自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想做d嘢氹吓自己、relax吓!
但完全諗唔到可以做咩、食咩、買咩?

係我已經生無可戀?定無慾無求?

伯爵府

回覆樓主:

自由行

珊瑚宮

畀面勳章

babyhowie 發表於 18-2-27 11:19

每個人會有不同,應該係自己先知道乜嘢會令自己 relax 同開心。
以我自己為例,靜靜地坐喺屋企花園曬下太陽,嘆下咖啡,同貓星人玩就已經覺得好正。

男爵府

回覆樓主

請日假,去食個Tea , 之後去做Spa 平時冇咩事唔捨得去,但每次當做嘢做到心灰意冷,唔知日日捱生捱死返工有咩意義,或者公司遇到小人時,我就會去,做完就覺得真係爽人生都未到絕望既

男爵府

獨遊

男爵府

我好識氹自己喎,shopping啦, dining啦, 睇戲啦, 做facial啦, 做運動啦...
只要有錢駛就乜都得啦.

drm    發表於 18-3-1 04:09
mcyw888    發表於 18-2-27 15:24

象牙宮

腦塞左是想不出的。(我就是)

氹吓自己 、relax吓! 休息先。

休息足, 食飽.... 一定想得出。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

shopping, 食自己鍾意o既野, 去按摩

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

放空一日咩都唔洗做,唔洗諗,或者係去做運動,又或者食自己最中意既野食,攬住自己最中意既人

男爵府

del.

禁止訪問

珍珠宮

減齡達人勳章

kyliema2006 發表於 18-2-27 11:35
我好識氹自己喎,shopping啦, dining啦, 睇戲啦, 做facial啦, 做運動啦...
只要有錢駛就乜都得啦. ...

氹自己的方式我識,不過無錢去氹自己。

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

去旅行

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

做運動,行山,去旅行,購物,食甜品

子爵府

回覆樓主

我好簡單,落旺角食兩串肥姐,飲杯水果茶已經好氹到自己開心

pigmei    發表於 18-2-27 15:13

男爵府

睇下你鐘意咩喎 我鐘意睇衫食壽司 可以比一日我唔洗湊女行街睇衫食壽司 就發啦

子爵府

我就會吃我LIKE甜品,自己清淨一下
吃左甜野,個人會開D架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

我鍾意行街市,所以我悶悶地,就會去行下啲新街市,或者去果欄睇下啲生果都好開心㗎

男爵府

回覆樓主:

食個tea buffet,去花虚買啲靚花擺

首頁

尾頁

跳至