家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

超級版主

超級版主

如果成個禮拜咁耐

禾會再洗過

之後開風扇吹

乾到咁上下

再用熨斗燙下

洋房

成個禮拜 ?? 有陣味WOW
如果屋企有位不如買部乾衣機

水晶宮

攞落街洗or乾

伯爵府

醒目開學勳章

涼係出面唔會乾架, 洗多次掛哂係房開冷氣啦...有風扇都可以試下, 電費平d

伯爵府

拿拿林去買部抽濕機啦...
呢d天氣好難乾架, 就算乾左都會有陣味...

禁止訪問

水晶宮

成個星期, 嘩 買抽濕機la
原帖由 hiingrid 於 09-3-11 15:53 發表
d衫已經涼左成個禮拜但都仲未乾,點算,
係咪應該放番入屋涼乾佢,定係用暖爐干乾佢好d?

因為屋企冇抽濕機呀,唔知仲有冇辦法比到我呢??

伯爵府

醒目開學勳章

抽濕機好貴, 未必個個係呢個時間可以買....
假如買既, 我建議買三菱/hitachi, hehe..

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

2日吾乾D衫都一陣味啦,我都無抽濕機架,呢個星期,日日都開左個乾衣架乾D衫.一機衫都要乾好多次架,但D校服吾乾又IRON 吾到,又要著.所以晚晚都係咁開機.

別墅

d衫涼極都唔乾點算

最好就買部抽濕機啦,真係好好用架! 如果d衫幾日都未乾會有陣味, 到時又要再洗過, 之前o既功夫就白費左,又side水,電同洗衣粉添! 你真係要認真考慮下~

別墅

d衫涼極都唔乾點算

最好就買部抽濕機啦,真係好好用架! 如果d衫幾日都未乾會有陣味, 到時又要再洗過, 之前o既功夫就白費左,又side水,電同洗衣粉添! 你真係要認真考慮下~

別墅

d衫涼極都唔乾點算

別墅

原帖由 ydoris 於 09-3-12 14:19 發表
2日吾乾D衫都一陣味啦,我都無抽濕機架,呢個星期,日日都開左個乾衣架乾D衫.一機衫都要乾好多次架,但D校服吾乾又IRON 吾到,又要著.所以晚晚都係咁開機.
而家呢d天氣真係唔可以自然乾衣, d衫幾日都唔乾, 又會有陣味, 到時又要再洗過d衫, 咪仲side電side水同洗衣粉! 你都係考慮下買部乾衣機啦! 真係好好用架!

禁止訪問

子爵府

原帖由 hiingrid 於 09-3-12 15:33 發表
唔買抽濕機最唔抵係得好少日子會用到~~又貴~~不過睇完咁多回覆睇黎都係忍痛買部好了

我個時都好似你咁覺得好少日子會用到,但而家買左之後一年都用到好多次,因好多時唔剩係想d衫乾,而係想屋企無個種立痴痴既感覺

伯爵府

醒目開學勳章

抽濕機....夏天連續幾日落雨都有用架

洋房

有無人用過係下面用暖風吹, 上面有個架笠/撐住大個膠袋(圓桶型或衣櫃型), 放d衫係入面乾果種"乾衣器". 好唔好用?

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 KungSL 於 09-3-12 19:12 發表
有無人用過係下面用暖風吹, 上面有個架笠/撐住大個膠袋(圓桶型或衣櫃型), 放d衫係入面乾果種"乾衣器". 好唔好用?

之前我對呢個產品都好有興趣,但係睇左用家POST,我覺得抽濕機會實際D,除左用黎乾衣,好多時我都會開部抽濕機抽下D房。http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2058105&extra=page%3D1

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1344369&extra=&page=2

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有d冷氣機都有抽濕功能,都可以試吓得唔得。

首頁

尾頁

跳至