自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我好憎D男人要幫女人拎手袋架, 除非真係冇手啫,如果唔係一個男人幫女人拎手袋真係好肉酸架.
我諗電車男最重要係佢地唔夠自信心,應該係自卑心好重囉!

原帖由 1928mickey 於 09-3-16 15:02 發表
yes, 係吖

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最嬲係d人話d港女,唔識煮飯,唔做家務,
我同我老公講大家都要返工,放工返黎個個都累,
唔係男人先累嫁,點解淨係女人做家務就應份呀,
如果係咁,不如請個工人得啦,駛乜搵女朋友o者,
我成日都話,如果你唔駛我做,全職做家庭主婦,
我覺得家頭細務應份做,但係唔係丫嘛,
男人返到屋企要做大爺,女人就要做死,
女人要返工,又做家務,做男人唔該要懂得感恩呀:;pppp:
唔做就俾人話港女,真係嬲呀:;pppp:

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我有個朋友, 好多野佢會自己做, 換廁所板, 燈膽....
反為有時仲幫老公拎袋
因為佢覺得老公份工辛苦過佢很多.....

原帖由 christy1012 於 09-3-18 15:38 發表
我成日都話,如果你唔駛我做,全職做家 ...

男爵府

原帖由 bigbighei 於 09-3-18 12:09 發表
我好憎D男人要幫女人拎手袋架, 除非真係冇手啫,如果唔係一個男人幫女人拎手袋真係好肉酸架.
我諗電車男最重要係佢地唔夠自信心,應該係自卑心好重囉!

...

我老公一見倒我就會幫我拎手袋...一D都唔肉酸喎, 都唔知幾有風度...佢話唔需要理人講乜囉

大宅

我前幾日同班FD食飯...席間有個係我地共認的電車男..講講下講到星期日檔案...唔知大家記唔記得...尾聲時梁X忠講佢發覺電車男的特色係"詞不達意"...拱我地米講依個PT囉...話D電車男問佢A佢會答C..問佢C佢會答B...跟住我地係到哈哈大笑...點知我的電車男FD馬上插咀回應我地說

"係你地未夠班聽得明人地講咩姐..."

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 1928mickey 於 09-3-18 15:43 發表
我有個朋友, 好多野佢會自己做, 換廁所板, 燈膽....
反為有時仲幫老公拎袋
因為佢覺得老公份工辛苦過佢很多.....

我老公份工都好辛苦嫁,所以我一直都會做哂所有家務,
想佢返到屋企可以嘆下,我只不過唔鍾意d人咁樣加條罪落d女仔度,應為係應份o者

水晶宮

原帖由 Heady 於 09-3-18 15:53 發表
我前幾日同班FD食飯...席間有個係我地共認的電車男..講講下講到星期日檔案...唔知大家記唔記得...尾聲時梁X忠講佢發覺電車男的特色係"詞不達意"...拱我地米講依個PT囉...話D電車男問佢A佢會答C..問佢C佢會答B...跟住 ...

咁你夠唔夠班,聽你呢個fd講野呀

大宅

原帖由 christy1012 於 09-3-18 15:57 發表

咁你夠唔夠班,聽你呢個fd講野呀

真係SORRY...我自問真係未夠班聽得明佢地講咩

男爵府

男爵府

跟本無必要明佢講咩囉

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 jaja 於 09-3-18 15:51 發表

我老公一見倒我就會幫我拎手袋...一D都唔肉酸喎, 都唔知幾有風度...佢話唔需要理人講乜囉

係囉,,,我老公都講過,幫老婆拿手袋有咩問題呢!
對自己果個好係應該的,,,

子爵府

原帖由 鵝老太 於 09-3-18 11:10 發表

隻9唔係我架 ! 鵝係佢粉絲之一,得閒就去looklook 佢
係呀,咪就係群記隔離個報檔lor

我仲以為係你,有時我都會去買報紙架

子爵府

原帖由 christy1012 於 09-3-18 15:38 發表
我成日都話,如果你唔駛我做,全職做家 ...

禁止訪問

水晶宮

我大肚時OR抱住BB時...老公都會幫我拎手袋架啦...有咩問題...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

原帖由 EVA222 於 09-3-18 11:24 發表

我女睇完幾同情個電車,佢話弱項在口齒唔伶俐,心地應該唔差,事實係學歷低侷限發展,反為兩個女係到扮有料,好頂唔順,班教練望落似花心精喎!

琴晚睇左...同感...
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

原帖由 芝麻街 於 09-3-16 16:14 發表
其實, 可能個peter 已經執左先出鏡 靚仔左架啦

咁又係喎~~~

珍珠宮

原帖由 EVA222 於 09-3-18 11:24 發表

我女睇完幾同情個電車,佢話弱項在口齒唔伶俐,心地應該唔差,事實係學歷低侷限發展,反為兩個女係到扮有料,好頂唔順,班教練望落似花心精喎!

其實我d女都認同.. 不過內心潛在左d咩問題, 要佢地自己先知.. ...至於兩個女仔, 都好難甩手啦. 咁既時勢.. 女仔都唔可以精出面...

班教練... 嘿嘿...唔係一般的正經男仔.. 如果有個有錢闊太入去玩gym, 都應該都唔易甩身....

大宅

我一路睇, 一路對住個電視機講,
"好心你梳o下個頭喇.........." "電車男"....

大陸女仔溫柔? 咁祝佢快d搵到喇,
慢慢享受"溫柔"囉.........

上個星期, 同老公去做按摩, 咁幫我老公做按摩o個個係一個內地女人o黎,
佢平時都斯斯文文咁, 無咩o既,
咁佢"同事"走入o黎, 問佢仲有幾耐做完,
要佢張床, 個"師博"突然講粗口,
並想出去打佢咁滯, 嚇到我老公死死o下

複式洋房

原帖由 月希 於 09-3-15 20:11 發表
頭先個節目話..港女鬧人都叻過男人...我仔即時話..."唔怪得媽媽鬧我咁叻啦" 我心諗..你唔曳就唔駛我鬧啦

你呀仔好CUTE
我家有三寶:大寶靚仔、二寶活潑、三寶可愛

首頁

尾頁

跳至