自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

我下星期都諗住去開, 我開左支付寶, 用左回鄉証做實名登記, 但一步要填戶口號碼, 所以都要去開戶口先能夠開通到

另外想請問開通左戶口之後, 如要在大陸用支付寶付款, 是否要從戶口過錢落支付寶才可以付款, 定佢自動會在銀行扣錢呢..

珍珠宮

甜姐兒 發表於 18-3-1 20:17
我下星期都諗住去開, 我開左支付寶, 用左回鄉証做實名登記, 但一步要填戶口號碼, 所以都要去開戶口先能夠開 ...

好問題 未試過 因我尋日試淘寶係可以直接係張大陸銀行卡扣錢 。但我之前有d淘寶返現既錢 係可以係支付寶app轉返入大陸銀行卡

珍珠宮

我下星期都諗住去開, 我開左支付寶, 用左回鄉証做實名登記, 但一步要填戶口號碼, 所以都要去開戶口先能夠開 ...

如果係想用淘寶買野 開2張銀行卡安全d

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Titi 發表於 18-3-1 17:52
福田口岸有中移動嗎?想開埋曰租卡

福民站有.
福田口岸果啲係艇仔舖, 食水好深.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

小草王道 發表於 18-3-1 17:11
唔知 因我有稅單 或者你開工商

大陸税單還是香港的?
生日月, 開心過

珍珠宮

雪文 發表於 18-3-1 20:37
大陸税單還是香港的?

當然係香港啦

水晶宮

sukkiu 發表於 18-3-1 17:37
咁我都無.我見有講有銀行車牌都得,真係要逐間銀行問.

唔好意思,咩叫銀行車牌?
生日月, 開心過

水晶宮

小草王道 發表於 18-3-1 20:38
當然係香港啦

唔該曬,叫老公快點去開。政策時時變
生日月, 開心過

珍珠宮

雪文 發表於 18-3-1 20:42
唔該曬,叫老公快點去開。政策時時變

如果怕電話卡貴 唔好係關口既鋪仔檔開 出面應該有更平 我唔想煩唔想搵 求期買

珍珠宮

雪文 發表於 18-3-1 20:41
唔好意思,咩叫銀行車牌?

佢應該係講香港銀行帳單同香港車牌 都可以開到大陸戶口

翡翠宮

小草王道 發表於 18-3-1 19:28
我咪比老公話我囉 拎左3800人仔上去 拎返1500落黎 佢問我做咩唔入曬落銀行

我從來係諗住洗曬佢 ...

而家喺内地,入晒銀行,用手機支付好快用晒,返到香港都可以網購

翡翠宮

自動銀行扣,不用預先充落支付寶。

水晶宮

lyh80115 發表於 18-3-1 20:48
自動銀行扣,不用預先充落支付寶。

我想問有沒有玩過wechat 跨境匯款,明天我想玩下轉錢去大陸手機開的wechat.有綁國內銀行戶口
生日月, 開心過

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-3-1 20:46
而家喺内地,入晒銀行,用手機支付好快用晒,返到香港都可以網購
...

我返左香港啦

翡翠宮

雪文 發表於 18-3-1 20:53
我想問有沒有玩過wechat 跨境匯款,明天我想玩下轉錢去大陸手機開的wechat.有綁國內銀行戶口
...

但聽講收款方要過落大陸身份證嘅銀行户口……

水晶宮

小草王道 發表於 18-3-1 20:44
佢應該係講香港銀行帳單同香港車牌 都可以開到大陸戶口

我叫他試試車牌。 thank you.
我們有國內手機,不用買
生日月, 開心過

男爵府

回覆 小草王道 的帖子

如果係第一頪, 只綁銀行咭, 1000/終身, 意思係每次消費最高額定每年高最高消費額.

水晶宮

lyh80115 發表於 18-3-1 20:56
但聽講收款方要過落大陸身份證嘅銀行户口……

就係呢點,所以明天想試試。 咁調錢過去容易D. 下下使人仔,快用曬了
生日月, 開心過

男爵府

回覆 小草王道 的帖子

唔係淘寶買野, 淘寶我用PPS, 我係4月會去上海旅行, 想用支付寶付款啫.

翡翠宮

甜姐兒 發表於 18-3-1 20:59
回覆 小草王道 的帖子

唔係淘寶買野, 淘寶我用PPS, 我係4月會去上海旅行, 想用支付寶付款啫. ...

淘寶用大陸銀行户口方便好多,每次用app付款,撳下指紋秒速搞掂

首頁
12345...9

尾頁

跳至