論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 印印被拒入境 - 會是甚麼原因??

SUE :
真替你唔值,到底係邊間Agent,佢地有無退番money俾你呀,講出嚟,等我哋都小心D

大宅

Agent 話已跟公司開會,高層始終無表態,我之前的要求已rejected, 我再要求全數退回給我,亦都拒絕。Agent 話已經好努力地同我fight,係真?係假?

於是我要求取這公司行政部的電話,答案係 '唔比得', 那地址吧,答案都係 '唔比得' (因為我 checked 哂全都只有公司門市電話) agent 話只係可以透過 email contact 他們喎?!嘩嘩嘩...... 這間是甚麼公司呀......收得咁祕密...現在工人因証件不符而被拒入境,這間顧傭公司高層還理直氣壯地講 '我地都蝕錢,要賠機票',仲要講哂 '唔得','唔可以','唔會咁做' 這些不負責任的說話,我唯一 choice 只可以係再揀工人,高層呀高層呀,再揀工人係我應有權利,唔係你特別給我的,莫非你想我再請這個有問題的工人麼?遲早公開這工人的姓名。

現在我還急找人來照顧仔仔,又要我用多d錢去請,若你這間公司跟得足,我就無這個額外開支啦,高層!

這件事由星期一發生至現在,都無一位代表 (except agent) 來跟我說聲 '對唔住','唔好意思',就只係得這個 agent 做中間人去傳話,根本可以看出高層有多少誠意去處理這單 case。

明天阿高層會call我,agent 還叫我想想怎樣跟他 bargain,哈哈...bargain?? 理虧係佢,傾唔倒咪去投訴囉,兼且這裡那麼多媽咪,networking 好勁o既,一傳十,十傳百,佢個 '朵' 遲早臭,講到自己好 prof,係推卸責任方面好 prof 囉!

最後可否各位幫忙,若知道某些週

別墅

Sue, call the newspaper reporter. spread the news. and call to 消費者委員會. give the agent pressure. all the best.

大宅

yes 有無人識d投訴版記者呀,這樣又快又直接得多。

禁止訪問

大宅

蕙蕙豬 ,
你個case又係點架?
過兩招比我再頂住他們呀!

大宅

抄自東方日報.

東方投訴:

直線 : 27951234

總機 : 2795 1111 (內線 : 123)

傳真 : 2795 5599

電郵 : [email protected]

地址 : 九龍灣宏泰道東方報業中心東方日報投訴組

男爵府

咁不負責任要投訴, 壹週好喎 http://next.atnext.com/template/next/complaint.cfm

男爵府

好媽媽勳章

sue

若要投訢,東方回應會很怏及跟得好足的,我曾試過投訢大銀行,搵過東方,蘋果等,結果,東方日報唔駛半個鐘巳覆了我們及表示會跟進

首頁

尾頁

跳至