自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我同事個好朋友...38歲
有3個女-分別2歲4歲6歲
老公果邊勁想要仔

咁前排又有左,咁大家好期待啦 !
成日叫肚入面的BB做仔仔、仔仔...
一家五口係同老爺奶奶住,關係都OK。

點知CHECK到都係女,全家勁失望,同事朋友其實仔女都好鍾意,但全家失望樣令佢好傷心,仲要比人話唔知點生...連個老公都好失望咁 ! 之後無人再關心個BB。

唔洗一星期,佢朋友突然小產,個BB無左心跳排返出來。

咁老公一家都驚個BB有返3個月走左唔做野會影響家運,於是搵師傅,無特別講背景和BB性別,但師傅唸完一輪經話: BB女話你地唔喜歡佢、佢走左了,唔要你地幫佢做D野,但佢一定唔會再比弟弟來呢個家庭。

夜晚,同事個朋友夢見個女仔話多謝媽咪,知媽咪好錫佢好盡力保護佢,但唔中意爺爺嫲嫲和爸爸,決定唔來了。仲話已經搵到人收留佢,而且係佢好朋友,仲帶住弟弟一齊去。

不久,我同事有左BB...係孖胎

同事睇左呢個POST,有D野想回應:因為那個媽媽是她的好朋友,驚大家誤會她精神有問題,所以有一D澄清 :
(1) 那個媽媽小產是上年10月的事,然後12月聖誕節同佢講去師傅度那件事,及發夢見到個女。
(2) 我同事在1月中發現有BB,自己都唔知,一驗就6個星期,剛剛3月中就8個星期所以去照閃閃先知孖B。
(3) 佢話佢朋友未知呢件事,因為新年初三大家見面果時佢未驗,過左年初四以為唔舒服睇醫生先知有左。而個朋友帶住3個女,一家五口和她兩公婆見面好開心,雖然朋友老公想要仔,但其實同事識左佢地好耐(結婚做伴侶),知佢老公係好錫老婆同三個女,所以精神正常而且開心,有女萬事足咁。至於係唔係龍鳳,佢約4月查檢時,有12周就做T21先知男女。
*呀 ! 12月那時講呢件事,個媽媽已經好返好多,仲講笑自己咁多好朋友,究竟個女去左邊個度,又講笑邊有可能...然後估左另一個剛結婚朋友度,因為我同事結婚10年無BB,今次係意外以為高0唔洗避先中。
所以似乎佢朋友唔係有心同佢講...

JD930    發表於 18-3-19 14:13
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

大宅

回覆樓主

你同事朋友一定好傷心

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

唔識點形容個感覺,真係好驚又好凄涼
講到去左個同事度咁

JD930    發表於 18-3-19 14:14

珍珠宮

Smiile 發表於 18-3-19 12:27
老公果邊勁想要仔
我呢就當故仔咁聽啦~~
不過生仔生女係天意,咁大反應真係會令孕婦有心理壓力㗎~~

JD930    發表於 18-3-19 14:15

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

老公果邊勁想要仔
係媽媽心聲多的,無言的反應

珍珠宮

"吳會比弟弟黎依個家庭"

咁當時人的老公,老爺,奶奶知道後有咩反應

JD930    發表於 18-3-19 14:16

公爵府

虎到金來勳章

孖胎係仔家女呀?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

個孖係另一個媽媽

寶石宮

回覆樓主:

媽媽一定好傷心

男爵府

15週年勳章

孖胎係仔仔?
好sad 又一個重男輕女既故事

JD930    發表於 18-3-19 14:16

珍珠宮

回覆樓主:

正常唔會再生啦 有3個又小產咗1次

wcpcelia    發表於 18-3-21 08:21

用戶要求終止服務

回覆樓主

子爵府

回覆 十一哥 的帖子

咁又唔知,因為佢只知有兩個心跳

子爵府

回覆樓主:

叫你同事契咗個女啦。反正佢兩個係好朋友。咁會唔會個心舒服啲?

侯爵府

太02

JD930    發表於 18-3-19 14:17

珍珠宮

老公果邊勁想要仔

日有所思,夜有所夢

子爵府

回覆 c.vieri 的帖子

我同事,就係佢好朋友有3個女加小產左
個BB女在夢同我同事的好朋友講:我去左你個好朋友度,仲帶埋弟弟。
然後同事有左,照到兩個閃閃,但要遲D做T21先知性別。

JD930    發表於 18-3-19 14:18

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

你同事有咗bb係龍鳳胎?懷疑係你同事朋友已流產嘅bb女帶埋個弟弟投生去你同事度?
世界之大無奇不有,唔知道係咩一回事,只係覺得你同事個朋友好慘

首頁
12345...12

尾頁

跳至