義工

自由講場 今日: 5875|主題: 978088

跳至
生B其實順產定係剖腹好?  

複式洋房

國民生產總值:398

順產聽講痛D, 但身體恢復快D
剖腹就可以擇個吉時, 但始終都係手術, 有風險
宜加其實邊樣既JM既多?

大宅

國民生產總值:4130

2018勳章 親子王國15週年勳章

順產比較好

大宅

國民生產總值:1153

回覆樓主

無得話邊樣好,各有好壞處。去到陀b 最後期假如BB 太大隻、唔調頭都係要開刀安全,無得話堅持順產就係最好

利申,我開刀既

日月水火    發表於 18-3-6 00:04

男爵府

國民生產總值:5710

回覆樓主

我兩次都開刀

水晶宮

國民生產總值:52025

2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

真利 發表於 18-3-5 16:33
因為順產對BB好d,所以我㨂順產。

珍珠宮

國民生產總值:43509

回覆樓主

順產好

男爵府

國民生產總值:7420

回覆樓主

完全係阿媽同bb 決定。 你想順,bb 唔想你都要開刀。我是選開刀, 所有野都計劃到, 如幾時請假, 陪月幾時到, 全部都安排好。 開刀係要長d時間復原, 我又唔覺身體差左, 所以兩者無邊個好d?

翡翠宮

國民生產總值:99687

2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

順產,所以我4 胎全部也是揀順產

子爵府

國民生產總值:11230

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

順其自然

大宅

國民生產總值:2873

回覆樓主

好一定順產好,但有時冇得揀!有時順產唔到都要開刀!其實兩者都有一定風險!
總之最後結果母子/女平安就好!

利申:兩胎政府開刀

寶石宮

國民生產總值:277733

2018父親節勳章 2018復活節勳章 2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

順產
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

國民生產總值:17348

我一直諗住開刀, book定私家手術室(其實都唔係咩吉時, 叫避咗前後唔好嗰幾日)

最後個B冇轉頭, 政府醫院都俾我開刀, 係本身私家book嘅時間

所以我個B整定係嗰日開刀出世

開完刀唔痛又冇"la", 我好滿意, 覺得開刀快靚正

男爵府

國民生產總值:6560

以前的人,未流行開刀,同埋一般家庭冇咩錢,所以一直話順產好。
但近十年,開刀生產已經好成熟,同埋減少好多危急性風險,所以我認為開刀對bb 同媽媽都比較安全,因為順產好多危險情況係一發生就冇得救,所以,睇情況啦

男爵府

國民生產總值:7745

育兒性格勳章

我順產

琥珀宮

國民生產總值:193168

2018勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

睇情況, 如胎位唔啱, BB size 太大, 開刀會比較安全。
否則順產對大對細都好D
我係開刀

你若盛開, 蝴蝶便來!

翡翠宮

國民生產總值:97970

2018勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

冇事咁計,順產好d。

有事果種當然冇得比較要開刀。

水晶宮

國民生產總值:66070

順產既人實答你順產好、開刀既人一定撐開刀,所以呢啲討論唔會有結果。我自己就覺得,順產既經歷好難忘,開刀既人唔會體會得到自己努力將BB生出黎既成就感

珍珠宮

國民生產總值:37911

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

順產,因為我完全覺得係冇想像中咁痛咁耐。而且生完已經周圍行得走得。

公爵府

國民生產總值:27041

2018勳章 畀面勳章

順產要忍得痛

水晶宮

國民生產總值:66070

flowerbabe 發表於 18-3-5 16:53
以前的人,未流行開刀,同埋一般家庭冇咩錢,所以一直話順產好。
但近十年,開刀生產已經好成熟,同埋減少 ...
唔贊同。開刀係一種手術,一樣可以出現好多問題。揀開刀既人多數係想揀時間,怕痛,唔想下面鬆。我未聽過因爲想安全問題而可以順產都揀開刀。當然,如果BB係有必要開刀既話就一定係開刀最好啦

12345678910... 12
跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.