自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

瞓得好勳章

回覆樓主

情信

用戶要求終止服務

回覆樓主

砌圖一幅
早已送到垃圾房

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

想當年第一次收花是初戀男友仔送扎花...我抽起幾支做左乾花,而家重有keep住計落大大話話都2X年了

BOBO128    發表於 18-3-16 14:25
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

公爵府

lalang02 發表於 18-3-15 16:37
19歲個時...曾經的他..送左一隻大公仔...而且噴左佢用開既古龍水...佢話我晚晚訓覺可以當攬住佢訓一樣...佢 ...

拍咗8年拖分手好傷

恭賀新禧,迎春接福!

大宅

Poo得好勳章

回覆樓主:

反而被人追嘅時候送嘅禮物特別d.
嗰年20歲生日,對方送咗20份禮物,有名貴嘅❨我之前一直睇中嘅錶同袋,但太名貴,我即刻俾番佢❩,有唔貴但好有心思嘅, 例如自己畫嘅生日卡同相簿、我鐘意嘅公仔❨勁大個❩.
嗰時響街見佢,d禮物一個一個由架車攞出黎,初時勁興奮,後期勁唔好意思。

BOBO128    發表於 18-3-16 14:26

大宅

Mrs.Chan 發表於 18-3-16 12:00
拍咗8年拖分手好傷

性格唔岩,背景唔岩,文化唔岩,出生地唔岩....愛過就算啦

用戶要求終止服務

初戀男友送過我2 樣令我超級尷尬及想退還的禮物

1) 於1994 年第一個共度的情人節花束( $1,000元)

---於我也在場的場合(至少2 次),在大家共識的朋友面前, 成話唔底, 做左羊牯. 成日話束花點值1000蚊....物物柒柒...搞到我好尷尬.

之後同佢分析番, 叫他唔好再咁做...佢死口都話, 佢只不過話束花唔值..我又嘗試比番$1,000元佢,當我自己買, 費是佢成日在眾人面前話做羊牯.

結果,佢唔肯收錢, 仲嬲爆爆話, 我係覺得D 花唔底吖..

2) 於1996 年用左$3,500 元買左條鑽石頸鏈(呢! 即係得鏈咀由D 鑽石碎粒製成果D)比我..

送比我時話:----你唔好以為CHEAP 野呀! 用左成3,500蚊...唔好閒時攞來戴, 要XXX 先可戴.

結果, 我唔敢戴佢條鏈.

之後, 我好怕LEE 個男人送野比我....

我怕唔知邊日佢又當眾數出用左幾多幾多錢買野送比我....又羊牯...

我從來無要求佢送東西給我....送完比人又要被人當眾奚落咁...

又唔係我叫佢送, 仲物送完比人又覺唔值...又規定人地幾時用.

分手時, 我曾經將鑽石鏈退還, 佢唔收, 我回家將條鏈沖左落廁所.

用戶要求終止服務

mok239 發表於 18-3-16 15:05

我收過一條幾百蚊頸鍊,最近舊居要搬,都掉埋落垃圾桶

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-3-15 01:42
十幾歲,個男仔上完chemistry ,用超多白糖唔知加左乜chemical ,整成一個心,個心係實心都幾重。上面又用 ...

好正,好浪漫
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

chowcc11 發表於 18-3-14 23:44
當年23-24歲,送左隻金介指俾我,但係豬頭造型,收到果刻嬲到喊左出黎
...

睇到我笑左。傻妹。
其實都係 sweet野
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

珍珠宮

mok239 發表於 18-3-16 15:05

我都好怕呢啲男人

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

初戀, 係同學仔, 每個星期都寫情信, 連續寫咗3年, 文筆甚好, 後來去外地求學無疾而終。
以前好幾個kai仔寫過信俾我, 但好多錯字百出或者狗屁不通, 我會批改d信俾返佢地。
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

笑得好勳章

我睇錯佐做幾和味

子爵府

回覆樓主:

收情信,信上只有一條數學formula,解完答案係 I (心)u

而家係我老公

珍珠宮

王國教室勳章

貓頭雀 發表於 18-3-16 15:35
好正,好浪漫

呢樣係我收過最難忘㗎無估到佢識咁做

子爵府

回覆 BOBO128 的帖子

收過初戀男友送比我佢游水贏嘅獎牌

男爵府

貓頭雀 發表於 18-3-16 15:38
睇到我笑左。傻妹。
其實都係 sweet野

當年想佢正正經經送隻介指俾我,點知收到呢隻,唔火滾就有鬼

大宅

2018復活節勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

初戀係中一同學,嗰男仔第一次上木工堂慨制成品,係全班做得最好老師俾最高份

伯爵府

回覆樓主:

初戀係我老公,佢送過一大樽紙星星畀我 ,同埋一隻鑽石戒指 ,一路keep到而家

珍珠宮

超級特務 發表於 18-3-16 15:42
初戀, 係同學仔, 每個星期都寫情信, 連續寫咗3年, 文筆甚好, 後來去外地求學無疾而終。
以前好幾個kai仔寫 ...

批改情信 太打擊自信啦,影響佢地變左仇恨女性

首頁

尾頁

跳至