在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛轉左工,Lady boss, 我入佢房比文件佢簽,我企佢枱前遞比佢簽,點知佢話:我右手簽名架,你應該行埋黎我右手邊比我簽。

好啦,咁我咪行埋去佢右手邊比佢簽囉,一份文件有四張紙,底面都要簽,佢要我幫佢逐張逐張揭埋用手指住要簽名個位置比佢簽,佢好似殘廢咁,只拿住筆了個名,其他動作咩都唔洗做

大宅

好多老細都係咁架,佢肯簽我真係唔介意,最怕有d老細問長問短仲難服侍啊!

子爵府

回覆樓主

好常見

公爵府

好媽媽勳章

cj712644 發表於 18-2-15 18:59
剛轉左工,Lady boss, 我入佢房比文件佢簽,我企佢枱前遞比佢簽,點知佢話:我右手簽名架,你應該行埋黎我 ...

要簽邊度你事前貼紙仔啦。忙既老細。你等佢簽個名等幾日啦
我老闆最鍾意罰我企。比野佢簽。簽簽下打電話又唔比我走

瑪瑙宮

我見 d 秘書係咁架喎, 掀紙, 指住邊度要簽, 好正常係秘書做.

珍珠宮

樓主5系做秘書? 秘書做呢D唔出奇

伯爵府

回覆樓主

我都遇過d咁嘅老細 當訓練自己細心d囉 對之後都好有用

大宅

anna59 發表於 18-2-16 23:00
樓主5系做秘書? 秘書做呢D唔出奇

我唔係做秘書!我做sales & marketing. 好似做埋佢「妹」仔咁
如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

大宅

Nancy20090615 發表於 18-2-16 21:05
我見 d 秘書係咁架喎, 掀紙, 指住邊度要簽, 好正常係秘書做.

問題係:我不是秘書!
如有留言,請主動直接PM我, 唔好叫我先PM你.  你PM我, 我多數會覆, 但就好少主動發PM比人

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

哈哈哈……噤你下次遞比佢秘書叫佢簽囉……樓主一定好年青,似未見過世面打過工噤……

Bbpig2014    發表於 18-2-17 15:42
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

瑪瑙宮

cj712644 發表於 18-2-17 00:49
問題係:我不是秘書!

咪學到野囉.

珍珠宮

回覆 cj712644 的帖子

算啦!鬼叫佢系老闆咩!睇開D啦!

水晶宮

回覆樓主:

正常架,老細的時間很寶貴的。

子爵府

回覆樓主

個老細好正常喎

男爵府

老闆係咁架...

唔指明,或貼好,隨時簽錯係第二處,仲弊!

就算貼好,有時都會簽漏添!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

老闆肯即刻簽名已經好好喇! 貼紙條, 望住佢簽, 大家快手合作攪掂, 好過拖你幾日. 另一角度去睇, 佢唔check其他野就簽名代表佢信任你姐.

男爵府

開心吸收勳章

算啦.人地要擺架子就由得拒啦.豆份人工有一半系用來受氣架.當受錢氣嘍.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

剛轉左工,Lady boss, 我入佢房比文件佢簽,我企佢枱前遞比佢簽,點知佢話:我右手簽名架,你應該行埋黎我 ...

叫你企右邊個句,又的確好氣焰,不過俾文件老細簽,一向都要幫佢揭埋,再指俾佢睇,呢個動作都好正常。
Childhood is journey, not a race.

大宅

一樣米養百樣人,佢算 ok 架喇。
我以前老闆,試過畀一叠文件佢順次序簽,大概幾百頁,佢簽完完好似洗完牌、化寶盤咁,要同事由頭到尾排返啱次序呀

大宅

呢種八婆一般極為自私刻薄,無男人鐘意,心理戀態及陰暗

首頁

尾頁

跳至