跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

不過其實睇醫生都係講夾唔夾, 當然個醫生有無料到都係關鍵....

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

聶敏榮醫生
紅磡蕪湖街50號

佢幾細心架, 不過又係d姑娘唔係幾好+又串囉....

tks.

原帖由 wong_cat 於 09-4-19 22:47 發表
不過其實睇醫生都係講夾唔夾, 當然個醫生有無料到都係關鍵....

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

聶敏榮醫生
紅磡蕪湖街50號

tks.

複式洋房

千其唔好看陳炳文

之前我唔知, 我個仔去好多次 (因有公司醫療卡), 感覺是無愛心, 下下開抗生素, 最緊張的是打電話來催打針 (profit margin 高掛) 最離譜一次是蝦阿婆及bb (因那次我阿媽我個仔看他), 嚇她bb 很嚴重, 需入院檢查. 我和他用電話直接對話, 經我query之後又匆匆線, 後來去第2個醫生, 跟本完全無此需要, 皆因他知道公司醫療卡額大, 包入院. 和其他人談起, 其實有不少無良醫生會這樣做, 大家要有獨立思考, 冷靜處理, 不要被他們利用父母緊張bb 的心理

複式洋房

原帖由 may.bb 於 09-4-19 00:41 發表

郭淑琴真係不敢供維, 不過我唔鍾意佢態度, 反正睇佢都唔見得特別好, 我一定唔會再受氣

我同你嘅感受一樣!

我都係咁話, 超寸, 唔會再睇佢.

大宅

我個女睇過陳少儒睇過一次, 我覺得ok, 食哂d藥後個女都好返~~

我都唔鐘意睇郭淑琴~~我試過個女發燒, 喺佢臨收工前想登記, 但佢話呢個時間唔收新証!! 我覺得好似無咩醫德囉~~所以決定唔去佢度睇~
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

王x偉 - 囡出生後常光顧 , 但護士非常非常不懂禮貌 , 全因那批護士曾給我好面色好說話 , 我決定以後唔再光顧這家診所 , 除非那批護士全消失 , 免受氣。

湯x堂 - 醫生護士皆有愛心 , 通常光顧一兩次康復 , 價錢較王x偉便宜 , recommended。

丁x年 - 公司醫生 , 唉 ... ...

x堯天 - 診所內poster貼得似大字報一樣 , 還有許多治暗病的介紹 , 令我一身不自在 , 不喜歡。

別墅

魏文超

民房

我個女本應一向都係睇郭淑琴,不過郭醫生睇bb就ok,小朋友一大就唔多得,所以我地宜家轉左睇黃錫偉囉

民房

陳炳文醫生成日開抗生素,no good!
原帖由 cmaggie1026 於 09-5-27 10:47 發表
我個女本應一向都係睇郭淑琴,不過郭醫生睇bb就ok,小朋友一大就唔多得,所以我地宜家轉左睇黃錫偉囉

大宅

何文田有好介紹嗎?

原帖由 pchiu 於 09-4-20 10:25 發表
聶敏榮醫生
紅磡蕪湖街50號

tks.

複式洋房

陳少儒睇小朋友ok喎.
想知邊個睇大人好...

複式洋房

吳天柱!ok

大宅

原帖由 Oceanmama 於 09-4-23 00:31 發表

我都係咁話, 超寸, 唔會再睇佢.

我都同意.
事關, 8aug晚, 阿女開始發燒,
星期日9aug, 我睇開個兒科放假, 郭醫生星期日都有開工, 而且口卑仲好似唔錯, 就去睇佢.
一早九點幾就去睇, 攞左藥返屋企.
13:00 38.3 食退燒藥,
14:30 38.5
16:30 38.8
17:00 39
心諗, 唔係化, 啲燒d d 都無退過!!! 見39度, 幫阿女塞肛.
塞完肛, 退左, 但5個鐘之後, 又升.
22:00 38.9 又比退燒藥 (我諗所以媽咪都知唔好成日塞肛!)
23:00 39
24:00 39.1
有咩理由 啲退燒藥 d d 用都無咖?
見阿女溫度係咁升, 驚起黎又塞肛.

星期一10aug,
09:00 38.2 比退燒藥..
都係唔掂
11:00 39.2 於是帶埋阿女去郭醫生度, 想叫佢換過隻退燒藥, 事關我覺得佢啲藥無效.
佢竟然話, 我好幫阿女每個鐘頭探一次, 洗唔洗咁緊張呀???
我問有無第2隻退燒藥呀? 除左而家呢隻退燒藥(a)同塞肛藥(b)之外, 有無一隻係a同b中間咖? 我唔想下下都塞肛喎!
佢竟然話我想得太多, 唔洗下下度咖, 醫院都係四個鐘頭度一次.
出左去, 其實都係比返果啲藥. 又收$250.

連我老公都覺得佢完全唔掂, 無醫德.
什麼是醫者父母心, 佢完全係無.

返到屋企, 食新比嘅藥, 之後阿女去瞓覺.
點知, 阿女慘叫一聲, 我同老公衝入房啦, 見阿女手腳係度震, 都唔知佢係唔係抽筋喇, 仲要成40度, 我老公就抱起阿女, 我地去醫院喇~

我已經唔係第一次比阿女睇佢, 但睇過兩次, 點都唔係一次就好, 上兩次都要睇兩次, 都唔係真係好返晒..
endup, 又要去睇我去開個兒科度睇, 先埋到尾...

我自己都有幫趁過, 都係一樣, 坐底要睇兩次, 可能仲要3次添..

我老公話, 呢個醫生唔得, 叫我搵過第2個backup.

我可能會令郭醫生嘅擁躉唔開心, 但呢個係我嘅親身經歷.. 我唔會再去幫趁郭醫生...

大宅

我可以補充一下, 之後我阿女入左st paul, 醫院護士係每小時度一次溫度咖, 而唔係四小時先度一次..

check完一大輪, 雖然我阿女只係普通上呼吸道感染
唔係 h1n1, 唔係流感, 唔係肺炎..
但既然連單單退燒呢一樣都做唔黎, 仲要話個阿媽好咁緊張個個鐘頭幫個女度溫度..
咁我做咩仲要黎比錢你先得咖!!!

真係好激氣~

子爵府

Mr Fok

大宅

想問魏文超睇bb掂唔掂架? 擒日我見唔舒服但又唔知睇邊個醫生好, 咪求其走左入去睇佢, 唔知係咪趕住收工,入去唔夠五分鐘便出返嚟,不過佢比我既feel都幾nice. 食左佢d藥暫時嚟講都ok.

民房

我個囡啱啱歲半, 以前一路睇開吳天柱都OK, 但最近幾次就唔得了, 食藥食到我個囡好似HIGH 左草咁, 超曳, 夜晚都唔肯瞓覺......
最終, 我地入左馬鞍山睇.....我諗我以後都唔會睇吳天柱了...

複式洋房

聶敏榮勁串又無品, 睇病只係用眼望兩吓就算.

見他只係望兩吓, 應診者就問他是否肯定是這個原因造成?

但他態度勁差 (立委黑面及發脾氣), 好似個應診者殺他全家咁.

收得又貴又無品, 下次一定唔睇.

大宅

我個女睇開王錫偉..

首頁

尾頁

跳至