論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有無jm屋企唔大,姐姐無自己房,但為左姐姐就連廚房都裝埋cam?事原係我屋企好細,但就成日見唔到佢,佢話佢喺廚房清潔,講極都係匿喺廚房,好猶豫加唔加cam喺廚房,不過agent就話應該俾小小私人空間佢。其實我係認同既,不過佢就好似濫用左咁

水晶宮

回覆樓主:

如果工人做妥晒d 工作又符合你要求, 你尤得佢坐廚房。如廚房都裝cam, 佢會走入廁所坐。

子爵府

birdbird 發表於 18-3-19 00:43
如果工人做妥晒d 工作又符合你要求, 你尤得佢坐廚房。如廚房都裝cam, 佢會走入廁所坐。
...

就係唔得,佢清潔完間屋都係無乜分別咁樣,成日都係咁凌亂。不過主因係我小朋友未番學,佢就長期由得我小朋友喺廳自己睇電視,佢自己喺廚房,我就同佢講喺廚房抖下食下野真係唔緊要,你都會攰我好體諒你,但係有時間就多d陪下小朋友玩,佢地成日自己一個會好悶架。佢哦完,第日又再黎過,我再講,佢又係話清潔,跟住我頂唔順,善意同佢傾計,叫佢下午清理下個廳得喇,唔洗清潔廚房,起碼都算陪下小朋友。點知到第日睇cam又係見唔到人問佢,佢話清潔完廳,所以入左廚房清潔

別墅

rainbow000 發表於 18-3-19 01:10
就係唔得,佢清潔完間屋都係無乜分別咁樣,成日都係咁凌亂。不過主因係我小朋友未番學,佢就長期由得我小 ...

你可以同佢講厨房可以遲啲或晚飯後再淸潔,請佢返黎最主要係照顧小朋友,小朋友先係佢最大嘅老細,清潔係其次。或者分配好時間做各樣嘢囉。如果吾係小朋友要佢照顧,我地使乜請佢呀?只係清潔不如請本地EE?同佢講淸主次之分睇下有冇改善。

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

rainbow000 發表於 18-3-19 01:10
就係唔得,佢清潔完間屋都係無乜分別咁樣,成日都係咁凌亂。不過主因係我小朋友未番學,佢就長期由得我小 ...

我個姐姐都係成日喺廚房,我地懷疑佢係成日食嘢同煮自己餐食,搞到我個女成日喺走廊碌地,因阿女鍾意痴人。話左佢幾次多啲出廳陪小朋友,但都係差不到,係改左食飯喺走廊坐住食,都無乜佢辦法,忍到阿女九月讀N

首頁

尾頁

跳至