論盡家傭

跳至

首頁
12345...47

尾頁

珍珠宮

原帖由 ellawyc 於 09-3-20 01:48 發表

咦....咁又真係悲壯喎....
不如出黎食餐好嘅平衡下先? ^^
山寨佬你有冇重番少少?

有好嘢食梗係好啦.......
都算有重到....... 雖然係「1」磅咁大把, 都叫做有i.e. 91磅!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

別墅

[img align=left]http://usera.imagecave.com/kae/e6.gif[/img]

珍珠宮

我初時以為真
仲好高興咁叫c6睇下呢隻動物
c6叫我自己check下維基
睇完之後,我笑c左我自己
原帖由 FA8866 於 09-3-20 09:31 發表

哈哈哈,您唔識講普通話,您明唔明"草泥馬"意思??
p.s. 唔好問阿妹呀,粗口黎架.

珍珠宮

繼續盡情地食
原帖由 SandraLo 於 09-3-20 18:46 發表

有好嘢食梗係好啦.......
都算有重到....... 雖然係「1」磅咁大把, 都叫做有i.e. 91磅!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-20 20:54 發表
我初時以為真
仲好高興咁叫c6睇下呢隻動物
c6叫我自己check下維基
睇完之後,我笑c左我自己

我第一次睇都開心到極,之後比老公睇,佢一聽首歌就知咩事.

公爵府

哈哈哈,豆鼓妹拍埋豬肉度個頭好細呀.

珍珠宮

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-20 20:54 發表
繼續盡情地食

幾時同埋你一齊食呀......
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

珍珠宮

我要做手術,做完手術唔知要點戒口法,康復之後,要避免復發,可能往後的飲食習慣都要改一改

有排都唔可以大魚大肉
原帖由 SandraLo 於 09-3-20 21:40 發表

幾時同埋你一齊食呀......

珍珠宮

何止個頭,成個人都好細粒
抱住妹妹,細細粒,又唔會好似豬肉咁駁嘴扭計,搓圓"禁"扁都無投訴,好溫馨

原帖由 FA8866 於 09-3-20 21:27 發表
哈哈哈,豆鼓妹拍埋豬肉度個頭好細呀.

珍珠宮

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-20 22:51 發表
我要做手術,做完手術唔知要點戒口法,康復之後,要避免復發,可能往後的飲食習慣都要改一改

有排都唔可以大魚大肉

做手術?幾時呀?冇乜嘢事呀?保重呀!

公爵府

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-20 22:54 發表
何止個頭,成個人都好細粒
抱住妹妹,細細粒,又唔會好似豬肉咁駁嘴扭計,搓圓"禁"扁都無投訴,好溫馨

女好玩好多.

另您幾時做手術??記得買定隻lemon,用黎手術後聞,另通常姑娘會將您枕頭放得好平,您記得將床升高少少,因做完手術好易咳,一咳個傷口攞您命,如升高少少會無咁易咳.
仲有,無論咳/有動作,記得用手按住傷口,要比少少力壓落去,咁會無咁易扯痛個傷口.

做手術做到化既FAFA上.

珍珠宮

山寨、FAFA
多謝您地既問候和溫馨提示
都係婦科野,詳細既見面先講
我選擇做微創,傷口應該唔會好大,我依家已經咳緊,醫生叫我係呢十日之內最好攪掂個咳,因為到時候插喉會痕,反而傷口唔會太大影響喎,佢話……

聞檸檬有咩幫助?幾時聞?聞幾耐?

我之前唯一一次做過全身麻醉手術係十年前,個時後生,完全無麻醉後遺症

我要住三日醫院,我實掛妹妹掛到死(豬肉唔掛,因為佢可以同我傾電話)

公爵府

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-20 23:37 發表
山寨、FAFA
多謝您地既問候和溫馨提示
都係婦科野,詳細既見面先講
我選擇做微創,傷口應該唔會好大,我依家已經咳緊,醫生叫我係呢十日之內最好攪掂個咳,因為到時候插喉會痕,反而傷口唔會太大影響喎,佢話……

聞檸檬有咩幫助? ...

