自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

fuhk 發表於 18-3-9 12:13
細妹移咗民,返咗香港3個月,冇搵家姐(聽日離港)所以打上電台道歉,電話通後第一句同家姐嘅係:
我聽日 ...

其他成員都咁對家姐,家姐都應該有問題,想同人做生日應該自己主動去約,個妹係外國返黎你係重視個妹應該回來前就會約好,次次都要個妹搵佢先,如無其他原因,個家姐都好擺款下。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

算死草 發表於 18-3-9 12:27
其他成員都咁對家姐,家姐都應該有問題,想同人做生日應該自己主動去約,個妹係外國返黎你係重視個妹應該 ...

咁家姐性格內向又唔代表佢唔緊個妹吖,咁成家一齊出嚟又點解唔通知家姐?成家冇一個人同佢講喎。。。。

公爵府

2021勳章

一家唔知一家事,
我識有啲case,
一人照顧父母,
其它姊妹為理想丟低父母,丟低頭家俾姊妹照顧,
一走三五七年,
咁對香港既姊妹公平嗎,
有時外人以為某某小氣,但實情又知幾多,

fuhk    發表於 18-3-9 12:44

子爵府

Sumyeema1 發表於 18-3-9 12:25
搵晒全家,都唔搵家姐,係咪成個家族同家姐有心病?

我都咁諗

公爵府

回覆樓主:

成家都都無人講俾家姐知佢地去慶祝
點止關啊妹事,除非啊妹叫唔好講

咁又其實人地唔搵你,知咩事咪算
無得迫,唔通真係要人講心個句
開到口話,係啊我唔想見你咁咩
咁大個人心照算,面就人地俾…

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

skyfree333 發表於 18-3-9 12:43

但而家係細妹打上電台同家姐道歉,唔係家姐自己走出嚟話俾人冷落喎,個細妹話就話道歉但一出聲係怪個家姐喎。

子爵府

skyfree333 發表於 18-3-9 12:43

家姐冇出聲嘈,自己退左group 姐,係個妹打上電台叫人原諒但又話返人咋嘛

侯爵府

2021勳章

回覆樓主

咁高調打上電台,話就話道歉,但感覺講到家姐好小家咁,好難會有好收場,唔係個個都接受到把家事放上電台大家一齊評論
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

2021勳章

回覆樓主:

酒肉就搵朋友,有難就搵家人。好多人都係咁衰。

水晶宮

2022勳章 2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

fuhk 發表於 18-3-9 12:23
跟住森美同家姐講細妹已打上來道歉,可唔可以原諒細妹,細妹嚮後面吱吱喳喳數家姐,要森美係咁叫佢唔好出 ...

Thanks

都係果啲,一家唔知一家事。
冰封三尺,非一日之寒。

禁止訪問

子爵府

fuhk 發表於 18-3-9 12:47
但而家係細妹打上電台同家姐道歉,唔係家姐自己走出嚟話俾人冷落喎,個細妹話就話道歉但一出聲係怪個家姐 ...

最搞笑返黎三個月,聽日就走,仲搵個仔問人地幾時黎探自己!而唔係你去探人你有心道歉你一早打上去講啦,等到最後一日。講到自己好委屈,要喊都家姐喊先啦

公爵府

2021勳章

其實個妹咁有心,
仲咩唔留喺香港留到家姐原諒為止,
香港出世嗎?
仲咩唔留喺香港,
即係你得閒返黎三個月,
所謂屋企親人就一定要應酬你先,

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

家家有本難唸的經

男爵府

回覆樓主

d 咁既細妹..橫蠻到極點!佢唔覺得自己有問題係最大問題。無理由父母都唔通知聲大女有聚會啊?!

子爵府

回覆樓主:

睇嚟唔係道歉,而係撩交嗌,呢個細妹都好犀利。
家姐EQ唔夠高,夠高可以玩返佢轉頭。

子爵府

fuhk 發表於 18-3-9 12:33
咁家姐性格內向又唔代表佢唔緊個妹吖,咁成家一齊出嚟又點解唔通知家姐?成家冇一個人同佢講喎。。。。
...

我同c6都係最細,各有三個家姐,對家姐有點點研究啫。
對住家人都向內成咁,都應該習慣無人搵。
呢d情況一定有個話得事人帶頭,家姐應該要諗下自己會唔會得罪另一個家姐或父母。

大宅

fuhk 發表於 18-3-9 12:13
細妹移咗民,返咗香港3個月,冇搵家姐(聽日離港)所以打上電台道歉,電話通後第一句同家姐嘅係:
我聽日 ...

如果我係家姐都嬲啦
我要更加努力!

水晶宮

熱血金章

Onlok 發表於 18-3-9 12:18

頭先聽到一半電話無電,可否講多少少嚟聽呀?

我聽到話有八兄弟姊妹,但唔明點解有family group, 家姐都在其中,但約去慶祝生日,係從來無係group內提過。

如果一直有講,只係家姐選擇失明,要人親自邀請咁就另計。

但如果從來無係 family group度提及呢件事,而事後又係Facebook 公開,咁我會覺得係屋企人有問題囉。

水晶宮

熱血金章

teaspoon 發表於 18-3-9 12:57
d 咁既細妹..橫蠻到極點!佢唔覺得自己有問題係最大問題。無理由父母都唔通知聲大女有聚會啊?!
...

呢個家姐係最大呀? 我無聽咁仔細。
佢地對話時好嘈,我唔知係邊個講,話咩: 大家都好忙 ,我唔搵你你都可以搵我。。。。

如果呢句係細妹講就真係好叫佢去吔蕉,道歉得黎仲要攞彩,外國返黎大哂咩!

首頁

尾頁

跳至