自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

複雜在邊?

你哋一家有工人,又唔一齊住,係咪唔駛奶奶凑?咁奶奶嚟是佢想過日辰,定係你哋都想佢係度幫下眼?如前者,咁即係老爺講咩都係多餘,可以不理。

大哥大嫂唔似想俾奶奶凑,佢哋亦似乎無打算理佢哋。咁即係同你一家無關,可以不理。

老爺奶奶自己諗多咗就尤佢哋自己諗,老實講,老人家一定多嘢諗多嘢講,下下都要關注,真係死得,有啲嘢聽完就算。

珍珠宮

jacobkit 發表於 18-3-19 11:05
大嫂大伯在,我無出聲

煩係因為c6話如果真係奶奶唔湊大伯果個,我們就炒工人,話省錢買樓la

叫你老公諗點升職實際
無了工人佢都是唔幫手做大爺搵你笨

大宅

大嫂大伯在,我無出聲

煩係因為c6話如果真係奶奶唔湊大伯果個,我們就炒工人,話省錢買樓la

咁係應該你自己同你C6傾掂數,唔關6299事,你講唔掂C6就講乜都冇用

琥珀宮

jacobkit 發表於 18-3-19 10:45
我奶奶擔心大伯唔知點安排湊b

我無擔心

你話唔擔心你99黎唔到睇你個b,即係大伯大嫂同6299既湊b問題,與你兩公婆無關亦影響唔到你地。咁你長編大論寫佢地既事出來,有咩用意?想討論d乜?

寶石宮

2023年兔年勳章

大嫂大伯在,我無出聲

意思係唔要工人 99湊B?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

flowerlala 發表於 18-3-19 11:12
咁係應該你自己同你C6傾掂數,唔關6299事,你講唔掂C6就講乜都冇用
同意, 完全唔複雜!! 自己同C6 閂埋房門傾好佢!

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Poyau 發表於 18-3-19 11:14
意思係唔要工人 99湊B?

係ar

大宅

木土土 發表於 18-3-19 11:13
你話唔擔心你99黎唔到睇你個b,即係大伯大嫂同6299既湊b問題,與你兩公婆無關亦影響唔到你地。咁你長編大 ...

樓主之前有出過post ,話本身99有幫手湊B,99想逼佢炒工人,覺得工人冇嘢做,咁啱大嫂有咗,又考慮比99湊…咁上下情況啦

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cy101 發表於 18-3-19 11:15
同意, 完全唔複雜!! 自己同C6 閂埋房門傾好佢!

咁又係

寶石宮

2023年兔年勳章

jacobkit 發表於 18-3-19 11:19
係ar

供樓好過工人

大宅

大嫂大伯在,我無出聲

哦…咁你同老公傾左先啦~從有工人變冇工人,家務邊個做先,你老公肯做家務咪有得傾囉!

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

根本一D都唔複雜。

大伯大嫂立場非常清晰,唔搬唔洗奶奶湊

老爺奶奶想點,要拆都係你老公拆

僅有問題係你同老公無共識,你想留工人,佢想炒工人俾奶奶湊,有時間你如去說服個老公先。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

子爵府

回覆樓主:

好心你就學下大嫂企硬,做好人唔易做,棧自己唔開心。
冇禮貌個D就唔好學。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

咁煩嘅62、99……

不過樓主,你唔怕阿嫂上bk?

象牙宮

2024年龍年勳章

ninjarabbit 發表於 18-3-19 11:26
根本一D都唔複雜。

大伯大嫂立場非常清晰,唔搬唔洗奶奶湊

睇完你個summary, 明晒……

印象中,樓主都開咗咗好多個鋪呻……乜咁耐,同老公都未有共識。

琥珀宮

flowerlala 發表於 18-3-19 11:20
樓主之前有出過post ,話本身99有幫手湊B,99想逼佢炒工人,覺得工人冇嘢做,咁啱大嫂有咗,又考慮比99湊 ...

樓主根本唔打算炒工人比99凑b,咁佢自己個b、工人同99問題,其實同大伯大嫂有無b比同6299湊無關!

兩件事拉埋一齊講,其實無意思。公開寫咁多自己無關既大伯大嫂事情,不是太好吧!

子爵府

木土土 發表於 18-3-19 11:34

樓主根本唔打算炒工人比99凑b,咁佢自己個b、工人同99問題, ...

好la, 我現在delete佢, 咁又真唔關事

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一係樓主說服C6, 一係樓主C6 說服樓主!!

現實D講, 留多幾仟銀儲下又係幾吸引嘅!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

首頁

尾頁

跳至