自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

chillimom 發表於 18-2-20 13:29
貼咗有冇發財?

沒有

珍珠宮

回覆樓主:

我個人覺得去圖書館做 project 係好無公德心嘅行為。另外,做 project 我唔覺得有咩禁忌,如果將來你個女讀法醫,咁唔通新年唔准佢溫書做功課?

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

迷信太可怕

侯爵府

回覆樓主:

唔識放圖,其實木乃伊棺木不是中國式,金銀面,人型盒咁。木乃伊其實係相信有永生,以後個肉身可用返。
亞女幾多年級?學校project通常做咩由學生傾,老師指導。所以做個棺木可能只是同學間決定,可以問清楚。唔做人,做貓的棺木接受到嗎。
如果問心,真係接受唔到,同亞女解釋屋企忌諱。幫佢地搵地方做或改present. 小心亞女被同學怨安排咗又唔得。佢地都係為做功課啫。

禁止訪問

畀面勳章

公爵府

cycynk0414 發表於 18-2-20 12:24
阿囡新年前有講話有project要做,同學會上嚟屋企,新年假後要交的,我當時話冇問題,到年初二我問你同學時 ...

俾,百無禁忌

子爵府

回覆樓主:

介意咪照直講,叫佢哋返學校做囉。中學假期照開架。

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

阿囡新年前有講話有project要做,同學會上嚟屋企,新年假後要交的,我當時話冇問題,到年初二我問你同學時 ...

今日咪初五囉!宜家3點幾,你兩個鐘前才開 post 問,幾唔想俾佢哋上嚟都會唔會 too late? 如果係我,我都介意,唔想新十五前有人喺屋企討論同攤開哂呢啲嘢。

男爵府

好介意!我會講明就算去圖書館做都唔好拎份功課返屋企!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主

比我會介意,亦會如實同女講,新年係有禁忌嘅
屋企有冇clubhouse?比我會叫佢地去clubhouse 做。最多做完叫佢地上黎坐下食下野

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我個人冇所謂,但其他人亦可介意,尤其家中有老人家,我會同學校反映吓
總有離別的時候

珍珠宮

照比上黎,棺材又寓意升官發財麻

個棺材整幾大?手掌咁大嘅,我會建議你用雪條棍,整長方體果款,吳打得開就最易

水晶宮

笑左
老師大整古、但如果直接講唔比佢地黎個女又難做、仲會俾人笑、作個理由話有人黎等佢地出去整啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

俾。唔好咁迷信啦。你個女係咪m 到唔返學?

返學就係要學文明,唔係學迷信。

你驚咪迴避下。

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

叫阿女過去對方屋企做

珍珠宮

樓主,想問下,個題目呢,係老師規定全班都要做木乃衣,定係有幾個題目簡,阿女果組簡左木乃衣?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

百無禁忌

子爵府

JoanC 發表於 18-2-20 13:38
我個人覺得去圖書館做 project 係好無公德心嘅行為。另外,做 project 我唔覺得有咩禁忌,如果將來你個女讀 ...

有次係圖書館,我女坐係度睇緊書。有幾個小六學生坐埋嚟,跟住佢嘅監護人(我唔知係咪佢哋嘅家長) 大大聲咁話:哎呀!乜咁早就俾人坐咗張枱呀?跟住再有2個小學生迫埋過嚟,原來佢哋要畫一張聖誕卡俾佢哋六年級嘅老師!仲要大大聲咁討論應該點畫!我睇個校名,話晒都叫區內名官小吖,乜啲學生咁嘅?係圖書館大大聲攤晒啲嘢係枱迫人走咁有品嘅?

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

樓主你同個女講自己好迷信
有棺材唔吉利所以要對個女反口
冇面係女既事,叫個女自己諗點解決
影響到運勢就可能全家有問題
可能以後都唔使再招呼人來傾project呢
話唔定個女都難搵人一齊做project喇
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

伯爵府

好媽媽勳章

比,歡迎!我和老公都唔迷信,所以無避忌。求學問、做功課,日日是好日。

首頁

尾頁

跳至