想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

ling88881 發表於 18-4-4 07:40
我啱啱小產,懷孕9週,聽唔到BB心跳。自然流產,好傷心!

要堅強!要調理好身體,小天使好快會重回你身邊!你係第一胎?

大宅

npwawa 發表於 18-3-10 10:31
上年12月小產後,努力忘記痛楚,但今日心痛既感覺再次浮出來。眼看身邊朋友懷孕,自然地想到,如果我冇小產 ...

You are not alone!

我都係去年12月小產,ivf baby。幾經辛苦得到後但之後失去..個種感覺真係好難受,眼見身邊朋友親戚、遲結婚過我都一個一個大肚,第一件再黎第二件真係完全冇難度。自己心裡一啲都唔好受...鄧人開心既同時但當想到自己備孕經歷就更加心酸....心想如果baby還在...好快就出世了。

但我心知我地有同路人...有比自己經歷更多大有人在, we are not alone! 要堅信最終一定成功...只要唔好放棄。

我剛剛知道第3次ivf失敗....好失望、但路仍是要走.....大家繼續努力

大宅

回覆樓主:

小產左兩次,開始想放棄。唔知仲生唔生得出

別墅

pongpig 發表於 18-4-4 12:53
你係食左先有,定食定先呀?

我食定先. 差唔多食咗一個月之後就有了

別墅

mychickenbaby 發表於 18-4-6 22:30
我食定先. 差唔多食咗一個月之後就有了

之後我都keep住食食到生

別墅

上年12月小產後,努力忘記痛楚,但今日心痛既感覺再次浮出來。眼看身邊朋友懷孕,自然地想到,如果我冇小產 ...

我小產兩次 都未成功生到
加油呀你

大宅

回覆 mychickenbaby 的帖子

問你睇陳醫生時候係咪直接話比佢聽你嘅case同佢講你要驗免疫?大概咩價錢同埋要幾耐先至結果?我上年兩次小產情況同你一樣,依家想再試,但又擔心⋯⋯

禁止訪問

2018復活節勳章

別墅

lulalahk 發表於 18-4-8 18:44
回覆 mychickenbaby 的帖子

問你睇陳醫生時候係咪直接話比佢聽你嘅case同佢講你要驗免疫?大概咩價錢同埋 ...

去到睇陳醫生到,首先佢會比你講晒你個cases佢聽. 之後佢就會講返我應該要檢查D乜,我當日抽左六支血,我先生好似抽左三四支血,我先生加埋我合共一萬

大宅

okabenny 發表於 18-4-8 19:25

吾好绝望,要加油,要有盼望。我和太太結婚6年,小產左3次 ...

恭喜曬!依架幾多個月呀!

大宅

mychickenbaby 發表於 18-4-8 22:21
去到睇陳醫生到,首先佢會比你講晒你個cases佢聽. 之後佢就會講返我應該要檢查D乜,我當日抽左六支血, ...
好明白哂🙏🏻🙏🏻

別墅

回覆樓主

加油。
我1月中小產到而家,幾個月都未黎M。
但又好心急想把握呢個黃金半年。

等了又等

別墅

我ivf放過5次胎,其中一次化學懷孕,兩次八週胎停,依家仲塞緊藥等個胎排返出黎,但我都仲未放棄,你都加油。

複式洋房

回覆樓主

我都啱啱自然流產左
係好傷心 但係正確嘅做法係要積極面對
請問後來成功組嘅朋友你哋係咪特登避孕休養返幾個月先至開始重新嚟過?

大宅

加油(emoji)(emoji)我第三次無BB,今次仲要葡萄胎,一年內唔可以有BB住,但我不會留係傷心個位度,我信BB有一日會預備好回來做我既兒女,走番出黎,好好繼續努力

別墅

JANJAN623 發表於 18-3-23 20:52
我12月小產,已有一女,但之後兩次小產,諗緊去唔去台灣驗血

我都想可能要去驗基因問題,小產原因,請問有無台灣或者邊度驗既資料?

禁止訪問

別墅

上年4月有左,因為BB唔健康,10月引產,當時已經24週,初時的確好難受,覺得自己好衰,但一路我都算樂觀面對。。。
唔知點解,上年真係咁橋好多好多朋友同時有左(其實我無同太多朋友講自己有左),之後見到朋友fb一路一路po大肚相、跎b相、生仔相,個心就會拿一拿。。。
到左今年1月預產期,個心諗:如果我無放棄BB,佢已經出左世、喺我身邊,心情開始沉重反、成日會諗住。。。之後一路又聽到遲過我有左既人都生埋,個心當然仲更加拿。。。
依家又4月,個心凝住BB會再次反黎我身邊,真係好想好想本身大概14/4黎m,遲左黎好開心,點知16/4下午流啡,到夜晚有dddd血,平時無m前流啡,唔知咩事?
上一胎1年半無避孕至成功,我覺得算難懷孕,所以我有諗過人工受孕,因為年紀唔細,但c6無反應,唉。。。
祝大家快d成功有B加油

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

樓主,我剛今日18周4,去定期私家覆診,突然發現無心跳,再即入威爾斯急症同上房再照,都係無心跳,明天要塞藥。今日全日整個人都放空咁,呆晒,唔知想點,不停埋怨自己反覆問自己點解點解!幸好是我已有兩個女,今次係專登追仔先試有,點知nifty 出係女,諗住都算,生埋佢多一個妹妹,三個會開心玩,點知今日突然咁樣,好呆,好驚!完全諗唔到野,亦訓唔到,喊足一日....

Sorry 剛發生事件,恕我長氣發洩一下⋯⋯

首頁

尾頁

跳至