自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

亞女本來每日要飲3餐奶, 但因為奶粉實在太貴了, 可否飲鮮奶代替奶粉呢?

另外, 我見SUPERMARK有隻維X家庭奶, 平過其他牌子鮮奶好多, 請問有冇人知係咩原因呢?

子爵府

HI!!我個仔2歲就開始飲十字牌鮮奶了,新鮮又衛生,又方便.

複式洋房

我仔一岁多就飲鮮奶了。 3歲小朋友飲3餐奶好像多了点。。。 飲太多奶就吃少了其它野, 令营养不均匀。。。

家庭奶食用奶粉做的。十字奶是真的农场鮮奶。

不过我计过鮮奶好像貴过奶粉 wor...

原帖由 saui 於 09-3-11 11:28 發表
亞女本來每日要飲3餐奶, 但因為奶粉實在太貴了, 可否飲鮮奶代替奶粉呢?

另外, 我見SUPERMARK有隻維X家庭奶, 平過其他牌子鮮奶好多, 請問有冇人知係咩原因呢? ...
"Good parents give their children Roots and Wings. Roots to know where home is, wings to fly away and exercise what's been taught them." --Jonas Salk.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 saui 於 09-3-11 11:28 發表

另外, 我見SUPERMARK有隻維X家庭奶, 平過其他牌子鮮奶好多, 請問有冇人知係咩原因呢? ...

佢肯飲就ok囉......我囡囡已經5歲, 早晚一定要飲奶粉奶, 試過俾盒奶佢飲, 飲到好似有仇咁mouth:

男爵府

回覆 # 的文章

我都想比鮮奶仔仔飲 不過佢之前就肯飲 因為我大緊肚佢就跟我一齊飲 依家買左比佢又話唔好飲:;pppp: 比激死
lu     lu[size=xx-large] 天賜泳銅

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

咁大鑊 我個晴晴飲奶粉奶同盒裝鮮奶都ok架
原帖由 kylie_mom 於 09-3-11 12:03 發表

佢肯飲就ok囉......我囡囡已經5歲, 早晚一定要飲奶粉奶, 試過俾盒奶佢飲, 飲到好似有仇咁mouth:mouth:" />
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

侯爵府

我嗰個奶粉/鮮奶都唔飲.. 只係飲木瓜奶ja... 你地知唔知邊到有唔凍既木瓜奶賣ar??

首頁

尾頁

跳至