自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

起通洲街陪阿女起公園玩,無位坐,坐左起班唱歌跳舞群附近,唔覺意見到及聽到以下對話
一個唔咸唔淡廣東話的大媽,介紹緊一個約40零的大媽同一個約70的阿伯講緊

你老婆都去左咁多年啦,都應該搵個人服待下你……

佢清遠的,落香港好快……

原本阿琴叔想同佢的,不過琴叔個仔有意見,見你老婆去左咁多年
你又好人,我先介紹比你……

翻清遠簽個名,好快攪掂,幾十歲仲大排延席呀……到時辦好證件,個個禮拜落黎服侍你……

佢下星期走架啦,無問題,今晚可以執幾件衫,上去你度住架啦
到時候,你比翻多少錢佢食下飯,坐車就得架啦……

唔使同佢地商量架啦,你個女都唔係成日過黎探你……

唔砠你啦,你地傾下先啦

之後已見40大媽同阿伯拖住手,大媽仲輕吻阿伯面珠,場面溫馨
令在場睇野的單身阿伯羨慕不已……

好快,一個幸福的愛情故事就咁開始
好快,幾個仔女,可以有翻一個阿媽
好快,又多一個『香港人』

祝福阿伯同準新娘

CACACAROL    發表於 18-3-20 11:50

男爵府

一拍即合!

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

唉!上一個阿伯好在有個仔阻止,呢個阿伯吾好彩(自己攞黎,衰咸濕),又冇錢,吾通貪你靚仔咩,幾十歲人都吾化,又一老夫少妻,又一中港婚姻

大宅

回覆樓主

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢哋係要結婚,阿仔阿女都阻止唔到。簡單啲就咁去律師樓簽個名已經結咗婚
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

當時因為音樂好嘈,唔係個女人講野咁出力咁大聲,我都唔會聽得咁清楚
阿伯當時好似有d想拒絕,但臨尾變成討價還價……但我又聽唔到

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

大概10年前, 曾經聽到大媽搵生意, $50-30分鐘-摸雙峰, 有啲亞伯無反應既話, 大媽會話可以兩個一齊, 一人一邊每人$25

wongarma    發表於 18-3-20 15:28
hellohelloruby    發表於 18-3-20 12:59

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

之後仲申請一大班父母,子女同孫落黎,香港就係要200個單程證限額架啦

子爵府

stitch2012 發表於 18-3-20 10:19
大概10年前, 曾經聽到大媽搵生意, $50-30分鐘-摸雙峰, 有啲亞伯無反應既話, 大媽會話可以兩個一齊, 一人一 ...

大宅

theclacheng 發表於 18-3-20 10:03
唉!上一個阿伯好在有個仔阻止,呢個阿伯吾好彩(自己攞黎,衰咸濕),又冇錢,吾通貪你靚仔咩,幾十歲人都吾 ...
拿,我地又唔好陰謀論睇呢件事先,我地應該以同理心,代入去睇呢段『愛情』故事的人物,角色的想法
各位看官可填上你的睇法:

1)媒人(大家可叫佢做雞婆比較易記)
2)獨身阿伯(7張左右,健康,精神爽利)
3)清遠年輕(4張左右)阿姐
4)阿伯仔女

男爵府

熱血勳章

回覆 billy45 的帖子

清遠出名走地雞
佢梗係貪阿伯d錢同單程證啦。唔通仲貪佢起到頭咩

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

billy45 發表於 18-3-20 09:58
起通洲街陪阿女起公園玩,無位坐,坐左起班唱歌跳舞群附近,唔覺意見到及聽到以下對話
一個唔咸唔淡廣東話 ...

快過去街市買菜。
呢個場面,我細時見過一次,一個有美國護照既青年來港搵老婆,有人介紹兩姐妹(青春少女+貌美)比佢,我有幸座上客(幾歲大)。幾日後青年回美,唔知點解,我又要去啟德送機。
兩姐妹係機場輪流抱住個男仔,係咁鍚面,就似老虎撲到獵物咁。呢幕對我沖擊好大,兩日前才識,兩日後就係咁鍚個男仔。
個男仔臨入閘前,塊面已佈滿唇印。。。
最後,個男仔娶左邊個,我就唔知道了

現在人大d就明白,其實各取所需吧了,無需大驚小怪。

公爵府

billy45 發表於 18-3-20 09:58
一個唔咸唔淡廣東話 ...

車!我仲以為亞伯會拒絕,因為掛住死鬼老婆添!睇嚟我諗多咗!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主,你真係帶子女去通州街公園玩?

上星期搵南昌公園,不期然走咗入通州街公園……哇…D尿味强勁,全部櫈都住咗露宿者……

男爵府

熱血勳章

stitch2012 發表於 18-3-20 10:19
大概10年前, 曾經聽到大媽搵生意, $50-30分鐘-摸雙峰, 有啲亞伯無反應既話, 大媽會話可以兩個一齊, 一人一 ...
邊到?
唔夠錢,可唔可以摸一邊15分鐘 ($25/2)?

伯爵府

回覆樓主

個清遠女人又迷為左證

男爵府

熱血勳章

回覆樓主:

唉,原本一買一賣唔關其他人事,但最後要所有香港人一齊埋單

男爵府

回覆樓主:

呢d咪真愛lor,我地識條鐵

珊瑚宮

畀面勳章

theclacheng 發表於 18-3-20 10:03
唉!上一個阿伯好在有個仔阻止,呢個阿伯吾好彩(自己攞黎,衰咸濕),又冇錢,吾通貪你靚仔咩,幾十歲人都吾 ...

無辦法,啲男人永遠覺得自己係醒目仔,唔會比人呃,蝕底都係女方。

大宅

各位看官可填上你的睇法:
我填先
1)媒人(大家可叫佢做雞婆比較易記) 見到香港的阿伯咁悶,孤零零,我當做善事,介紹下d好女仔落香港照顧下佢地
2)獨身阿伯(7張左右,健康,精神爽利) 辛苦咁多年,佢都講得無錯,係時候嘆下
3)清遠年輕(4張左右)阿姐 簽左紙,我會落黎陪呢位恩人,好好服侍佢,到第日有身份證,落黎打工,等佢安享晚年
4)阿伯仔女 阿爸年紀咁大,有人肯同佢一齊,都算好彩,愛情真偉大

首頁

尾頁

跳至