家事百科

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

大眼仔,唔知點揀好?

應該買隻六千幾既德國西門子 or 意大利electrolux 好 ? 定係買隻三千幾既意大利舊款金章(唔係變頻) 定係 買中國製直驅變頻LG?

大宅

意大利electrolux 好, 我都用緊, 金章都唔錯, 但我會揀意大利款.

珊瑚宮

felicia_rain 發表於 18-2-16 17:52
意大利electrolux 好, 我都用緊, 金章都唔錯, 但我會揀意大利款.

thx

珊瑚宮

回覆樓主:

請問大眼雞,6公斤洗足磅數,係咪多數要洗成兩個鐘?快洗一個鐘就要減半磅數,點解?

大宅

oceandeepsea 發表於 18-2-20 19:43
請問大眼雞,6公斤洗足磅數,係咪多數要洗成兩個鐘?快洗一個鐘就要減半磅數,點解?
...

而我自己諗洗衫通常都唔會足磅洗衣, 濕左水會重好多, 怕易傷機.

大宅

我都會揀electrolux , 佢機多數有39個月保養, 同埋佢地售後服務好好.

珊瑚宮

MayT818 發表於 18-2-21 11:49
我都會揀electrolux , 佢機多數有39個月保養, 同埋佢地售後服務好好.

thx,好似都係大昌代理

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我用緊意大利伊EWF1497HDW2,有蒸氣防敏,洗得好乾淨,洗一机四公斤,只需一小時,兩公斤半小時,一兩件我會揀15分鐘快洗,我最喜歡是就算揀15分鐘快洗,都會有兩次過水,fling衫不嘈,缺點是排水時稍大聲和不可飛頂.

珊瑚宮

若曦 發表於 18-2-22 16:05
我用緊意大利伊EWF1497HDW2,有蒸氣防敏,洗得好乾淨,洗一机四公斤,只需一小時,兩公斤半小時,一兩件我會揀15 ...

依部成六七千,下兩級平d,又唔係變頻摩打

子爵府

oceandeepsea 發表於 18-2-23 08:10
依部成六七千,下兩級平d,又唔係變頻摩打
是變頻摩打,摩打有十年保養. 反而另外兩部意大利製就不是.(EWF1287EMW, EWF1284EDW),我在永安取了書仔,有晒所有型号介紹.

珊瑚宮

若曦 發表於 18-2-23 09:15
是變頻摩打,摩打有十年保養. 反而另外兩部意大利製就不是.(EWF1287EMW, EWF1284EDW),我在永安取了書仔,有 ...

嗯,剛才經過灣景aeon,electrolux 做陣列品展銷

男爵府

若曦 發表於 18-2-22 16:05
我用緊意大利伊EWF1497HDW2,有蒸氣防敏,洗得好乾淨,洗一机四公斤,只需一小時,兩公斤半小時,一兩件我會揀15 ...
先前藝人林子博有介紹過 ,都係有蒸氣防敏系統,但唔知同唔同型號,洗衫時又係好靜。

子爵府

grace911 發表於 18-2-23 18:15
先前藝人林子博有介紹過 ,都係有蒸氣防敏系統,但唔知同唔同型號,洗衫時又係好靜。 ...
我囡對塵蟎敏感,換咗洗衣機好似真係搲少咗.

珊瑚宮

回覆樓主:

意大利變頻依隻,可以搵埋西門子德國製造果隻,比一比,大家都係六七千

大宅

oceandeepsea 發表於 18-2-23 22:01
意大利變頻依隻,可以搵埋西門子德國製造果隻,比一比,大家都係六七千
...

西門子德國製係邊個型號?我部剛壞左要急買,都考慮緊依箂克斯定西門子,但我要飛頂所以選擇好少,依箂克斯得泰國製可選,而西門子得波蘭製(簡單功能)同中國製(變頻摩打)可選,依家煩緊買邊部好

珊瑚宮

MSRY 發表於 18-2-23 23:24
西門子德國製係邊個型號?我部剛壞左要急買,都考慮緊依箂克斯定西門子,但我要飛頂所以選擇好少,依箂克 ...

WM14W460HK,8公斤,1400轉,德國做,唔使七千

子爵府

我下次會買二合一機,$4K已經有一部三叔7KG變頻二合一,香港天氣太濕了。

首頁

尾頁

跳至