...

咁可以點重建呢段婚姻

複式洋房

haileypinki 發表於 18-2-19 04:16
咁可以點重建呢段婚姻

我知道,原來要穩定我的家,我先要穩定我自己的情緒,學習愛自己多啲,我而家已經做左ge有:
*頭2日比自己發曬所有的不滿,要喊,要鬧,要宣洩的係佢番黎前發洩曬出黎
*平心靜氣,用由佢的角度出發,問佢佢的意願(表現出我仍尊重佢),試探佢內心想法
*表達我的意願同我受到的傷,勾起佢的內疚
*佢地教會我呢個時候係絕對唔可以發佢皮4,因為咁會減小佢內心對我的內疚感,減少佢番呢個家的籌碼,令佢覺得就係我潑婦,小三體諒佢而家的委屈,所以佢的決定無錯
*同時我檢討咁多年自己做得唔好ge野,例如佢以前成日講愛我,為我付出,但我無回饋佢,以為一直係佢身邊就係愛,生完小朋友,我地無性生活,我無問,以為佢無問就係唔需要,我經常批評佢,無尊重佢,慢慢佢亦成日批評我,我地ge互動模式已變成互相埋怨,同屋主咁
確實,我冷靜一層層咁問,得到最後答案,佢都想改善呢段婚姻,但佢需要時間,而佢都無咩信心做到,我表示我相信佢可以做到,亦願意同佢一齊努力,得到呢個答案,好唔容易,因為由我發現佢4個月前寫定比我的攤牌信中,佢意願係同個女仔過人世的,但分析啲人同我講,頭3-6個月係熱戀期,聽下就算,唔好因為咁就放棄,問清楚自己,內心覺得仲想唔想要呢個老公,再做之後的決定

侯爵府

畀面勳章

wkengi 發表於 18-2-19 03:25
呢6日,心情大上大落,問左好多意見,得出ge結論,可能並唔係外遇個女仔幾多歲,幾後生,反而可能呢幾年大 ...

你地婚都未結,乜野挽救婚姻丫,清醒D,佢只係你男友同個仔既老豆,只係你一相情願當佢老公,佢現在只係想拖時間,為左個仔有骨氣D,爭取返自己D$,就算冇左lee個賤男也無損失!

複式洋房

o_____o 發表於 18-2-19 11:42
你地婚都未結,乜野挽救婚姻丫,清醒D,佢只係你男友同個仔既老豆,只係你一相情願當佢老公,佢現在只係想 ...

係,我確實有啲傻,但事實係我而家放手,我囝會失去一個爸爸,而我而家選擇比幾個月時自己去改變,睇佢會唔會亦為我改變,即使最後都係失去,我都只係失去左幾個月的時間,但我會學習到自己有咩不足,下一段感情,唔好再犯同樣的錯

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

放假後,點都去咗加名先啦~加油!因為你愛小朋友,為咗佢,都要爭取咗你應得嘅先,無論最後挽唔挽救到,最少都保障咗你自己同仔仔將來幾年嘅生活。

首頁
23456...10

尾頁

跳至