自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

打搞哂,人地的事都係出少句聲

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

咁唔係唔好啦,搬返來咪日日家嘈屋閉,食餐飯已經依依哦哦,仲點同佢6299住。
工人唔係萬能,放晒手又嘈,唔放手又話唔理個b

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

理得62咁多, 佢有佢講, 後生有自己諗法做法就得, 又唔係求佢幫手!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你担心你老爺奶奶意思係要你工人揍大伯個B?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

SORRY,冇睇開你既POST, 唔知背景係點......

樓主你同62﹑99同住?
如果唔同住, 工人懶唔懶,其實都唔關佢地事。
問題係你兩公婆滿唔滿意個工人。

而且唔同住既話, 佢地又唔係成日見到,佢地點知工人少野做?
湊細路+做家務, 都好忙架喎。

至於阿嫂個邊,佢地自己拆掂佢啦~
不過你62似乎都唔多易相處.......
Childhood is journey, not a race.

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

打漏咗,老爺話好細時,大嫂話「係ar,好細」

珍珠宮

回覆樓主:

過度關心令後輩好煩

子爵府

my005 發表於 18-3-19 10:40
你担心你老爺奶奶意思係要你工人揍大伯個B?

我奶奶擔心大伯唔知點安排湊b

我無擔心

我同奶奶不同住, 之前奶奶湊開我b, 不過奶奶有段時間唔舒服,我們就請個工人返來幫手,現在奶奶好返,我奶奶都每日朝八晚六來

珍珠宮

jacobkit 發表於 18-3-19 10:41
打漏咗,老爺話好細時,大嫂話「係ar,好細」

你62無禮兼唔化
當新抱面批評外家屋細
碎碎唸把口唔收點一齊住?

子爵府

jacobkit 發表於 18-3-19 10:35
之後再嘈我工人懶
你老爺是否想你工人湊埋大伯個B 呀?

安排如下:

日間叫你工人抱埋你B 去老爺奶奶家, 照顧埋大伯B, 晚上工人抱你B 回你家.

我懷疑佢有這個意向, 否則的話, 點會成日算住你工人在家做咩.....

珍珠宮

回覆樓主:

連叫唔叫62一聲,你62都要單單打打,仲想人地同佢一齊住。。。

大宅

回覆樓主:

我有印象樓主既post,終於到62出聲啦~
就咁睇,其實似係99想湊孫,無論係樓主既小朋友,抑或係大伯就出世既bb,99都想湊,以證明自己既存在感。但事實係,樓主你冇打算炒工人,而大伯大嫂亦唔需要更唔想99湊b囉~

小肥楊    發表於 18-3-19 11:10

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jacobkit 發表於 18-3-19 10:45
我奶奶擔心大伯唔知點安排湊b

我無擔心

若未燒到你個叠,你不宜加意見,耳仔自動熄聲音,唔好理咁多,唔好煩好了。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好明顯大伯大嫂已經揀咗!!! (怕鬼咗你62), 寧願同外母住, 屋細又如何, 住得開心就得LA!!!

男爵府

my005 發表於 18-3-19 10:51
若未燒到你個叠,你不宜加意見,耳仔自動熄聲音,唔好理咁多,唔好煩好了。
...

agree

子爵府

peru 發表於 18-3-19 10:47
你老爺是否想你工人湊埋大伯個B 呀?

其實奶奶好想炒工人,話side錢

之前佢同老爺一心諗住大伯搬返來,我地就租附近,一湊二,煩足我好多日,我爆c6,叫c6搞掂佢,之後c6特登打返去同佢講足20分鐘,講到話你咁搞煩住我們返工,之後就收聲

大宅

回覆樓主

冇複雜呀,唔明有咩問題?

成件事你繼續堅持用工人,大嫂點處理你完全唔洗理㗎,咁有乜問題?

子爵府

jacobkit 發表於 18-3-19 11:00
其實奶奶好想炒工人,話side錢
一廂情願的奶奶...

子爵府

my005 發表於 18-3-19 10:51
...

大嫂大伯在,我無出聲

煩係因為c6話如果真係奶奶唔湊大伯果個,我們就炒工人,話省錢買樓la

現在因為工人每個月洗多6500(食、洗費) 唔係話俾唔到,但係的確係筆洗費,c6現在每個月都有俾足錢奶奶,個數同以前湊b無請工人個數一樣

首頁

尾頁

跳至