自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

去沙田新城市史努比公園排隊玩搭船,前面有一個婆婆排隊,就到突然大叫「就到啦」,然後就跑過黎一個姐姐帶一個小朋友,一個女士帶兩個小朋友,一個人排隊玩三隻船後面都有成二三十人排隊,都聽到有d人講有無攪錯。
上個月去迪士尼,仲有兩個人到我地,突然前面個人揮手「我地係度」,然後三個大人加兩個小朋友行埋去
今日去迪士尼又係,排緊隊玩,前面果幾個人又大叫「係度呀」,又有幾個大人加小朋友行埋黎我真係忍唔住講左句咁都得呀,一個人排咁多個人玩
其實而家係咪咁樣排隊架?見有post講接放學係咁,搭巴士係咁,排好耐隊,明明仲有幾個到自己,突然多左幾個,條氣真係好唔順架!而且後面有唔少人排隊,有大有細咁做法,唔會唔好意思架?

珊瑚宮

我搭小巴通常数有幾多人。我排第幾。如突然多左人。我一定狂產
玩具萬歲!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

楼主情况。我會當面話佢

玩具萬歲!

禁止發言

回覆樓主:

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我會出聲,有時佢地真係興奮過度目中只有自己
有日lunch買飯盒,落大雨勁多人,前面插一個我已無出聲(因之前無留意唔肯定),然後佢地見到第三個,仲大大聲叫佢埋黎排。我出聲話第三個喇識唔識咩叫排隊呀!
即時反應堅好笑,佢地彷佛當頭棒喝突然發現會俾人鬧,兩個即時低頭扮玩電話,一個即走

禁止訪問

回覆樓主

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

回覆樓主

如果一人一架船,又阻礙到你,我就唔出聲,但佢坐左幾隻船就一定出聲。

公爵府

回覆樓主

我今日都喺迪士尼,玩小飛象時廣播有講唔可代排,要加人係要重新排過。但應該唔會有人遵守

水晶宮

回覆樓主:

廸士尼好耐之前已有職員叫d 客要一齊排, 唔比中途插入。而家唔係咁咩?

男爵府

回覆樓主

有玩過既人就知,2-5人為一個單位玩一架車/船,見到條氣唔順架,因為影響到後面排d人,但我帶住個細路,唔敢嘈,哦幾句,d人厚面皮當聽唔到都無辦法
我自問自己做唔出,而且睇衣著講野九成香港人黎架

伯爵府

回覆樓主:

海洋公園試過,幾個排前面,我跟住佢,有 d 喺後面,排排吓係咁叫後面果 d 行上去,我攔住唔俾,佢哋話佢哋一齊,我話你哋一齊可以行去後面同佢哋一齊,跟住佢哋即刻收聲。果咋係講煲冬瓜。

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

除非一人排,10個人都同一隻船,唔影響下,係ok。

但如果1人排,10個人,一人一隻船,影響到人,當然唔得啦!

用戶要求終止服務

我去昂平360 仲勁....

果大陸領隊拎住枝旗, 我睇住佢只係一個人去排隊,

跟住佢叫埋成團人(佢D 團員)排你前面....一插插30 多人.

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

我今日排咖啡杯 都聽到職員講唔可以代排

用戶要求終止服務

ricky0223 發表於 18-3-10 20:13
去沙田新城市史努比公園排隊玩搭船,前面有一個婆婆排隊,就到突然大叫「就到啦」,然後就跑過黎一個姐姐帶 ...
離遠目視法我麵聽過.( 我真打過上電台分享, 有人咁樣叫已排隊)

離遠( 或者在天橋底/巴士站旁的市商店內/ 巴士附近公園)...

他們聲稱一早已來過巴士站, 走左去XXXX, 離遠用眼望住, 有巴士來, 我咪衝番來囉!

此為: 離遠目視排隊法

男爵府

回覆樓主

係咁㗎啦,唔只師奶阿婆先會係咁,我遇到後生女都係咁,我之前試過買演唱會飛又係咁,排咗個幾鐘前面一直得兩個人,到差唔多開賣前15分鐘,無啦啦就多幾個女仔去我前面,我向職員投訴,佢哋就話一早已經到咗,只係去咗廁所喎,痴缐,我排咗大半個鐘頭都未見到佢哋,我投訴完佢哋之後,佢哋就一路排一路鬧我,話一直都係咁,話佢買演唱會飛肯定多過我,叫我唔知就唔好出聲,話不嬲都係咁樣排隊,仲問我係咪大陸落嚟最後投訴都冇用,佢哋堅持賴死唔走

寶石宮

回覆樓主:

我會出聲同工作人員講

禁止發言

首頁

尾頁

跳至