微創就好好多,但您問下醫生,入面個傷口要幾耐復元,以前我做要6個Weeks先埋晒口.
lemon係用黎做完手術聞,可以快d過麻醉藥,舒服好多.
您真係要快d好番d咳,一做完一定咳的[插完喉有痰],所以如訓得太平,d痰會令您更易咳.

好少事啫,我次次做完手術都走落床去廁所,細d既手術我仲走落街"hea"添, 所以我復元得好快.

珍珠宮

醫生話休息兩個星期喎

反而家下未做手術,我仲驚,唔跑得唔跳得,醫生話連追巴士都唔得……mouth:
做完我會安樂d

做女人真係煩,多副架生就多d病
原帖由 FA8866 於 09-3-20 23:55 發表

微創就好好多,但您問下醫生,入面個傷口要幾耐復元,以前我做要6個Weeks先埋晒口.
lemon係用黎做完手術聞,可以快d過麻醉藥,舒服好多.
您真係要快d好番d咳,一做完一定咳的[插完喉有痰],所以如訓得太平,d痰會令 ...

公爵府

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-21 00:03 發表
醫生話休息兩個星期喎

反而家下未做手術,我仲驚,唔跑得唔跳得,醫生話連追巴士都唔得……mouth:mouth:" />
做完我會安樂d

...

係呀,真係好鬼煩.
坐車小心唔好"鄧"呀.我個時第一次唔知自己有事,仲同d客上大6做野,到返hk仲傻下傻下,卒之劇痛先去搵醫生.嗚~~我成個瘤爆左,落埋腹腔,去見醫生嚇C佢,之後佢都話我好忍得痛,仲可以坐MTR去搵佢.
依家諗起都一額汗.mouth:

珍珠宮

原帖由 Froggy_joe 於 09-3-21 00:03 發表
醫生話休息兩個星期喎

反而家下未做手術,我仲驚,唔跑得唔跳得,醫生話連追巴士都唔得……mouth:mouth:" />
做完我會安樂d
...

都唔係嘅...... 男人都一樣, 各有各啦.....
唔駛咁担心, 緊張重唔好, 放鬆心情好快好, 婦科手術我都做過, 嗰陣成廿年前, 重未有微創, 都係住1 week.....

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

原帖由 sweetcouple 於 09-3-21 11:42 發表
你班友仔d手術分享真勁~

當知道成個程序會無咁驚架,人最大既恐懼係"未知"嘛.
我發覺當一個人知道要做手術時,但唔知會係點既時候最驚.我試過麻醉師遲到,我8到同d姑娘傾計,所以知手術床20吋闊,邊d儀器要黎做咩,醫生開埋包刀比我睇添.仲聽音樂. 個次之後我對做手術無晒好奇及恐懼,原來手術症d野係好正.

珍珠宮

爆........你真係好好好好忍得喎
咁你咪要洗肚?
昨日見醫生,佢用詞仲攪笑,用左"吊吊fing"黎形容......

我成日都覺得我醫生勁攪笑,但都係D黑色幽默,聽完唔知好嬲定好笑
原帖由 FA8866 於 09-3-21 00:19 發表

係呀,真係好鬼煩.
坐車小心唔好"鄧"呀.我個時第一次唔知自己有事,仲同d客上大6做野,到返hk仲傻下傻下,卒之劇痛先去搵醫生.嗚~~我成個瘤爆左,落埋腹腔,去見醫生嚇C佢,之後佢都話我好忍得痛,仲可以坐MTR去 ...

珍珠宮

我對上一次做手術,出左手術室,係復原室(唔知係咪咁叫,等麻醉藥醒個間房),聽到護士叫我個名,我好精靈咁睜開雙眼,叫:「到!」
護士即刻嚇到退開半步:「乜你咁快醒既,仲咁好中氣,嚇c我。」
原帖由 FA8866 於 09-3-21 12:00 發表

當知道成個程序會無咁驚架,人最大既恐懼係"未知"嘛.
我發覺當一個人知道要做手術時,但唔知會係點既時候最驚.我試過麻醉師遲到,我8到同d姑娘傾計,所以知手術床20吋闊,邊d儀器要黎做咩,醫生開埋包刀比我睇添 ...

首頁
12345...47

尾頁

跳至