自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

snowshine1357 發表於 18-2-13 08:01
可能你地覺得冷血啦,但我覺得一個有理性嘅政府做任何一個決定都應該諗下會唔會有人受影響,影響咗又應該點 ...

咁你講得有道理,取消煙花,都有部份人受影響!

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Alange 發表於 18-2-16 13:46
唔係市民納稅,政府會有錢? 唔係市民受權俾政府,佢會有權?
家吓香港幾時開始玩極權!
...

其實市民納稅係「公民責任」,但唔等於市民付$$$$$去睇煙花,希望你不要搞錯。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

fuhk 發表於 18-2-13 08:45
咁大件事死咁多人,嚮頭七放煙花,我食唔落亦冇咁嘅心情睇

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

好心啲人啦,自己貪心,心胸窄;小器;黑心就搵啲藉口出嚟掩饰自己呢啲心态,越講就越显示倒真实既心态,以為讲多D理由反驳人哋就係Y理当道理,无人睇得出佢心底裏面諗緊咩?

今日睇杜汶澤访问薛凯琪,薛讲到而家好多表面扮到靓靓既人其实内心係黑色,杜文泽就答话呢D女仔通街都係,根本呢D人成日以为无人知佢唸乜,搞笑

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Alange 發表於 18-2-17 00:12
政府D錢全部由人民度嚟!雖然市民不是直接付費放煙花,也是間接給予!
林鄭及所有公務員的人工都係間接人 ...

市民納稅係公民責任,有權利做香港人,就有義務交稅。但唔好以為自己交稅就等於係特首老闆。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

係咖, 硬食咖。 民粹抬頭, 你可以點呀, 毒果垃圾會議員“民意”支持, 大晒咖.

首頁

尾頁

跳至