義工

自由講場 今日: 5911|主題: 978091

7歲小朋友門牙

大宅

國民生產總值:4125

小朋友的門牙已經甩脫了三個月,但到而加都未生翻出嚟,係咪有問題呢?有冇小朋友試過係甘?

男爵府

國民生產總值:7469

yatho 發表於 18-2-13 03:04
小朋友的門牙已經甩脫了三個月,但到而加都未生翻出嚟,係咪有問題呢?有冇小朋友試過係甘? ...

係好耐的……
我女有隻門牙甩完半年後先出……

大宅

國民生產總值:3347

回覆樓主:

我女嗰時都要半年先生出來,重要生得好慢。

男爵府

國民生產總值:6991

狗年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

小朋友的門牙已經甩脫了三個月,但到而加都未生翻出嚟,係咪有問題呢?有冇小朋友試過係甘? ...

我仔上排門牙 (不是中間果兩隻),2016年4月甩,依家先有少少牙頭冒出,其間等得太心急曾有睇過兩個牙醫,兩個都話正常,無問題,唔駛急

男爵府

國民生產總值:5657

我個仔都糸,等左半年以上先出,應該有8-9個月,剛剛先見到小小…咋

珍珠宮

國民生產總值:35994

2018勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

7 歲應該讀緊小學
有冇參加學童牙科保健 ?

可以去檢查,你打電話去問。

我女都係幾個月先生翻新牙出來

大宅

國民生產總值:4583

我囡隻暑假甩到上星期先見到牙柸,唔使驚,舊年我同您一樣擔心囡囡的門牙,去牙齒保健醫生話正常。所以你可放心

wcpcelia    發表於 18-2-13 09:26

大宅

國民生產總值:4171

doughnut_cyc 發表於 18-2-13 04:40
我仔上排門牙 (不是中間果兩隻),2016年4月甩,依家先有少少牙頭冒出,其間等得太心急曾有睇過兩個牙醫, ...

同我個囝一様

珍珠宮

國民生產總值:45182

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

有排,我女等左差唔多一年先出
感激遇上你~

珊瑚宮

國民生產總值:103797

2018勳章

安心啲去牙醫檢查照吓X光

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.