親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wai001 發表於 19-7-26 06:43
哈~哈~哈!……我剛剛帶完我好老友的舊同事去完一轉福岡返黎!!!……帶咗佢去Yodobashi(博多駅店) 樓上4/ ...

九州豪雨, 唔知D水果點呢????

男爵府

我在8月中會去福岡, 因沒有車但又
定有一天會去浮羽市
調音瀑布公園 流水麵 (調音の滝公園)
如果由JR浮羽站 搭的士約15分鐘,
之後
再的士去春光園 観光農園フルーツ狩り

其實咁樣是否好貴呢 ???

珍珠宮

subb 發表於 19-7-26 15:04
我在8月中會去福岡, 因沒有車但又
定有一天會去浮羽市
調音瀑布公園 流水麵 (調音の滝公園)

在日本搭的士,一定吾平!(搭定吾搭,自決)

男爵府

wai001 發表於 19-7-26 15:16

在日本搭的士,一定吾平!(搭定吾搭,自決)

就是未解決到里PART交通問題,.....

珍珠宮

回覆樓主:

舊同事話佢阿哥叫佢幫手買既依種美白牙齒(似擦膠咁),因為試用過好多隻,依隻最好用,所以一睇到福岡D藥妝店有就勁大量掃貨。……我都掃了兩盒(原味、柚子味各一)返來,不過暫時未開黎用。……不過,如果大家有興趣,不妨可以買黎試吓用!

別墅

請問一下我有一天安排去熊本:站長室、熊本城及上下通,請問一下我條怎樣行會較順路 ?

大宅

好媽媽勳章

kakakk 發表於 19-7-26 16:17
請問一下我有一天安排去熊本:站長室、熊本城及上下通,請問一下我條怎樣行會較順路 ? ...

同問,仲想去北熊本站搭熊本熊電鉄,thx

大宅

好媽媽勳章

wai001 發表於 19-7-26 10:09

想請教下,別府只得半天時間,想去地獄谷,但唔想行晒,其實係咪可以只去附近1/2個谷,有無話邊個谷啱小朋友,谷和谷之間係咪步行可到?thx

珍珠宮

kakakk 發表於 19-7-26 16:17
請問一下我有一天安排去熊本:站長室、熊本城及上下通,請問一下我條怎樣行會較順路 ? ...

https://travel.ulifestyle.com.hk/trip/detail/7445/%E5%9C%A8%E5%9C%B0%E9%81%94%E4%BA%BA%E5%B8%B6%E4%BD%A0%E9%81%8A%E7%86%8A%E6%9C%AC-%E5%B8%82%E5%85%A7%E7%BE%8E%E9%A3%9F-%E6%99%AF%E9%BB%9E-%E8%B3%BC%E7%89%A9%E8%B7%AF%E7%B7%9A%E5%A4%A7%E5%85%AC%E9%96%8B

其實,你想去的景點全都是在熊本市内,可買一天路面上電車pass任搭,距離位置相差無幾!

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-7-26 18:06
同問,仲想去北熊本站搭熊本熊電鉄,thx

https://www.kumamotodentetsu.co.jp/train/station/

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-7-26 18:22
想請教下,別府只得半天時間,想去地獄谷,但唔想行晒,其實係咪可以只去附近1/2個谷,有無話邊個谷啱小朋 ...

https://www.welcomekyushu.tw/event/?mode=detail&isSpot=1&id=9999900000644

http://www.beppu-jigoku.com/index.html

珍珠宮

想請教下,別府只得半天時間,想去地獄谷,但唔想行晒,其實係咪可以只去附近1/2個谷,有無話邊個谷啱小朋 ...

https://topick.hket.com/article/1518557/%E5%B8%B6%E5%B0%8F%E6%9C%8B%E5%8F%8B%E6%B5%B8%E6%97%A5%E5%BC%8F%E6%BA%AB%E6%B3%89%E7%9A%8412%E5%80%8B%E5%AD%B8%E5%95%8F%E3%80%80

帶小朋友浸日式溫泉的12個學問 

https://www.google.com/amp/s/kknews.cc/zh-hk/baby/8br6br4.amp

小孩適合泡溫泉嗎 多大小孩可以泡溫泉

珍珠宮

灶地獄,可睇到晒主要不同類型地獄的特色,而且有足湯,比較一般化,簡單D!
(純粹本人意見)

大宅

好媽媽勳章

wai001 發表於 19-7-26 20:43

https://www.kumamotodentetsu.co.jp/train/station/

thx, 我想查個時間表,因為唔係班班車有熊本熊,但入去個網站都揾唔到

珍珠宮

cowboybaby 發表於 19-7-26 21:19
thx, 我想查個時間表,因為唔係班班車有熊本熊,但入去個網站都揾唔到
...

熊本電氣彩繪列車的發車时刻表,每天都會不一樣,他們不會固定放在網上。你可以前一天去下通的熊本電鐵駐點詢問一下。

大宅

好媽媽勳章

wai001 發表於 19-7-26 22:15

熊本電氣彩繪列車的發車时刻表,每天都會不一樣,他們不會固 ...

好的,謝謝你

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.hk01.com/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AA%AA/355677/%E6%97%A5%E6%9C%AC7-11%E5%B0%87%E5%91%8A%E5%88%A524%E5%B0%8F%E6%99%82%E7%87%9F%E6%A5%AD-%E5%8B%9E%E5%8B%95%E5%8A%9B%E4%B8%8D%E8%B6%B3%E5%A6%82%E8%A8%88%E6%99%82%E7%82%B8%E5%BD%88%E6%88%96%E9%81%8D%E5%9C%B0%E9%96%8B%E8%8A%B1

日本7-11將告別24小時營業? 勞動力不足如計時炸彈或遍地開花
《轉載※分享》

珍珠宮

回覆樓主:

小倉River Walk mall 內的Mooon 水果店

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

wai001 發表於 19-7-11 19:01
https://www.japaholic.com/tw/article/606560/

2018 KALDI COFFEE FARM 咖樂迪咖啡農場必買商品20選

Kaldi coffee farm 有售的柚子胡椒價錢

珍珠宮

回覆樓主:

磯丸水產(中洲川端町店),與其他地區分店相比,這間walk-in 都容易D有位!

首頁
5455565758...71

尾頁

跳至