懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

尋日QE產檢 39W。
之前E生已經話BB大隻,但一直冇任何作動,好似未想出黎咁
所以問E生可5可以催生;因聽講越遲出世就越大隻⋯佢話ok随便我;
如果5催就下星期再覆診,預產期20號;到時再冇作動就27號入院催生
之後E生 一比就比咗聽日14號我入院
其實好想佢快D出黎,但宜家又緊張
聽日就入院⋯⋯
見到幾篇催生嘅文章,十五十六⋯
第一胎 心情緊張

大宅

dalllllllllttt 發表於 18-2-13 10:37
尋日QE產檢 39W。
所以問E生可5可以催生;因聽講 ...

點解要催呀?bb 依家幾多磅?你想要情人節bb?

大宅

Sfive 發表於 18-2-13 12:50
點解要催呀?bb 依家幾多磅?你想要情人節bb?

因為之前E生話BB好大隻,有講過37周會催生
但之後又不了了之
呢一兩個星期又冇任何作動,我驚到時過咗預產期先生 會更大 更難生

大宅

dalllllllllttt 發表於 18-2-13 13:01
因為之前E生話BB好大隻,有講過37周會催生
但之後又不了了之
呢一兩個星期又冇任何作動,我驚到時過咗預產 ...

噤即係依家幾多磅呀?醫院都有話我B 偏大,又冇講催生喎

別墅

dalllllllllttt 發表於 18-2-13 10:37
尋日QE產檢 39W。
我都係約左聽日 QE 催生啊(過左預產期一個禮拜)!我都好緊張,琴晚訓唔著,一齊加油啊!

大宅

Sfive 發表於 18-2-13 14:06
噤即係依家幾多磅呀?醫院都有話我B 偏大,又冇講催生喎

宜家5知幾磅;37周時話6磅幾
之後一直冇去私家照
問QE E生有幾重,佢話佢摸肚 摸5到幾大

大宅

Yo-yo122 發表於 18-2-13 15:37
我都係約左聽日 QE 催生啊(過左預產期一個禮拜)!我都好緊張,琴晚訓唔著,一齊加油啊! ...

嗯!齊齊加油(emoji)(emoji)

大宅

回覆 dalllllllllttt 的帖子

我都係催生嫁..其實催生真係冇咩野..
放心啦~ 好快見到BB

大宅

mann0326 發表於 18-2-13 17:27
回覆 dalllllllllttt 的帖子

我都係催生嫁..其實催生真係冇咩野..

多謝你!咁都冇咁驚

大宅

dalllllllllttt 發表於 18-2-13 15:40
宜家5知幾磅;37周時話6磅幾
之後一直冇去私家照
問QE E生有幾重,佢話佢摸肚 摸5到幾大

噤唔算太大。我36週巳經6磅1安,私家估足月出世7至8磅。大隻啲易湊好多

複式洋房

尋日QE產檢 39W。

我同你一樣,係私家同政府照都話我bb偏大,但反而qe吾比我催生。。14返去又再照。。

大宅

Kasiefufu 發表於 18-2-14 00:08
我同你一樣,係私家同政府照都話我bb偏大,但反而qe吾比我催生。。14返去又再照。。
...

哦⋯咁奇怪?!佢肯比我揀早D催定遲D催wo

大宅

Sfive 發表於 18-2-13 18:27
噤唔算太大。我36週巳經6磅1安,私家估足月出世7至8磅。大隻啲易湊好多
...

大隻D聽人講難生D,所以驚驚地

複式洋房

dalllllllllttt 發表於 18-2-14 08:03
哦⋯咁奇怪?!佢肯比我揀早D催定遲D催wo

我都想早啲催生

大宅

回覆樓主

我都係催生 第一胎 因為bb大隻38周就催生出世 我反而覺得催生仲好 準備好哂入院等生好過係屋企驚突然穿水吾知點算 始終第一胎冇經驗 係呢bb出左世未呀

大宅

dadamama0615 發表於 18-2-16 13:36
我都係催生 第一胎 因為bb大隻38周就催生出世 我反而覺得催生仲好 準備好哂入院等生好過係屋企驚突然穿水吾 ...

同感!我由38周起 已經擔心萬一半夜穿水/行行下街穿水 見紅 5知點搞
催生冇呢方面擔憂

大宅

dalllllllllttt 發表於 18-2-16 20:12
同感!我由38周起 已經擔心萬一半夜穿水/行行下街穿水 見紅 5知點搞
催生冇呢方面擔憂
...

我之前睇過好多人講催生會一炮過黎料 如果計開始痛 我痛左3個鐘就生左 不過一痛就好快變到好痛 開到兩度我仲同老公係產房有講有笑 (emoji)

首頁

尾頁

跳至