跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 2005年7月預產期準媽媽---入o黎呢度丫!!

karry,

下次應該照到心跳la, 好容易睇ga, 我11月23日再去照。

大宅

我噙日睇咗醫生喇,照到bb心跳lu''好開心呀,e'家7weeks有1.2cm

pinky,
休息多d''呀,唔好擔心啦bb冇事架,我初時都比醫生嚇死呀!

2005年7月準媽媽list
Name---------- -預產期------分娩醫院-----第幾胎
1.van312--------6月17日-----廣華----------第3胎
2.karry-----------6月29日----荃灣港安------第2胎
3.kitty&mimmy--6月24日-----廣華----------第3胎
4.pinky-----------7月1日------廣華--------- 第2胎
5.B-Baby---------7月1日------荃灣港安-----第2胎
6.meili------------7月1 日-----??-----------第2胎
7.Yee280102----7月2日------???-----------第2胎
8.vincyl----------7月6日------???-----------第2胎
9.viva ----------6月28日------St.paul ------第2胎

別墅

[size=xx-large]p[size=xx-large]i[size=xx-large]n[size=xx-large]ky
   妳點呀!有冇好消息呀?妳要繼續努力呀!
van ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

男爵府

sorry!無好消息,只有壞消息俾你地!
今日終於見血啦!!
希望遲d可以快d再成功過啦!
我估我每次想成功懷孕都要小產一次先安樂!因我第一次懷孕就小產,仲要刮宮!第二次懷孕才生到個女!今次第三次又小產!!!希望下次會成功啦!!
今次唔駛入醫院刮,對於我o黎講已經係好好彩啦!!
祝你地大家都可以生個肥肥白白bb!!

[size=large]2005年7月準媽媽list
Name---------- -預產期------分娩醫院-----第幾胎
1.van312--------6月17日-----廣華----------第3胎
2.kitty&mimmy--6月24日-----廣華----------第3胎
3.viva ------------6月28日-----St.paul ------第2胎
4. karry----------6月29日------荃灣港安------第2胎
5.B-Baby---------7月1日------荃灣港安------第2胎
6.meili------------7月1 日---- -??------------第2胎
7.Yee280102-----7月2日------???-----------第2胎
8.vincyl------------7月6日------???-----------第2胎

(sorry!以後唔可以再幫你地update個list啦!!)

別墅

[size=x-large]pinky

比心機調理好自己身體呀!
van ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

大宅

pinky,
好好調理身體,再嚟過啦!

大宅

Pinky,

好好調理身體,多些休息啦. 下次再黎過.

男爵府

van, kitty&mimmy, yee:
thanks!!我知gar la.....希望好快又可以同你地一齊做準媽媽啦!

大宅

各位七月媽媽, 我都知道大家都無Mud心機.
凡事都睇開D啦. 我地要比心機陀好個BB呀. 我真係唔希望再聽到有口甘 的情形再發生呀.
我想問妳地個肚見未呀, 會唔會有頂下頂下的感覺.我的褲已經扣唔到(摟)啦. 成日都好想嘔,勁多胃氣.個胸又痛.又訓得唔係口甘 好, 成日都好想好想訓. 都唔知重要捱幾耐.我要下星期再去睇e 生, 唔知照唔照到BB的心跳呢.都有的緊張.

別墅

好媽媽勳章

睇到有媽咪有事真係好唔開心, 好似身同感受, PINKY, 希望妳身體快D康復再黎過, 支持妳。
Yee280102 :
我未見肚, 不過就成日嘔, 雖然未見肚, 但我都開始著緊橡筋褲, 由知道有BB後就很累, 成日想訓, 老公現在要照顧兩個囡(我和囡囡), 因為囡囡近呢兩天病左, 所以我老公都幾辛苦, 我又累咩都幫唔到手, 真佩服自己阿媽、奶奶可以自己照顧兩、三個小朋友, 重要煮飯, 湊仔, 執屋, 勁!

