家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

1841樓話牛三。 係真唔係?

男爵府

seenfu 發表於 19-11-4 21:51
1841樓話牛三。 係真唔係?

難d

其實今時今日我自己覺得唔需要分牛三定熊三,順勢而行反而更好,因現時貨幣政策同特朗普政府可以影響好大
呢個世界唔知幾時開始變得愈黎愈複雜,
公平呢兩個字已經漸漸唔再存在

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多
是我們變了,還是世界變了..

男爵府

tmacho 發表於 19-11-4 22:59
難d

其實今時今日我自己覺得唔需要分牛三定熊三,順勢而行反而更好,因現時貨幣政策同特朗普政府可以影 ...

男爵府

回覆樓主:

暫時睇 11-12月 以國指做標準,10900-11000封頂,如果最終咁強勁升穿,咁恒指短時間都可以去到28500-29000

即向上阻力近,所以唔會而家先開衍生工具好倉

PS:純粹個人看法 不涉及投資建議
個人尋日清左8成衍生工具好倉
餘下會keep住,27300-27800磨陣

大宅

回覆 tmacho 的帖子

樓主請問建行看好幾多

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

tmacho 發表於 19-11-4 21:42
第三第四季業績如無意外都會受壓,但長線仍然值得持有

呢d股唔同其他周期股份,只要今次社會事件解決,業 ...

多謝樓主解答

等回落d睇下溝返平少少

男爵府

sumsung26 發表於 19-11-5 10:43
回覆 tmacho 的帖子

樓主請問建行看好幾多

6.5-6.52阻力大,呢幾日升唔穿都要去抖抖氣回番6.4樓下

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

11有無指教???跌左好多升唔升得返??謝謝

大宅

00770, ok ma?

男爵府

sasa0208 發表於 19-11-5 15:47
11有無指教???跌左好多升唔升得返??謝謝

返家鄉能力強過匯豐

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

男爵府

gamui 發表於 19-11-5 17:05
00770, ok ma?

9月27日急跌果日我都有入左貨,之後日日都會keep住睇,呢隻股基本上冇排盤,人手一排盤就會自動有電腦盤排先過你一格

今日d成交好多都係一千股做出黎,唔建議入,因入左都未必走到

Ps:價格係美金計

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

男爵府

tmacho 發表於 19-11-5 20:54
9月27日急跌果日我都有入左貨,之後日日都會keep住睇,呢隻股基本上冇排盤,人手一排盤就會自動有電腦盤排 ...

樓主。

請指教 1888 可以睇幾多?

「1888 係4月份$8.30- 購買」

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

tmacho 發表於 19-11-5 20:51
返家鄉能力強過匯豐

謝謝

男爵府

SZECHAN1217 發表於 19-11-5 21:21
樓主。

請指教 1888 可以睇幾多?

純技術睇,突破左都橫行區,上望先睇8.75
橫行區係重要,如果黎緊再次跌穿7.8就要小心,收穿埋7.5 ,就要走唔好坐了

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

男爵府

tmacho 發表於 19-11-5 22:08
純技術睇,突破左都橫行區,上望先睇8.75
橫行區係重要,如果黎緊再次跌穿7.8就要小心,收穿埋7.5 ,就要 ...

謝謝你回覆

男爵府

tmacho 發表於 19-11-5 10:21
暫時睇 11-12月 以國指做標準,10900-11000封頂,如果最終咁強勁升穿,咁恒指短時間都可以去到28500-29000
...

維持看法

fwp    發表於 19-11-8 21:05

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

子爵府

tmacho 發表於 19-11-5 20:54
9月27日急跌果日我都有入左貨,之後日日都會keep住睇,呢隻股基本上冇排盤,人手一排盤就會自動有電腦盤排 ...
请问电解有时 d 股会不停一千一千买卖?!庄家是不是什么目的?
心盲最可怕。

男爵府

fwp 發表於 19-11-8 21:04
请问电解有时 d 股会不停一千一千买卖?!庄家是不是什么目的?

做成交價出黎 引散戶追,急升完第二日已經係零入盤,只有沽盤,所以我先話呢d咁乾既股,急升果陣絕對唔好追,就算入到都走唔到

大前日高位1.63 今日都跌番落0.9 得沽盤冇入盤

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

子爵府

tmacho 發表於 19-11-8 21:09
做成交價出黎 引散戶追,急升完第二日已經係零入盤,只有沽盤,所以我先話呢d咁乾既股,急升果陣絕對唔好 ...

明白,谢谢。
心盲最可怕。

男爵府

暫時睇今個月再大升大跌機會較微,傾向27300-28200行埋呢個月,但月尾收市都係傾向現水平

最大支持27300-27400,收穿就轉差

埋沒良心既人愈黎愈多
騙子亦愈黎愈多

首頁

尾頁

跳至