想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

catcat_yu 發表於 19-5-20 07:08
明白。咁你咩原因要食?

因為已經小產過兩次,我做婦科檢查嘅時候我同醫生講,我唔想再有第三次小㚅,我可以自己做啲乜令到個胎穩,我做咗好多血液報告都顯示我同我先生身體冇問題,但係就係之前兩個都小產,醫生都話其實小產好多人都搵唔到原因,所以醫生就建議我食阿士匹靈反正食咗對身體沒有害,亦都唔會影響個胎,所以我一試

別墅

catcat_yu 發表於 19-5-20 07:08
明白。咁你咩原因要食?

即使我個女陀足九個月,佢出世都係不足四磅,我係要緊急開刀生佢出來的。

後來醫生認為我身體應該有條血管有問題,令到供血不足,因為其實母體血液對於供給胎兒係好重要,孫醫生話我可能其中有一條血管有問題又或者我啲血管窄,所以血液營養給胎兒不足夠,好彩我有食阿士匹靈,如果唔係可能第三次都唔得

大宅

mychickenbaby 發表於 19-5-25 16:09
即使我個女陀足九個月,佢出世都係不足四磅,我係要緊急開刀生佢出來的。

後來醫生認為我身體應該有條血 ...

咁你食到生呀? 幾時要停藥

別墅

catcat_yu 發表於 19-5-25 18:13
咁你食到生呀? 幾時要停藥

我真係食到生,我一直keep 住睇孫醫生,佢keep住叫我食的,我個胎一直生長缐以下,一直細兩週,即係我母體一直供給不足營養給個胎,因為我緊急開刀,36週時的星期六在孫醫生做產檢,星期日已經要開刀生,因胎水急降,所以要生

記住,所有服藥要經醫生同意及建議,這只是我個人分享,一定一定要問醫生及詳細說明自己個情況

複式洋房

Sharon_Sharon 發表於 19-5-16 13:08
請問你3次係大周數定細周數?我年頭23周引產(第二胎),廣華幫我地check DNA,等左個幾月仲未有報告,醫 ...

我今年一月引產,排到7月先有得去政府睇bb報告,等到頸都長。。。

我上星期睇私家照下自己好返哂未,由於我申請左醫健通,私家醫生幫我睇到有報告了。。。

如果你想快啲睇報告可以試我個方法

大宅

mychickenbaby 發表於 19-5-28 09:10
我真係食到生,我一直keep 住睇孫醫生,佢keep住叫我食的,我個胎一直生長缐以下,一直細兩週,即係我母體 ...

我都見好多 jm 自己食。我自己唔放心呀。所以下次都搵孫醫生睇睇。5周好去睇佢。佢開刀幾錢?

別墅

babymama2 發表於 19-5-28 12:41
我今年一月引產,排到7月先有得去政府睇bb報告,等到頸都長。。。

我上星期睇私家照下自己好返哂未,由於 ...

謝謝你回覆,即係私家醫生見到埋bb報告,唔駛等7月?如果係,我都去試試先(emoji)(emoji)

大宅

回覆 mychickenbaby 的帖子

免疫冇問題,但係要食阿士匹靈?佢靠撞喎⋯⋯

首頁

尾頁

跳至