大宅

橡筋褲係唔係即係有幾粒樓係褲頭一邊,專係for大肚婆.
小心睇住囡囡呀,天氣又轉啦.好易又凍親呀.
妳都要休息多D.
我都好服我呀媽. 要睇住我囡囡 2歲9 個月,我家姐兩個仔, 大5歲半,細1歲.你話水唔水呀.雖然日頭有個嬸嬸幫手, 之後又有個家務助理負責清潔.我地夜晚就要放工即亥返去幫手睇.無mud餘慶節目架la.
先前我只係weekend 媽咪. 不過我堅持盡可能晚晚返去睇佢.但囡囡愈來愈跟. 所以索性賣佐層樓搬去我媽媽附近租樓住住先囉.又可以脫離負資產.現家都幾好,但估唔到又整多個.
我都想象唔到明年會點, 四大顛王.

男爵府

各位媽媽
你們打算多少週才去照和去健康院. 我只去普通私家醫生check過一次, 證實有

別墅

好媽媽勳章

Yee280102
橡筋褲即係運動褲, 因為我成日嘔及無胃口食野, 所以我估我的體重只有減無增。
妳媽媽真係好勁, 比著我要照顧三個小朋友都唔得啦, 星期六、日自己湊成日都叫救命, 仲辛苦過返工, 遲D多個我都唔咁諗, 不過正所謂船到橋頭自然直, 眼見自己小朋友不斷成長真係好開心。
昨天囡囡去睇醫生(嘔及發燒), 今天就出疹又要再睇多次, 老公叫我同囡囡隔離, 一陣去睇醫生睇下醫生點講先。
meili
我第一胎時, 一知道有BB就去健康院登記, 不過今次因為之前去過屯門醫院, 所以醫院同我跟, 24號去CHECK心跳, 之後我就會去健康院登記。

伯爵府

證實有之後,我去左贊育登記,之後佢會幫你安排抽血、驗唐氏、照超聲波、血糖。

其餘時間會安排你去健康院檢查,但超聲波檢查都會番醫院。

放心,政府會幫你安排妥當。不過我自己都有去私家診所做檢查

男爵府

我都未見肚喎,不過就成日想嘔,特別係朝早,有時好想食,有時見到都反胃,仲有,唔知係咪想偷懶,成日都覺得好倦,同第1胎d反應完全唔同.
想問下大家你地換左大肚用品(under-wear),因為怕俾sales不停推銷,所以未去買,有邊間好介紹?
你地有無發覺你地d小朋友近排特別唔聽話呢?我囝囝近排就係咁.唔知呢d係呼叫小器?你地有無抱小朋友呀?我身邊朋友都叫我唔好抱,怕小器,但囝囝又成日要我抱,點算好? ?-( ?-(

伯爵府

我有抱o架... 因為我家姐個bb 實在太可愛喇,忍唔住要抱佢

不過,抱bb要小心唔好比佢踢到個肚,總之要小心

別墅

好媽媽勳章

我已經嘔左成個幾星期, 真係有D想死(講笑), 每日嘔3-5次, 同上一胎一樣, 預計嘔三個月啦, 希望辛苦日子可以快D過。
可能小朋友知道我地唔可以抱佢, 所以特別恨抱, 我囡囡以前好少要抱, 不過我有了BB後都會要我抱, 家人叫我不要抱, 但我都會忍唔住抱少少啦, 因為我唔忍心呀!

男爵府

真係好辛苦日 日都嘔.食咩嘔咩,仲成日訓,仲要奏住個大ge,現在我都唔甘食野怕嘔.不過就成日都會好暈.有時真係想唔要BB.唔知要捱幾耐 :cry: :cry: :cry:
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

大宅

好辛苦呀, 呢幾晚無Mud點訓,因大女發燒同氣管敏感呀. 真是好倦. 成日都想嘔, 但又嘔唔出. 夜晚至小起兩次身去廁所呀.yawn:
我都覺得個大女難攪佐,成日都要抱. 但我唔想影響佢,比佢覺得我唔錫佢,所以我盡量都會抱.如果唔係我怕佢唔鍾意小B.
我都想知究竟要換Under 未? 我覺得個Bar好似唔岩. Under 係唔係最好買全包肚.包到上肚臍呀. :

大宅

hello, everybody, i just add babykingdom today. i visited doctor yesterday and i am 5-week pregnant. this is my first time - very excited !!

首頁
23456...7

尾頁

跳至