親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

kakakk 發表於 19-9-19 15:18
回覆 Jessieyin 的帖子

另想問若去鳥栖outlet 是否在島栖JR站出口""對面""轉乖坐巴?及鳥栖站是否得一個出 ...

https://www.travalearth.com/post-32041732/
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

kakakk 發表於 19-9-16 15:06
請問下鳥栖outlet or 馬麗諾outlet 那個較多國際品牌? 那個方便及好行?

https://www.premiumoutlets.co.jp/m/en/tosu/access/
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

kakakk 發表於 19-9-16 15:06
請問下鳥栖outlet or 馬麗諾outlet 那個較多國際品牌? 那個方便及好行?

https://www.marinoacity.com/sp/chinese-tra/

珍珠宮

回覆樓主:

https://holiday.presslogic.com/article/147005/%E5%B8%82%E5%8D%80%E9%83%BD%E6%B5%B8%E5%88%B0%E6%BA%AB%E6%B3%89-%E7%A6%8F%E5%B2%A1%E6%96%B0%E9%96%8B%E9%85%92%E5%BA%97%E8%A8%AD%E5%8B%81%E5%98%86%E9%9C%B2%E5%A4%A9spa-%E5%8D%9A%E5%A4%9A%E8%BB%8A%E7%AB%99%E4%B8%80%E5%87%BA%E5%B0%B1%E4%BF%82-%E9%99%84%E8%BF%91%E4%BB%B2%E6%9C%89%E5%A5%BD%E5%A4%9A%E4%BE%BF%E5%88%A9%E5%BA%97-%E8%97%A5%E5%A6%9D%E5%BA%97

市區都浸到溫泉!福岡新開酒店設勁嘆露天Spa 博多車站一出就係 附近仲有好多便利店/藥妝店~

珍珠宮

回覆樓主:

https://money.udn.com/money/story/5599/4076459

日本調漲消費稅 一文看懂外國遊客受到什麼影響?怎麼省荷包?

男爵府

MiMiLok 發表於 18-3-8 00:50
今年暑假去九州8日7夜自駕遊,可以提供行程嗎?因第一次去
兩大兩中學生加一名老人家
鹿兒島來回,除左唔去 ...

復活節鹿兒島來回,六天自駕遊,行程包括霧島、鹿兒島、宮崎、高千穗峽及阿蘇。

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 MommyPanel勳章

回覆 kakakk 的帖子

我上星期2個Outlet 都去過,我個人比較鐘意鳥栖Premium Outlet多d,因為多國際品牌同比較多野行,所以我係依度嘅戰利品都多過 Marinoa City Outlet。但如果2邊都有嘅品牌,可能Mariona City 會抵d

大宅

樓主,你好!
我第一次自由行,不自駕,交通主要JR, 打算去九州8天,HK飛福崗,鹿兒島返香港

Day 1 下午3:30 下機 (住博多)
Day 2 博多運河城、天神、小倉 (住博多)
Day 3 油布院浸溫泉(住油布院)
Day 4 下午到別府 (住別府)
Day 5 熊本行下(option)下午坐JR 去宮崎 (住宮崎)
Day 6 宮崎 高千穗 (住鹿兒島)
Day 7 櫻島 ,黃昏返鹿兒島 (住鹿兒島)
Day 8 鹿兒島中午1:00飛機

我們2位媽咪自由行去玩,好多野唔識,這個行程可行嗎?求𧶽教

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.facebook.com/1405660372807539/posts/3261232930583598/

高達迷記得去朝聖!日本第2間由BANDAI直營的GUNDAM專門店「THE GUNDAM BASE」將於11月進駐福岡,新店面積積817.38平方米,設有砌GUNDAM模型的空間、GUNDAM Cafe,fans唔好錯過!

【info】
THE GUNDAM BASE FUKUOKA
營業時間:10am-9pm
地址:福岡縣福岡市博多運河城南館1樓

珍珠宮

kl777 發表於 19-10-5 17:02
樓主,你好!
我第一次自由行,不自駕,交通主要JR, 打算去九州8天,HK飛福崗,鹿兒島返香港

Day 2 :宜去小倉先,之後才返来去Canal City & 天神

大宅

回覆樓主:

謝謝樓主分享,剛訂機票月尾飛九州,要努力咁爬吓呢個post

珍珠宮

回覆樓主:

https://tw.mobi.yahoo.com/travel/%E4%B9%9D%E5%B7%9E%E5%8D%9A%E5%A4%9A%E8%BB%8A%E7%AB%99%E7%BE%8E%E9%A3%9F%E5%9C%B0%E5%9C%96%E5%BF%85%E5%90%83-5-%E9%81%B8%E9%8A%85%E6%9D%BF%E7%BE%8E%E9%A3%9F%E8%B2%B7%E4%BA%86%E5%B8%B6%E8%91%97%E8%B5%B0%E9%80%99%E6%A8%A3%E5%90%83%E7%B5%95%E4%B8%8D%E8%B8%A9%E9%9B%B7-093215386.html

【九州】博多車站美食地圖必吃5選,銅板美食買了帶著走~這樣吃絕不踩雷!

珍珠宮

甘太純 發表於 19-10-7 01:15
謝謝樓主分享,剛訂機票月尾飛九州,要努力咁爬吓呢個post

珍珠宮

樓主,你好!

回覆你的pm:
如你坐JR 新幹線由熊本←→鹿兒島,大約45mins -1hr 左右,其實Day 6 /7 邊日去冇所謂!
其實,你去樱島,主要視乎你想玩幾耐?多D時間玩,定求其玩!

珍珠宮

樓主,你好!

不過,我advise 你必定要在手機上裝乘换案內個app,及學識善用這個app 及google map

預祝旅途愉快!

男爵府

BK Milk勳章

BHT 發表於 19-8-20 20:07

多謝妳詳細提供有用資料,九洲真係好好玩,去了10日,玩豪斯登 ...

你好,請問你是自駕遊嗎?行程安排是怎樣,我打算新年都係去10日左右
:verycold:

禁止訪問

男爵府

熱血勳章 畀面勳章

小wingwing 發表於 19-10-10 09:51
你好,請問你是自駕遊嗎?行程安排是怎樣,我打算新年都係去10日左右

妳好,我不是自駕,買了5日北九洲pass, 妳是全部大人?我係3大3小(12,10,9 歲),去了3個樂園 大分Harmonyland, 森之家族樂園和豪斯登堡。
由布院,別府,熊本也有去

大宅

回覆 wai001 的帖子

謝謝你

珍珠宮

kl777 發表於 19-10-10 16:49
回覆 wai001 的帖子

謝謝你

Welcome!

首頁
6263646566...71

尾頁

跳至