義工

湊B百科 今日: 10|主題: 2866

腳凍冰冰

大宅

國民生產總值:2740

育兒性格勳章

出世到依家都係,依家8個月,個身就出晒汗,長期隻腳凍冰冰,又多汗點解?

王國熱話
網上訂Pampers ichiban
merries 假尿片嗎?有圖
比阿B 著片定係褲仔過夜?
Pampers Ichiban尿片好臭

複式洋房

國民生產總值:414

我女到而家16個月都係咁,手腳凍多汗,不過聽講bb係咁,我冇理,佢個人唔凍就得

Bitch0101 發表於 18-3-19 00:11
出世到依家都係,依家8個月,個身就出晒汗,長期隻腳凍冰冰,又多汗點解?
...
Hello Bitch0101, BB個身出汗, 但腳仔凍d, 有可能係BB嘅周邊血液循環冇咁叻, 未必等於BB唔夠暖架。建議媽媽留意環境溫度, 幫BB 著好衫後半個鐘摸下佢頸後面, 如果出汗, 就可能太熱, 咁就幫BB 換件薄d嘅衫啦。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

珍珠宮

國民生產總值:32898

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

長期都係咁吖?咁下次去健康院要問問d姑娘

大宅

國民生產總值:2740

育兒性格勳章

回覆樓主

係丫長期都係甘
佢好大汗,所以腳凍我都冇同佢著多衫

珍珠宮

國民生產總值:36332

海綿肚仔專家@牛欄牌 發表於 18-3-19 16:20
Hello Bitch0101, BB個身出汗, 但腳仔凍d, 有可能係BB嘅周邊血液循環冇咁叻, 未必等於BB唔夠暖架。建議媽媽 ...

原來係咁嘅原因,真係又學到野喇

翡翠宮

國民生產總值:79364

BB防敏心得分享勳章

BB覺得熱,就要適當減少衣服。

子爵府

國民生產總值:13936

...

會唔會係唔夠暖?

珍珠宮

國民生產總值:30134

回覆樓主

暖唔暖,主要摸佢後背。因為現在血液循環仲未充分嘛,所以手腳相對會凍D

珍珠宮

RubyYu07 發表於 18-5-16 17:27
暖唔暖,主要摸佢後背。因為現在血液循環仲未充分嘛,所以手腳相對會凍D
...

對亞,我以前完全唔知,後來我上司同我講摸背脊,我先學到嘢

珍珠宮

國民生產總值:30134

GCHK 發表於 18-5-16 21:59
對亞,我以前完全唔知,後來我上司同我講摸背脊,我先學到嘢

所以D老人家成日話手腳凍,唔夠暖,係唔啱架!

珍珠宮

RubyYu07 發表於 18-5-17 15:52
所以D老人家成日話手腳凍,唔夠暖,係唔啱架!

對亞,所以偶爾會同長輩有分歧

大宅

國民生產總值:1077

回覆樓主

護士講過 手腳冰凍係正常嘅 要睇小朋友熱唔熱 主要睇條頸有無汗

大宅

國民生產總值:1077

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
...

手腳唔可以判定小朋友熱同凍,要睇條頸

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.