婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

寧願見死不救,滴水不漏,像一顆石頭!

公爵府

做個靚太 發表於 18-2-19 11:03
寧願見死不救,滴水不漏,像一顆石頭!

?不明白

大宅

回覆樓主:

報到先!

對唔住啊99,請留意
。上黎我屋企係要預先打黎通知架
。我屋企有嘢食,請你唔需要檢查我屋企有乜食,你亦唔洗拎嘢比我地食。
。人地話唔舒服,免得傳染,叫你唔好黎,你都仲係要去人度,其實你應該比人地休息。亦請你返到屋換過晒啲衫先抱bb
。我地帶bb bb 車上落車都唔方便,請你唔好迫我地坐小巴,拎啲重嘢,同埋夾硬要我地拎唔等洗嘅嘢。
。大年初一請你唔好拎一大揪白紙廁紙比人用
。你唔舒服請快些看醫生,只係不停申訴唔舒服係冇用的
。呢個世界唔的得你一個疲倦好忙,我 你個仔 都好疲倦好忙,請你唔好講“你想食冇得食,想訓冇得訓,其實,我一打二仲加埋份工都係想食冇得食想訓冇得訓,你亦唔好再同我講,湊細路係咁。
下刪一千字

總結,新一年祝99事事順心,多些正能量,唔好再放啲怨氣過黎。另外我暫時都唔打算比bb 你照顧,期望將來都唔需要你勞心。我地都係保持平衡嘅狀態就好了。

大宅

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

老公的娘親,我真的超憎你唔想見你,連的仔都識講唔想去你度唔想見你,唔好再迫我地見你,要見就見飽你寶貝仔佢,我仔是我生的,唔係你生的,唔好同的爭我仔!
同埋唔好再送cheap野$30盒餅俾我媽,扮識做人,又要我媽回利是回禮盒俾你,自己收完又唔見自己識回利是俾人,自己就袋袋平安!貪心到死!好憎你呀!

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主

To: 99
你個d潮州魚蛋比我媽,其實好難食,即掉!如果阿姑9見到呢個po請叫你母親大人不要再懶好人送魚蛋喇,多謝心領

大宅

回覆樓主

99,我地兩公婆生吾生小朋友係我地自己的事
你吾使年初一晨早打俾我阿媽叫佢逼我生仔架!
拜年果時,又發動所有三姑六婆俾說話我聽!
我話你知,我份人遇強越強,你咁樣做只會令我
討厭你

伯爵府

回覆樓主

今天唔洗見隻癲狗大伯老婆 身心舒暢

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

子爵府

Chickentailbun 發表於 18-2-19 12:49
報到先!

對唔住啊99,請留意

你講緊我99? 中9成!

子爵府

回覆樓主

62我個仔唔肯跟你我都無辦法,點解佢咁鍾意跟公公婆婆,小朋友唔係傻咖,知道邊個真心錫佢咖

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

99, 次次做節去酒樓食,你個個仔女都插你唔好帶自己煲既鮑魚湯,金蠔花膠煲到酒樓食,我地真係覺得好樣衰,酒樓伙記鬧唔鬧你好。。。。
唔好逼我囡食糖,你鍾意食自己食飽佢,平時我囡都唔好糖,宜家換牙更加唔食,點解你次次真到佢都要逼佢食,佢唔食糖唔會死,唔會唔開心架
99, 我d紙巾其實同你一樣,我已有成包紙巾俾個女用,你唔需要另外再俾佢,一個人得一個口,唔需要2/3張紙巾抹咀架

大宅

馬爾太 發表於 18-2-20 18:53
你講緊我99? 中9成!

唔係掛
年初一拎廁紙比人一定唔會中掛
中呢個真係冇得頂。

子爵府

Chickentailbun 發表於 18-2-20 23:47
唔係掛
年初一拎廁紙比人一定唔會中掛
中呢個真係冇得頂。

我99係無時無刻都有一疊餐紙係身,一食飯就攞出嚟派!

公爵府

馬爾太 發表於 18-2-21 10:51

改成銀紙幾好呢

子爵府

美之選468 發表於 18-2-21 12:00
改成銀紙幾好呢

唔攞你錢已經好好啦!

大宅

馬爾太 發表於 18-2-21 10:51

!!!
但係唔係毒辣包裝,都唔知用唔用好。

侯爵府

回覆樓主:

今年99係都要搶正日,又唔叫新抱出席。
結果年三十初一二我和c6都冇晚留底同佢食,初一去大伯團拜完就bye bye,年尾到新年見幾粒鐘冇咩接觸。人哋大伯堂弟一家三代同堂食足一圍菜,自己就人丁單薄到比下去唔同大伯食開年飯,先請我出席。62還同c6講埋一大堆廢話想幫我們就家,放屁!當初唔係6299自私,我同c6已經好似其他人一樣有瓦遮頭有小朋友。現在羨慕人地兒孫滿堂,將來晚年唔只羨慕甘少。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

回覆樓主:

奶奶,假期完啦,唔駛再見你,好多謝你由我拍拖到而家,主力為我屋企增加煩惱,今日我差d激氣得滯解決自己,我唔明點解你可以長年累月都咁黑人憎,八個新抱,女婿有一大半同你一年只見兩次,因為怕咗你同你反面,好嘢佩服,不過,今天我醒啦,唔再虐待自己,你睇路啦

男爵府

Huuu 發表於 18-2-21 14:39
今年99係都要搶正日,又唔叫新抱出席。
結果年三十初一二我和c6都冇晚留底同佢食,初一去大伯團拜完就bye b ...

點自私法?

侯爵府

koalachan2002 發表於 18-2-22 04:46
點自私法?

太多太多…舊jm睇過我過往回應先拼湊我的經歷…

首頁

尾頁

跳至