興趣嗜好

跳至
[其他] 問米通靈  

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

moonlight9198 發表於 18-3-29 17:40
先人過了100日先可去問米。
因個魂太新。
唔係佢上黎會比較辛苦。

請問可唔可以pm埋問米資料比我,我奶奶突然間過身,好想知佢有咩說話想講低!
但如果奶奶去咗投胎係咪唔會請到佢上嚟?

大宅

moonlight9198 發表於 18-3-24 23:08

我pm左比你。你冇收到嗎?

請問如果走了幾年,可以問嗎?可以PM資料給我嗎?

大宅

最愛是誰 發表於 18-4-2 17:47

我有聽過有d過左身幾年既已經排緊隊投胎,如果你無特別野無啦啦請佢上來,佢要重新排過隊啊!(我在BK某問米post睇的),無緊要野就唔好請先人上來了。

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 moonlight9198 的帖子

我都需要問米资料,麻煩你Pm我!謝謝!

大宅

moonlight9198 發表於 18-3-22 22:48

你介紹果位
好準
我放下好多
謝謝你

瑪瑙宮

erica_526 發表於 18-9-10 08:12
你介紹果位
好準
我放下好多

你睇pm呀。我都想知佢準成點?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

moonlight9198 發表於 18-9-10 11:11
你睇pm呀。我都想知佢準成點?

好呀
好彩睇到你d 留言
我膽粗粗try 下咋
一坐係度已經問
點解問我哥無嚟 (哥哥要湊b 加唔信所以無去)
我地無講過有哥哥 ,淨係 3 個女人上去
佢話下面見番曬d 親人
講出嚟已經係走曬果d
佢仲將我地燒嘅野講番曬出嚟
佢最卦心嘅野都講咗出嚟

瑪瑙宮

msckw 發表於 18-4-7 18:01
我有聽過有d過左身幾年既已經排緊隊投胎,如果你無特別野無啦啦請佢上來,佢要重新排過隊啊!(我在BK某問 ...

先人走後,會有一魂在陰間,但如果真係放心不下,先請先人上黎,起碼陽間家人親人可安心,亦可放下,如果冇特別事,亦冇需請先人上黎,但排隊亦不是可一時三刻就可投胎,幾年至幾百年,都唔一定可即投胎,好睇每個往生既人,生前功過。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

複式洋房

moonlight9198 發表於 18-9-10 13:07
先人走後,會有一魂在陰間,但如果真係放心不下,先請先人上黎,起碼陽間家人親人可安心,亦可放下,如果 ...

請問可否pm我。。謝謝。

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

最愛是誰 發表於 18-4-2 17:47

我都想知

侯爵府

醒目開學勳章

moonlight9198 發表於 18-9-10 13:07
先人走後,會有一魂在陰間,但如果真係放心不下,先請先人上黎,起碼陽間家人親人可安心,亦可放下,如果 ...

另外有聽過老師話一次扶乩見証,請了一個做鬼上來。

一問之下,原來投胎做鬼做了700幾年嘅中醫師。問他住在哪裡?他說住在廟。

#意思係一般冇咁快投胎做到人!

#古德說得好:「人身難得今已得,佛法難聞今已聞,此身不向今生度,更向何生度此身 ?」

瑪瑙宮

Yukyuk 發表於 18-9-11 00:05

另外有聽過老師話一次扶乩見証,請了一個做鬼上來。

如果一隻鬼,可住響廟,除非廟內,他有靈位,或廟內大神可讓他在廟內修行,那人生前一定是大好人,先可能有此機會,不是人人死後可投胎轉世,就算可,亦要響陰間受審,再判決,扶乩係請大神問事,有道壇大神坐陣,一般遊魂野鬼,亦難輕易入內,只可響寺廟外徘徊,更何況會請上黎? 呢個就未聽過會咁,

我多年前去問一個好大既道壇,問過扶乩,
親自跪下問,有一人會向壇上大神負責品話上去,
另一人就畫響一個扶乩盤內寫字。
我就在兩人中間,壇前下跪,講出我想問的事,其實唔係好需要大聲講,但扶乩出黎既答案係好準。

男爵府

請問可唔可以 PM 我資料?

