自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牆上面有一隻隻好細架.....,都唔知叫佢地做乜好,又唔係蟲!!請問大家屋企有無??如何消滅佢地呢??

侯爵府

我屋企都試過, 好細點黑色生物, 我地用噴虫水跟住冇晒喇.

子爵府

原帖由 bmimi 於 09-3-12 13:13 發表
牆上面有一隻隻好細架.....,都唔知叫佢地做乜好,又唔係蟲!!請問大家屋企有無??如何消滅佢地呢??
見過啦...我媽家大把..
聽我媽講..有次大噴殺蟲水...
個d黑色物體....會走晒出來,死c 地下度...
到今時今日,都仲有,,,(可能近山邊...???)

大宅

我試過殺虫水,無耐又有番!!

珍珠宮

之前係家事百科到有人講過, 唔記得喱d蟲蟲叫咩名啦.

你地有無開冷氣? 如有, 就每次熄冷氣後唔好即刻開window同埋門, 因為錦樣做令到室溫差別太大,
引致嗰d蟲蟲出現.

我跟左厘個方法做, 真係無晒d 蟲蟲.

大宅

saw does 呢!!thanks!!

原帖由 minmin 於 09-3-12 13:26 發表

你地有無開冷氣? 如有, 就每次熄冷氣後唔好即刻開window同埋門, 因為錦樣做令到室溫差別太大,
引致嗰d蟲蟲出現.

我跟左厘個方法做, 真係無晒d 蟲蟲. ...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 minmin 於 09-3-12 13:26 發表

引致嗰d蟲蟲出現.

我跟左厘個方法做, 真係無晒d 蟲蟲. ...

試下先

男爵府

畀面勳章

我屋企每逄到啲潮濕嘅天氣就有. 試過用殺蟲水 / 滅蝨噴霧都唔得.

上年開始聽到曾SIR教用開浠咗嘅漂白水抺下D牆, 之後真係冇哂.

原帖由 bmimi 於 09-3-12 13:13 發表

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係唔係黑色, 開頭以為係塵,,識郁既, 之後會變飛鵝仔架, 好討厭
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我屋企以前都有

首頁

尾頁

跳至