自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔該晒咁多位, 我e 家有d 頭緒了, thanks
原帖由 mansonwai 於 09-3-17 01:23 發表

我朋友用了 2萬蚊做完個手術
之後半年又生番

跟住我同佢講
我係尖沙咀做 腳部按摩時知道有
師傅係幫人收倒甲
4-5年前都收 $100 左右
唔記得 lu, 好似咁上下
我朋友去修完倒甲之後, 話好好
修完起碼有時 4-5個月先 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 縉媽 於 09-3-16 18:31 發表
唔該晒你 mat 媽.

請問收費約几多$呢? 你還記得嗎? 咁係咪成日都會返發, 及成日要去邦襯e 生ga?

連覆診, $600左右啦... 醫生當時分左 4 張 (一次剪, 三次覆診) 單比我 claim錢 一定會返發, 因為係腳甲&腳趾形態問題. 自此腳甲長少少我都會修一修.

大宅

有無人試過腳由倒生入肉? 係咪要睇e生?

飛刀明修腳公司, 搵明哥 Tel : 2573-2128. They are at Causeway Bay, pls call for detail address because they move recently. Cost around HK$200.

原帖由 縉媽 於 09-3-16 18:28 發表
請問係咪理髮店個d呀?

男爵府

我2001年在古永康診所做去除腳趾公倒甲手術,每隻大約$1,000元,做完一勞永逸,不再痛到cc下。

古永康足科診療所

電話: 2522 0897 傳真:2522 0787

中區 皇后大道中37號余道生行9樓901-2室

大宅

我打咗比几個e 生,都一肚氣.

我只係想問几多$及係咪可以在診所即時做小手術, d 無謂人(姑娘)十問九唔知, 我想留電話號碼叫佢問完e生再覆我都唔likely. 一係便話睇咗先但唔一定做...咁即係點呢!

仲有無d e 生有d 醫得的可以介紹呀? 唔該晒咁多位

原帖由 mat媽 於 09-3-17 09:51 發表

連覆診, $600左右啦... 醫生當時分左 4 張 (一次剪, 三次覆診) 單比我 claim錢 一定會返發, 因為係腳甲&腳趾形態問題. 自此腳甲長少少我都會修一修. ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係搵 紅磡 聶敏榮 醫生

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我c6由細到大腳指公都係咁, 不過佢自己用佢個獨門剪腳甲秘方剪, c6細個時都有睇過醫生, 醫生話可以做小手術cut左d腳甲去, 但唔擔保生番出黎會唔會又係咁, 有時我都會見到佢隻腳指公又腫又含膿, 好痛

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

原帖由 dhcheung 於 09-3-16 23:10 發表
我都試過生倒甲,都係怪自己剪指甲指得太入.
你住邊區呀?我樓下個屋村西醫手勢幾好架,十分鐘之內做完手術,過左麻醉藥先覺痛(當然會痛啦,割開d肉拎塊甲出黎喎).印象中好似五百蚊樓下,係三年前嘅價.
牛頭角樂華村商場三 ...

您好, 我第一次上嚟, 頭先我上網查不到你講的醫生, 我也在觀塘返工, 想搵他醫我的腳甲呀

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 patpat234 於 09-3-16 22:40 發表
我以前成日都生倒甲,明知自己D甲長得快但又成日掛住去玩唔理佢.....所以次次都含晒濃....次次都要賓姐幫我攪,因為佢修甲好靚好叻.

後來賓姐告老還鄉(早2年)有時太耐唔記得剪攪到倒生都會自己剪.
普通指甲鉗剪唔到, ...

『.....尖頭鉗,好好用,將邊邊ZIP入腳甲同肉中間』
係咩樣o架 ???

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我讀中學時,都試過箝甲......腳指公又腫又含濃.....痛到死死下.....最後自己忍痛挑佢出黎剪左佢.....當堂舒服晒....

直到而家三十幾歲人.....兩隻腳指公間唔中都會痛....都怪自己剪腳甲太入....之但係唔剪得入又唔舒服喎.....所以而家一有少少痛就要挑起佢黎剪....而家右腳腳指公D腳甲有一邊差唔多冇腳甲咁滯....

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

原帖由 mat媽 於 09-3-17 15:53 發表
我係搵 紅磡 聶敏榮 醫生

啱啱上網查, 見到宜個DR去年被人告
請問聲..其實如果在屋企附近睇個D醫生識唔識做架, 頭先我打去問, 個姑娘話唔清楚, 要俾醫生望過才知...

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

有無人試過生nike甲?

大宅

之前我媽子都試過,又腫又含濃 : ,跟住 去跌打鋪叫cf翦$160,1次搞掂

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

原帖由 張包仔 於 10-3-5 11:47 發表
之前我媽子都試過,又腫又含濃 : ,跟住 去跌打鋪叫cf翦$160,1次搞掂

鐵打舖都識宜家嘢....好勁喎..

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

原帖由 張包仔 於 10-3-5 11:47 發表

請問你講個間鐵打舖在哪里

侯爵府

畀面勳章

生完仔腳指肥咗, 好似有多人都在此時倒甲
睇個普通西醫, 會俾消炎&止痛藥後
自己放膿再用指甲鉗剪就得

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我早排都試過,老公幫我用指甲鉗剪插到肉d甲出黎,真係痛到 但係一陣就會無事

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

我宜家有膿係隻腳趾公度, 行路都有點痛...我問過朋友又無人識宜家嘢...所以我試下樓上位朋友介紹個間古X康, 下星期告知大家如何???

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

我睇完醫生啦....隻腳趾甲無咁痛啦...不過醫生叫我3個WEEK後回去覆診 :tongue:

首頁

尾頁

跳至