我爸爸剛剛走左,我趕唔到見佢最後一面,好想過幾個月問吓佢仲有冇嘢需要。我有好多晚都夢到喺靈堂,有一次係喺靈堂枱後搵嘢添。

大宅

SweetPanda 發表於 18-9-11 01:07
請問可唔可以 PM 我資料?

我爸爸剛剛走左,我趕唔到見佢最後一面,好想過幾個月問吓佢仲有冇嘢需要。我有 ...

大埔雲姨
我都係成日發夢見到佢
以為佢係下面唔好
去雲姨度問
原來佢好開心 仲把佢遺願講出嚟
我地完全估佢唔到
我都係抱住去試
請你試完話我知準唔準
對我呢講 9 成準

瑪瑙宮

回覆樓主:

已pm 你。

瑪瑙宮

回覆樓主:

其實準唔準,真係好難講,有jm去過問過話準,亦有jm問過話唔太準,
其實如果去任何地方問米,最好有齊先人姓名,最好有埋生忌死忌日子,因同名同姓多的是,
我自己搵雲姨問時係4年前喇,我覺得都準既,
因我親人走時在老人院,我地見唔到佢最後一面,亦冇說話留低,所以我先去問,亦都係呢度jm介紹去問的。

如果其實大家覺得真係有需要先請先人問,冇需要亦唔需太刻意去請先人上黎既,個人意見啦。

仲有如果真係有jm 需要問,要資料,請自行pm我,我唔會特登睇到回覆去pm人,
因我唔係幫人賣廣告,請見諒!

瑪瑙宮

erica_526 發表於 18-9-11 09:10
大埔雲姨
我都係成日發夢見到佢
以為佢係下面唔好

千萬唔好搵大埔另一個問米既(x姑),
掠水兼嚇人。

因之前都有bk jm搵過呢個x姑,
又話要幾多錢超渡,過萬果種,
又咁又咁,
果個jm再pm問我,
我話真係要超渡就搵正信佛寺,道觀喇,
起碼有出家人誦經,響佛寺內,又有咁多菩薩,咁樣幫先人超渡係咪會比較好些呢?
因同響大埔區,呢個x姑仲上過某電視台講靈異題材既節目,
有次仲響節目話請Micheal Jackson 上黎,
後尾比個主持問佢,
乜Michael Jackson 識講廣東話既咩?
所以我諗神仙就未必人人可見到,但神棍多的是。

珍珠宮

erica_526 發表於 18-9-10 11:21
好呀
好彩睇到你d 留言
我膽粗粗try 下咋

能否PM 我問米資料, 我需要問, 爸走得突然無遺言

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

小詠 發表於 18-9-11 14:54
能否PM 我問米資料, 我需要問, 爸走得突然無遺言

大埔雲姨
pm 你
3 日前book
記得帶一袋碎銀
大概400蚊內

男爵府

erica_526 發表於 18-9-11 09:10
大埔雲姨
我都係成日發夢見到佢
以為佢係下面唔好

我只係夢見過爸爸一次。見到佢同其他人一齊過馬路。但係佢係睇唔到我。有一晚係好似問佢燒嘅嘢足唔足夠咁. 其他嘅夢都係喺靈堂但係見唔到爸爸。

由設靈開始,我差不多晚晚都發夢。開頭嗰啲都係喺靈堂,要搵嘢,要搵人啊咁。但係近期嘅,大多數係要趕巴士去機場但係搵唔到間酒店拿行李,去站到等火車呀。最驚嚇係有一晚發夢去到個公廁,每一個都好污穢,全部都有糞便,連牆都有,想走仲貼到牆,連見白色 T-shirt 都有. 因為咁,我係擔心係咪有嘢未做足

首頁
12345...7

尾頁

跳至