自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問有無人試過呢個情形﹕
撳住錄音掣,錄左幾秒,段錄音就自動被掉去垃圾桶,手指係無郁過亦無鬆開過~

試過剷左個app重裝都係咁,不過係有時得有時唔得,多數都唔得~

珍珠宮

小草 發表於 18-3-21 13:23
撳住錄音掣,錄左幾秒,段錄音就自動被掉去垃圾桶,手指係無郁過亦無鬆開過~

之前舊電話試過一排係咁,每次只有9秒,時得時唔得,但都唔明點解,但過一排又冇事。
總知係無定向的9秒。

男爵府

芒果米池 發表於 18-3-21 13:46
之前舊電話試過一排係咁,每次只有9秒,時得時唔得,但都唔明點解,但過一排又冇事。
總知係無定向的9秒。 ...

me2

寶石宮

2023年兔年勳章

小草 發表於 18-3-21 13:23

耐唔耐會咁 再錄 無深究原因

男爵府

回覆樓主

我換左新iphone, 之後就係為呢個問題煩咗好耐,直到google發現有好多人都有呢個問題,google search “whatsapp voice message 得10秒”, 原來係有解决方法的

https://m.facebook.com/100most/posts/680428695418114

寶石宮

2023年兔年勳章

yanju 發表於 18-3-21 15:42
我換左新iphone, 之後就係為呢個問題煩咗好耐,直到google發現有好多人都有呢個問題,google search “what ...

謝謝分享

男爵府

回覆樓主

Update 咗whatsapp 之後
宜家按住錄音制時會出現一個鎖嘅icon,向上推就可放手繼續錄音,唔使好似以前咁意外中斷咗錄音

首頁

尾頁

跳至