自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我估係俾學生warm up 用

p.s.我啲細路明天返

男爵府

回覆樓主

初八好日子

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

阿妮啦妮 發表於 18-2-22 11:41
初八啓巿, 好日.

男爵府

回覆樓主

我都唔明依家啲家長點諗野

大宅

家長話要請假,學校都唔會講啲咩

水晶宮

回覆 se6b03 的帖子

我仔就係明天開學,佢唔講我都無留意,好彩無去旅行
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

回覆樓主:

聽聞話如果放埋星期五,學校假期就會計埋星期六同日兩日。

因所有學校全年放假日數都係一樣,所以有啲學校計晒成個學期所有假期總數,想其他日子放多兩日,就要零零舍舍聽日返一日。

侯爵府

se6b03 發表於 18-2-22 11:40
當大部分學校都選擇係下週一26/2復課嘅時候,卻有少部分學校在明天復課,但返一日,星期六日又放假,好心啲 ...

我個仔都明天返學,我都話點解唔放埋佢呢。

大宅

回覆樓主:

紛爭沿於不自知,好在有行內人解吓畫,如果唔係學校又被家長插。

琥珀宮

se6b03 發表於 18-2-22 11:40
當大部分學校都選擇係下週一26/2復課嘅時候,卻有少部分學校在明天復課,但返一日,星期六日又放假,好心啲 ...

學校set 假期,唔會就家長去旅行。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

MrsSingSing 發表於 18-2-22 12:24
心入面想咁覆樓主,但唔想打咁多字

首頁

尾頁

跳至