親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主,我剛book了 Hotel Monte Hermana Fukuoka,見上網資料酒店去唔太近,往來天神、博多車站有10-15分鐘。因第一次去福岡加一帶兩小...有d擔心添

其他你介紹的酒店都fully booked.

珍珠宮

JasmineCharis 發表於 19-3-23 00:46
樓主,我剛book了 Hotel Monte Hermana Fukuoka,見上網資料酒店去唔太近,往來天神、博多車站有10-15分鐘 ...

不用太擔心,只需搭西鐵在渡邊通駅落車;如坐西鐵巴士,亦只是在渡邊通附近落車啫!(有好多往來博多駅至天神的西鐵巴士,大部份都經過渡边通的)…雖然,間酒店不在天神或博多駅,但其實位置近渡边通駅都是OK的,不用太擔心或者太「劣」!
(你間酒店都近柳橋連合市場的)

珍珠宮

JasmineCharis 發表於 19-3-23 00:46
樓主,我剛book了 Hotel Monte Hermana Fukuoka,見上網資料酒店去唔太近,往來天神、博多車站有10-15分鐘 ...

Easter大假期,尤其是貼近櫻花季,不論是外國遊客,連日本本土居民,都會去賞花,所以難保book酒店房的銷情都好緊張的!

珍珠宮

预祝你旅途愉快!!!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

wai001 發表於 19-3-23 08:28

不用太擔心,只需搭西鐵在渡邊通駅落車;如坐西鐵巴士,亦只 ...

好詳細嘅資料

你咁講我都安心d

謝謝你

大宅

wai001 發表於 19-3-23 08:36

Easter大假期,尤其是貼近櫻花季,不論是外國遊客,連日本本 ...

其實我係8月去...
不過酒店真係都full

大宅

wai001 發表於 19-3-23 08:39
预祝你旅途愉快!!!

多謝你

珍珠宮

JasmineCharis 發表於 19-3-23 08:44
其實我係8月去...
不過酒店真係都full

oic
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

朋友剛從褔岡回來,話由布院成條街都係韓國人。

珍珠宮

mimikitty28 發表於 19-3-24 08:44
朋友剛從褔岡回來,話由布院成條街都係韓國人。

係呀,好多泡菜國既人 去日本九州的!

珍珠宮

回覆樓主:

https://hk.mobi.yahoo.com/style/%E4%B9%9D%E5%B7%9E%E8%87%AA%E7%94%B1%E8%A1%8C-%E7%86%8A%E6%9C%AC-3-%E6%97%A5-2-113059955.html

【九州自由行】熊本 3 日 2 夜自由行攻略(美食篇)
[轉載※分享]

珍珠宮

wai001 發表於 19-3-23 08:28

不用太擔心,只需搭西鐵在渡邊通駅落車;如坐西鐵巴士,亦只 ...

樓主,

第一個問題: 請問 hotel wing 係咪比 Hotel Monte Hermana 方便D?
因見兩者價錢差唔多, 但MONTE 好似高質素D?

我共去6 天
第1-3天住博多, 都係去天神/博多行街.
第4天, 住別府
第5天 想住 Hotel Monte Hermana 因比HOTEL WING 平$500

第二個問題:

住別府一晚, 係咪應去別府行先, 住別府, 第二日先去油布院行?
(想去九重夢吊橋)

謝謝

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.likejapan.com/life/%e4%b8%ad%e5%bc%8f%e7%9b%9c%e7%89%88-%e5%ae%89%e7%be%8e%e9%9c%b2-%e7%9a%84%e5%81%bd%e6%97%a5%e6%9c%ac%e8%aa%9e-%e4%b8%8d%e4%bb%8b%e6%84%8f%e7%95%b6%e6%89%8b%e4%bf%a1%e8%b3%bc%e5%85%a5/

中式盜版「安美露」的偽日本語 網民回應:不介意當手信購入 / 日本在香港
[轉載※分享]

珍珠宮

minmin 發表於 19-3-24 18:11
樓主,

第一個問題: 請問 hotel wing 係咪比 Hotel Monte Hermana 方便D?

Hotel Wing 是在博多駅附近,交通稍便利;Hotel Monte Hermana 稍高级些,近西鐵渡边通駅,交通上一定冇在博多或天神駅這些大站,咁方便囉!
你想試住不同酒店,是嗎?
……我習慣在agoda book 酒店。而在agoda 是較容易book 到 Hotel Wing的。我個人認為,除非要去不同県份,如:大分、別府、宮崎…,為了不需同日往返,所以就會住不同的酒店或民宿,否則如只在福岡周邊逛逛,就多數不會左轉右轉酒店,以減少花費太多時間,費時失事!
不過,如何選擇試住咩酒店,亦可以是好個人化的決定!

珍珠宮

minmin 發表於 19-3-24 18:11
樓主,

第二個問題的回應:
先去別府,回程才去油布院、九重,是可以的!

珍珠宮

回覆樓主:

https://kyushu.letsgojp.com/archives/350621/

福岡機場進出超方便!「九州福岡自由行」10日、7日、5日行程總整理!
【轉載※分享】

珍珠宮

回覆樓主:

https://gojp.tw/2017-08-07-252/

[九州福岡行程攻略] 福岡自由行總整理(必訪景點、購物、名產、飯店、直飛航班、機場交通、市區交通)
[轉載※分享]

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.google.com/amp/s/tw.bring-you.info/fukuoka-travel-guide/amp

【福岡自由行】福岡景點攻略2019:博多旅遊景點、天神逛街、美食推薦、交通
《轉載※分享》

珍珠宮

回覆樓主:

https://asiayo.com/event/fukuoka-collection.html?utm_source=google_adwords&utm_campaign=41386786763&utm_medium=cpc&utm_term=福岡自由行&gclid=CjwKCAjw1dzkBRBWEiwAROVDLBWSMDLtSNc1scd7XSa2rT-UHuv2GRV897haV1fjYjTciY3zKh5MixoCv44QAvD_BwE

福岡自由行|福岡景點

珍珠宮

wai001 發表於 19-3-24 19:44

Hotel Wing 是在博多駅附近,交通稍便利;Hotel Monte Herma ...

唔該晒.

我唔係想住唔同酒店, 因去完別府後, 嗰日橫掂要重新CHECK IN,
見MONTE 平過wing..所以book埋monte.
但因又見頭幾天MONTE和WING 都差唔多價錢, 睇吓否轉埋MONTE.

不過你話WING 方便D..頭幾天都係住返WING 了.(已BOOK WING)

另外已收到別府/油布院建議.

首頁

尾頁

跳至