自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bk 叫阿姐都係死罪,叫乜好?

Cheuk2012    發表於 18-2-26 21:59
SiuBBee    發表於 18-2-26 21:41

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

伯爵府

痴線

侯爵府

good_pig 發表於 18-2-26 16:22

好似女仕大肚腩有人讓座咁啦!

男爵府

何時何地都只能叫靚女 或 姐姐

侯爵府

去街市都無人叫女士做「阿姐」啦,一係「靚女」、或者「阿妹」

珍珠宮

puresthell 發表於 18-2-26 16:44

有D人叫姐姐都唔得,你當我係(工人)姐姐呀
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

珍珠宮

回覆樓主

叫miss唔會死喇呱
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

莫非姨姨有另外意思!?

子爵府

牛年勳章

puresthell 發表於 18-2-26 16:44

咁叫靚女就容易受落既!咪當日行一善囉!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kikiboy 發表於 18-2-26 16:48
有D人叫姐姐都唔得,你當我係(工人)姐姐呀

全中

珍珠宮

Fion_Chan 發表於 18-2-26 16:48
去街市都無人叫女士做「阿姐」啦,一係「靚女」、或者「阿妹」

街市d朋友好多時叫你細佬細妹tim

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

如果唔識, 咪叫佢「呢位小姐」
Childhood is journey, not a race.

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主

叫亞靚...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

叫小姐

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

珍珠宮

lovesue09 發表於 18-2-26 17:19
叫小姐

喺大陸叫小姐都機會死,大陸(有D地方尤其是有D少數民族)小姐係出來做唔正經嘅女人,佢哋叫阿哥、阿妹

伯爵府

lovesue09 發表於 18-2-26 17:19
叫小姐

內地唔可以叫小姐

首頁

尾頁

跳至